Projektina parveke

Lauantai 13.5.2017 klo 12:55 - Mikko

IMG_72262.JPGKaikki minut tuntevat tietävät, etten ole varsinaisesti mikään puuhapete kun tullaan remontti- ja rakennushommiin. Yläasteen teknisen työn tunneilla kädenjälkeni näkyivät mm. jojon tekemisenä ja koulussa lopulta villityksen aiheuttaneen viiden markan kolikon kokoisen kuparilevystä tehdyn kolikon teossa, jolla oli kiva käydä pelaamassa videopelejä viereisessä kauppakeskuksessa.

Kotona minulla on etupihan puolella ihan mukava lasitettu parveke. Se on ollut monta vuotta hyvinkin vähällä käytöllä kun takapiha on jokunen vuosi sitten laitettu kivaan kuntoon. Parveke ei ole suuren suuri, joten pohdin sen käyttötarkoitusta. Lasitus antaa mahdollisuuden pitää tila suhteellisen lämpimänä ja muutenkin kalusteet pitäisi miettiä niin, että siellä oikeasti sitten viihtyisi. Tuoleilla en siellä jaksaisi istua, joten oli keksittävä jotain muuta.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: perhe

Pikkuyrittäjät goes Maikkari!

Maanantai 16.5.2016 klo 0:01 - Mikko

IMG_1362.JPGPikkuyrittäjät-konsepti syntyi reilut kolmisen vuotta sitten. Hillan ja Vilhon kanssa tehtyjen kauppaleikkien seurauksena päässä muhi ajatus konseptin skaalaamisesta valtakunnalliseksi ilmiöksi ja näin Pikkuyrittäjät sai alkunsa. Konsepti muistuttaa edelleenkin paljon niitä harjoituksia joita Hillan ja Vilhon kanssa teimme: Hillan omenaherkku ja Hilburger –hampurilaisketju, jotka olivat kivoja ja opettavaisia leikkejä ja naapuritkin tykkäsivät. Vilho oli vielä tuolloin niin pieni, että Hilla vastasi pääasiassa tekemisestä, mutta pikkuveljen apu oli tärkeää.

Pilotoimme Pikkuyrittäjiä kahdessa espoolaisessa koulussa yhdessä Nuori Yrittäjyys ry:n Virpin kanssa ja hommahan toimi hienosti! Jo alusta asti minulla oli visio Pikkuyrittäjien ympärille rakentuvasta tv-formaatista.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Puuhastelua

Lauantai 26.3.2016 klo 17:26 - Mikko

20160314_0953302.jpegBlogissa ei ole tapahtunut pariin kuukauteen mitään, mutta se ei tarkoita, etteikö täällä olisi ollut vauhti päällä. Kaikenlaista on ehtinyt tapahtumaan sitten tammikuussa tehdyn Jokerit-vieraspelikiertueen, josta edellinen postaukseni on tehty. Reissut ovat tosin jääneet vähän vähemmälle ja syynä on ollut yksinkertaisesti aikapula. Ja ehkä pikkaisen se, ettei kavereita ole niin helppoa aina saada mukaan :)

Käväisimme kuitenkin helmikuussa Levillä muutaman päivän pikavisiitillä. Lasten lisäksi mukaan lähti ex-vaimo Peppi ja edellisestä Levin reissusta tällä porukalla olikin ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta. Kaikki meni kivasti ja Peppi jäi Vilhon kanssa vielä yhdeksi yöksi minun ja Hillan lennettyä takaisin Helsinkiin jo päivää aikaisemmin erään Pikkuyrittäjät-tapahtumamme vuoksi. Mukavaa kun ollaan hyvissä väleissä ja tällainenkin reissu oli mahdollinen.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: perhe, reissut, duuni

Jokerifanit vieraspelikiertueella Zagrebissa ja Bratislavassa

Tiistai 12.1.2016 - Mikko

IMG_94242.JPGOlin reilu vuosi sitten lasten kanssa katsomassa Jokereiden jääkiekkojoukkueen vieraspeliä Riikassa. Muutaman päivän reissu meni mukavasti ja lapset tykkäsivät. Niinpä päätimme lähteä uudelleen pelireissuun ja tällä kertaa yhdistimme samalle matkalle pelit Zagrebissa ja Bratislavassa.

Lensimme sunnuntaiaamuna Budapestiin, jossa olen itse käynyt viimeksi