Näin syntyi Pienestä ponnistaneet - koko perheen yrittäjyyskirja!

Sunnuntai 3.10.2021 klo 13.52 - Mikko

3D_kirjankansi_verkkokauppaan.jpgVuosien varrella olen törmännyt aivan mielettömän upeisiin tarinoihin ja liikeideoihin. Niin Pikkuyrittäjissä kuin vähän vanhempien nuorten Vuosi yrittäjänä -ohjelmassakin.

Mietin, että näitä tarinoita pitäisi saada kirjan kansien väliin.

Siitä syntyi ajatus lähteä kirjoittamaan kirjaa. Koska omat vahvuuteni ovat enemmän tuotteistamisen, markkinoinnin, ideoinnin ja myynnin puolella, päätin jutella asiasta Petteri Poukan kanssa, joka oli kirjoittanut aikaisemmin jo kaksi kirjaa. Someilmiöksi nousseen Seppo-koiransa kanssa Petteri oli tehnyt "Seppo - Hyvän mielen konsultti" -nimisen kirjan ja viimeksi Petteri oli pakertanut EXIT vol.2 -kirjan parissa.

Marraskuussa 2020 ajattelin, että kyllähän tuollaisen yhden kirjan pyöräyttää helposti. Mutta millainen matka siitä sitten tulikaan! Avaan tässä kokemuksiani kirjaprojektista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuyrittäjät, kirja

Kellarin kalusteet kuntoon: sohvapöytä, tv-taso ja lamppu

Maanantai 31.8.2020 - Mikko

20200429_1714572.jpgKun innostun jostain, niin yleensä hyppään suoraan syvään päähän. Niin nytkin. Kun verstas oli saatu kutakuinkin valmiiksi, aloin väsäämään kellariin muutamia sieltä puuttuvia huonekaluja. Ensimmäisenä vuorossa oli sohvapöytä, sitten tv-taso ja lopuksi vielä jalkalamppu.

Sohvapöydän osalta minulla oli selkeä visio mielessä. Haluaisin paksuhkot valkoiset jalat ja tuppeen sahatusta tammilaudasta päällilevyn kuten baaritiskissäkin oli jo aikaisemmin käytetty. Vaikka pöytä näyttää simppeliltä, oli siinäkin puuhaa etenkin näin ensimmäisenä projektina. Täytyy myös muistaa, että alkuvaiheessa verstaan työkaluvalikoima oli hyvinkin rajallinen, joten eteneminen ei ollut ihan helppoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutyöt

Hyönteishotelli odottaa asukkaitaan

Keskiviikko 8.7.2020 - Mikko

20200508_152508.jpgEn tiedä onko hyönteishotellit olleet juttu jo pidempään, mutta omaan tietoisuuteen ne tulivat vasta tänä keväänä. Ja nyt kun niihin tutustui, on moisia hotelleja näkynyt myynnissä vähän joka paikassa Biltemasta Plantageniin. Päätin väsätä myös oman version takapihalle muutamasta hukkalaudasta ja lopputulos oli ihan hyvä - vaikka asukkaita ei ole juuri vielä näkynytkään.

Hyönteishotellin idea on tarjota pikkuöttiäisille ja pölyttäjille pesintäpaikka ja samalla parantaa myös oman pihan ja puutarhan satoa. Hiukan linnunpöntön näköiseen, mutta etuosasta avonaiseen hyönteishotelliin laitetaan esimerkiksi käpyjä, ruokoja ja puupaloja, joihin on porattu erikokoisia reikiä (ei kuitenkaan puupalan läpi). Tosin jostain luin, että kotimainen lajistomme ei pesisi esimerkiksi kävyissä ja että tällaiset ohjeet tulevat usein ulkomailt jossa lajisto on erilaista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutyöt

Robottiruohonleikkuri Pena

Sunnuntai 7.6.2020 - Mikko

etusivukuva.jpgNurtsin leikkaaminen on ihan hauskaa ja rentouttavaa hommaa. Nyt uuden pihan nurtsi on kuitenkin aika iso ja joka tapauksessa edessä olisi uuden leikkurin ostaminen. Molempien naapureiden pihalla on pyörinyt ahkera robottiruohonleikkuri ja aloin myös pohtimaan moisen vekottimen hankkimista.

Naapuri kertoi, että aiemmin käytössä ollut Robomow leikkuri oli testimenestyksestään huolimatta huono ostos. Seuraava leikkuri oli Husqvarnan 310 -malli, joka oli hankittu Vantaan Tammiston Siemen & Kone -liikkeestä. Toisella puolella tonttiamme on rakennusliikkeen rakentama mallitalo, jossa asuu yrityksen työntekijöitä. Heillä näyttäisi olevan huomattavasti järeämpi leikkuri, jonka hinta lienee yli kolmentonnin luokkaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutyöt

Kellarille uusi ilme ja käyttötarkoitus

Lauantai 6.6.2020 - Mikko

20200217_1706592.jpgYksi asia joka herätti asuntonäytössä (kesällä 2019) huomiota oli uuden kodin kellaritila, joka tarjosi monenlaisia mahdollisuuksia. Kellari oli ollut edellisillä asukkailla hyvin vähäisellä käytöllä. Kellariin on myös oma kulku ulkoa, joten se voisi jossain vaiheessa olla myös vaikkapa Airbnb käytössä. Keskustan Airbnb-kämpät siirtyivätkin jo aikaisemmin pitkäaikaisvuokraukseen.


Lähdimme suunnittelemaan kellarin uudistamista ja ajatuksena oli tehdä siitä sellainen vapaa-ajantila, jossa myös lapset kavereineen viihtyisivät jatkossa. Ajattelimme aluksi “Beach House” -teemaa, joka hiukan liukui kuitenkin toiseen suuntaan vaikkei kovin kauaksi alkuperäisistä visioista mennytkään.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: puutyöt

Puutyöharrastus vei mukanaan - verstaan toteutus autotalliin

Sunnuntai 24.5.2020 - Mikko

20200502_2123472.jpgKoronan vuoksi reissut on aika pitkälti jäissä ehkäpä jopa koko loppuvuoden osalta, mutta ei hätää. Reissut on täysin sujuvasti korvannut uusi harrastus: puusepän hommat! Olen aikaisemmin kirjoittanut blogissa muutamasta puutyöprojektista, mutta nyt homma on lähtenyt ihan uusille raiteille. Vasara ja muut työkalut eivät ole koskaan olleet ihan luontaisia vermeitä itselleni, mutta viimeisen parin kuukauden aikana oppia ja kokemusta on tullut jo roppakaupalla. Ajattelin elvyttää blogini nyt tällä teemalla ja toivottavasti näistä teksteistä olisi hyötyä myös muille hieman tumpeloille puuhamiehille ja -naisille, jotka voivat samaistua minuun paremmin kuin johonkin kovan luokan ammatilaiseen. Olen vähän kuin puutyöalan lihava personal traineri timmien lihaskimppujen joukossa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: puutyöt

Kotisivukone-tarina tuoreessa EXIT-kirjassa

Maanantai 21.10.2019 - Mikko

20190827_1011152.jpgVajaa vuosi sitten olin Lissabonissa WebSummit -tapahtumassa Matias Mäenpään, Anssi Kivirannan ja yrittäjäkolleegani Antti Ala-Ilkan kanssa. Siinä bisneskeskusteluiden lomassa Matias ja Anssi puhuivat tulevasta kirjaprojektistaan, jossa kerrottaisiin 15 yritystarinaa synnystä yrityskauppoihin asti. Matias halusi Kotisivukone-tarinamme mukaan kirjaan ja homma eteni konkreettisesti lopputalvesta. Pääsin kertomaan minun ja Antin tarinan, joka itse asiassa alkaa jo kauan ennen 2005 vuonna perustettua Kotisivukonetta.

Tapasimme Jokereiden kotimatsissa ollessamme samaan aikaan Kilterin yläasteella joskus 90-luvun puolivälissä. Meillä oli jo silloin erinäisiä bisneksiä tai ainakin jotain sen tapaisia käynnissä. Myöhemmin perustimme yhdessä mm. Suomen Asiakashallinta Oy:n, joka tarjosi lehtitaloille asiakkuudenhallintajärjestelmää. Antti rakensi jälleen jotain teknisesti erinomaista, mutta bisnes oli aika haastava. Asiakasdata on lehtitalojen tärkeintä omaisuutta ja siirtyminen vasta perustetun tuotteen käyttäjäksi ei ollut välttämättä kovin houkuttelevaa. Siitä huolimatta saimme asiakkaiksi kasan ihan tunnetuja julkaisuja kuten Rumba-lehden.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Kapeita kujia ja aurinkoa. Kesälomareissu Kroatiassa

Tiistai 23.7.2019 - Mikko

20190714_135811.jpgPohdimme pitkin kevättä ja alkukesää, teeemmekö tänä kesänä reissua ulkomaille. Hilla olisi kolme viikkoa kielikursseilla Brightonissa ja Vilholla oli puolestaan Hesa Cup fudisturnaus heinäkuun alussa.  Tutkimme siskon perheen kanssa erilaisia vaihtoehtoja, katsoimme lentoja ja hotelleja. Minulla oli reilusti Norwegianin lentopisteitä, joten lennot Norwegianin operoimiin kohteisiin kiinnostivat erityisesti. 
Meille sopivana ajankohtana lentoja oli tarjolla edullisesti mm. Pulaan, Mallorcalle ja Barcelonaan. Barcelonassa on tullut viime aikoina reissattua duunin puolesta ihan riittävästi, mutta toisaalta noin tunnin ajomatkan sisällä olisi useita kivoja pikku rantalomakohteita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, reissut, kroatia

Vilhon fudisjoukkue Hesa Cupissa - kolmiosainen dokkari

Lauantai 13.7.2019 - Mikko

20190711_141804.jpgAlkuvuodesta kuvasin Hillan cheerleading joukkueen matkan kohti Orlandon MM-kisoja. Lopputuloksena oli seitsemänosainen lyhytdokumentti. Nyt oli Vilhon harrastuksen vuoro ja pääsin seuraamaan läheltä VJS:n -08 syntyneiden poikien nelipäiväistä Hesa Cup -koitosta heinäkuun alussa.

Joukkueen pelit menivät upeasti ja kuudesta ottelusta tuli viisi voittoa ja yksi tasapeli. Katso videolta turnauksen kaikki maalit ja valkkujen sekä poikien kommentteja.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: perhe

GS Whitelighters cheerleadingin MM-kisoissa Orlandossa - 8 osainen dokumentti joukkueen matkasta

Tiistai 21.5.2019 - Mikko

20190424_193928.jpgHilla on harrastanut cheereleadingia nyt reilut viisi vuotta ja siirtynyt pikkuhiljaa seuran sisällä joukkueesta toiseen taitojen karttuessa. Viime joulukuun karsinnoissa Hilla pääsi mukaan haluamaansa Whitelighters joukkueeseen, joka oli juuri ennen karsintoja voittanut suvereenilla esityksellä Suomen mestaruuden. Taso joukkueessa oli siis kova, mutta Hilla lähti rohkeasti hakemaan oppia ja kokemusta tässä joukkueessa.

Suomen mestaruuden myötä joukkue pääse edustamaan Suomea Orlandossa pidetyissä MM-kilpailuissa. 43 tytön joukkue valmistautui koko kevään kisoihin ja matkasi paikan päälle Jenkkeihin huhtikuun puolessa välissä lähes kahdeksi viikoksi. Aktiiviset vanhemmat järjestivät kaikenlaisia talkoohommia ja saivat kasaan merkittävän summan kisabudjettia paikkaamaan.

Seurasin kevään ajan joukkueen valmistautumista kisoihin ja lähdin itse myös paikan päälle Orlandoon kuvaamaan ja jelppimään joukkuetta käytännön järjestelyissä. Lopputuloksena syntyi tämä kahdeksanosainen "dokumenttisarja" joukkueen matkasta kisoihin ja tunteikkaasta kisapäivästä (jakso 7). Miten joukkueen sitten kisoissa kävi? Se selviää tästä dokkarista :)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

Thaimaa - Bangkok, Krabi ja Ko Lanta

Tiistai 3.7.2018 - Mikko

paakuva.jpgKevät ja alkukesä on ollut Suomessa upea ja aurinkoinen. Siitä huolimatta reissu Thaimaaseen oli kovasti odotettu. Toisin kuin viime kesänä samoihin aikoihin tehty reissu etelämpänä sijaitsevaan Indonesiaan, tämä reissu ajoittui Thaimaan sadekauteen. Monet kyselivätkin ja ihmettelivät, että miksi lähteä sinne sateeseen?

Reissu lähti liikkeelle Finnairin suorilla lennoilla Bangkokiin. Mukana oli Eevi-siskon perhe: Janne ja pojat Elmeri ja Aapeli. Saavuimme Bangkokiin iltapäivällä ja ajoimme kahdella taksilla hotellillemme, joka sijaitsi lähellä kuuluisaa reppureissaajien Khao San Roadia.

Hotelli oli ihan mukava, vaikkei mikään luksuspaikka ollutkaan. Pieni uima-allas huuhtoi kaupungin pölyt ja tuktuk-taksit kuljettivat kätevästi ja edullisesti minne haluttiinkaan. Bangkokissa meillä oli varattu vain pari päivää, joka myös tällä porukalla tuntui ihan sopivalta pituudelta. Lasten silmissä nimittäin kiiluivat jo isommat uima-altaat ja rantahiekat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: thaimaa

Videokooste Gili Airilta

Lauantai 22.7.2017 klo 18.45 - Mikko

IMG_87442.JPGGili Air on rauhallinen paratiisisaari Lombokin saaren edustalla. Gilille pääsee pikaveneellä suoraan Balilta tai kuten me, lentämällä ensin Lombokille ja ottamalla sieltä taksin satamaan. Satamasta Gilille matkaa vain reilut kymmenen minuuttia.

Vietimme Gili Airilla kuusi yötä ja piipahdimme myös lähtöpäivänä päiväreissulla Gili Trawanganilla, joka on hieman vilkkaampi "bilesaari". Saariryhmän kolmas saari Meno ei nimestään huolimatta ole erityisen menevä paikka, vaan enemmänkin häämatkalaisten suosiossa.

Gili Air on pinta-alaltaan pieni ja saaren kävelee ympäri noin puolessatoista tunnissa. Saarella on runsaasti pieniä hotelleja ja saarella kuljetaan jalan, pyörällä tai hevoskärryin. Moottoriajoneuvoja saarella ei muutamaa sähkömopoa lukuunottamatta ole.

Tutustu Gilin tunnelmaan oheisen videon kautta!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: perhe, reissut, indonesia

Paratiisia etsimässä - seikkailu Gili Airille

Keskiviikko 19.7.2017 - Mikko

IMG_85322.JPGHerätys oli poikkeuksellisen aikaisin, sillä meidän piti olla kentällä kahdeksan maissa. Valitsimme parin tunnin pikaveneröykytyksen sijaan Garuda Indonesian lyhyen lennon Lombokille, josta jatkoimme taksilla kohti saaren pohjoisosassa sijaitsevaa satamaa, josta veneet kaikille kolmelle Gili saarelle lähtee. Taksi soljui aamuruuhkassa rivakkaa vauhtia ja olimme Denpasarin lentokentällä noin puolessa tunnissa.

Gilin hotellimme tarjosi meille noutoa Lombokin lentokentältä 900 000 rupian hinnalla, mutta päätimme napata itse taksin, sillä hintaa tuli huomattavasti vähemmän, 250 000 rupiaa + venematkasta vajaa 250 000. Venematkan olisi saanut edullisemminkin ja erityisesti public boat olisi ollut hinnaltaan vain murto-osa, mutta ne lähtevät vasta kun vene on täysi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, reissut, indonesia, singapore

Kohti kiehtovaa Indonesiaa

Tiistai 18.7.2017 - Mikko

20170628_1321482.jpgLegendaarinen Bali. Viime kerrasta taitaa olla aikaa jo parisenkymmentä vuotta ja ensimmäisestäkin 25-vuotta. Paikka on varmasti muuttunut näiden vuosien aikana ja etenkin Kutan alueesta on puhuttu paljon negatiiviseen sävyyn roskaisuuden, aggressiivisten katukauppiaiden ja vilkkaan liikenteen vuoksi.

Olimme varanneet kaikesta huolimatta kahden yön majoituksen läheltä Kuta Beachia. Alue vastasi jossain määrin puheita, mutta ei poikennut sinänsä monesta aasialaisesta kaupungista tai esim. Patong Beachista, jossa olimme lasten kanssa muutama vuosi takaperin. 

Ravintoloita ja pikkukojuja oli todella paljon ja Peppi nautti täysin siemauksin tarjonnasta. Saattoipa matkaan tarttua jokunen rättikin. Kävimme myös hieronnassa ja lapsetkin ottivat pitkät kahden tunnin hemmottelut, jotka maksoivat hotellilla n. 20e/henk. Minä puolestani kävin hotellin läheisellä paikalla tunnin selkä- ja niskahieronnassa hintaan 7 euroa. Tätä olisi varmasti tiedossa vielä lisää seuraavan parin viikon aikana!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: perhe reissut, singapore, indonesia

Seikkailu Aasiassa - Tutustuminen Singaporeen

Maanantai 17.7.2017 - Mikko

IMG_73412.JPGPitkään odotettu Aasian seikkailu alkoi Helsingistä lauantaiaamuna. Lentomme Singaporeen kulki Qatarin pääkaupungin Dohan kautta, jossa olin kolme päivää reissussa vajaa pari vuotta sitten. Nyt matkaseurue oli hieman suurempi sillä mukana oli myös Peppi ja lapset.

Qatar Airways on ajautunut hieman ongelmiin naapurimaidensa kanssa ja hetken oli jopa epäselvää lennetäänkö Helsingin reittiä ollenkaan. Lopulta oli kuitenkin selvää, ettei riita Bahrainin, Saudi-Arabian, Yhdistyneiden Emiraattien kanssa aiheuttanut muuta kuin hieman muutoksia lentoreittiin. Myöhemmin luin, että maiden välisen riidan vuoksi 15 000 kameliakin karkotettiin Saudi-Arabiasta takaisin Qatarin puolelle. Naapurimaat syyttävät Qataria terrorismin tukemisesta, mutta tiedä näistä sitten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, reissut, singapore, indonesia

Projektina parveke

Lauantai 13.5.2017 klo 12.55 - Mikko

IMG_72262.JPGKaikki minut tuntevat tietävät, etten ole varsinaisesti mikään puuhapete kun tullaan remontti- ja rakennushommiin. Yläasteen teknisen työn tunneilla kädenjälkeni näkyivät mm. jojon tekemisenä ja koulussa lopulta villityksen aiheuttaneen viiden markan kolikon kokoisen kuparilevystä tehdyn kolikon teossa, jolla oli kiva käydä pelaamassa videopelejä viereisessä kauppakeskuksessa.

Kotona minulla on etupihan puolella ihan mukava lasitettu parveke. Se on ollut monta vuotta hyvinkin vähällä käytöllä kun takapiha on jokunen vuosi sitten laitettu kivaan kuntoon. Parveke ei ole suuren suuri, joten pohdin sen käyttötarkoitusta. Lasitus antaa mahdollisuuden pitää tila suhteellisen lämpimänä ja muutenkin kalusteet pitäisi miettiä niin, että siellä oikeasti sitten viihtyisi. Tuoleilla en siellä jaksaisi istua, joten oli keksittävä jotain muuta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: perhe

Pakubisneksiä

Sunnuntai 29.1.2017 klo 22.29 - Mikko

PakuOvelle_Mikko_Nurminen_Kimmo_Laine2.JPGOlen sparraillut ystäväni Kimmon kanssa eri bisneksiä jo pian 20-vuotta. Kimmo oli työnantajani aikoinaan City Car Clubissa kun nuorena poikana pääsin tekemään yritysmyyntiä. Sittemmin Kimmo toimi konsulttina myös Kotisivukoneessa ja olemme sparrailleet toistemme bisneksiä säännöllisesti.

Kimmo lähti reilut viitisen vuotta sitten mukaan PakuOvelle.comiin, eli yhteen Suomen suurimmista pakettiautovuokraamoista. Tai no, ei se silloin sellainen vielä ollut, mutta viisi vuotta määrätietoista duunia firman eteen nosti palvelun yhdeksi Suomen suurimmista ja varsinkin Pääkaupunkiseudulla tunnetuimmaksi alan brändiksi.

Lue lisää »

1 kommentti .

Paluu Muscatiin ja yhteenvetoa reissusta

Lauantai 24.12.2016 - Mikko

IMG_6078.JPGJouluaatto. Laitoin kellon soimaan vasta yhdeksältä, koska tänään ei ollut kiirettä. Lento Dubaihin lähtisi vasta 22:30 ja tälle päivälle oli tiedossa paluumatka Muscatiin ja siellä lähinnä kiertelyä. Pysähdyin matkan varrella rannalla, jossa aallot löivät kovasti kallioon. Jatkoin ajamista reipasta vauhtia ja veikkaan, että Omanin poliisi saattaa muistuttaa minua jälkikäteen muutamalla ylinopeussakolla.

Saavuin Muscatiin ja ajoin suoraan Mutrahiin, joka ehkä lähimmin muistuttaa kaupungin keskustaa. Pysäköin auton tien varteen ja lähdin kävelemään kaupungille. Ajattelin ostaa lapsille jotain tuliaisia, mutta basaarissa oli myynnissä pääasiassa rihkamaa. Lapset ovat jo tottuneet siihen, etten enää juurikaan osta mitään tuliaisia jääkaappimagneettia lukuunottamatta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, dubai, oman

Wadi Bani Khaled - keidas keskellä karua Omania

Perjantai 23.12.2016 klo 23.22 - Mikko

IMG_59972.JPGHeräsin pienestä huoneestani Surin kaupungissa. Ilmastointi ei toiminut, joten huoneessa oli melko kuuma. Keräsin kamat rinkkaan ja lähdin jatkamaan matkaa autolla kohti Wadi Bani Khalidia, joka olisi upea veden täyttämä luolasto/uoma keskellä ei mitään. 

Matkaa oli reilut satakilometriä. Maisemat olivat karuja, välillä tasaista, välillä vuoristoista. Täällä tuskin sataa kovin usein ja maisemat todellakin ovat sen mukaisia. Siellä täällä näkyi taloja ja ohitinpa pienen kylänkin matkan varrella. Paikallinen musiikinrenkutus alkoi jo tulemaan ulos korvista, joten laitoin napit korville ja kuuntelin oikeaa musiikkia. Tienvarsikyltit varoittelivat tiellä liikkuvista kameleista ja hetkeä myöhemmin kolmen kamelin jengi tulikin vastaan keskellä tietä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, oman

Sulttaanin moskeija, upea Wadi Shab ja visiitti poliisiasemalla kolarin jälkeen

Torstai 22.12.2016 klo 19.19 - Mikko

IMG_59182.jpegTorstaista tuli todella tapahtumarikas päivä. Päivään mahtui ensin auton vuokraus lentokentältä, Sulttaanin upea moskeija ja sitten parisataa kilometriä kohti Wadi Shabia, joka oli todella näyttävä paikka. Illan kruunasi kolari liikenneympyrässä, jonka vuoksi pääsin jälleen tutustumaan paikalliseen poliisiasemaan (viimeksi Zimbabwessa). Lopulta asiat kuitenkin kääntyivät parhain päin. Mutta aloitetaanpa alusta.

Herätys kasilta ja taksi lentokentälle, joka sijaitsi melko lähellä hotellia. Tilasin kahvin ja kävelin autovuokraamon tiskille, josta minulle luovutettiin eilen illalla varaamani auto navigaattorilla varustettuna. Tänään oli tarkoitus lähteä ajamaan kohti Surin kaupunkia ja pysähtyä matkan varrella ainakin Wadi Shabin luonnonihmeellä. Taksissa kentälle mennessäni huomasin, että Sulttaanin massiivinen 2001 valmistunut moskeija oli aivan lähellä, joten päätin ajaa autolla ensin sinne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, dubai, oman

Vanhemmat kirjoitukset »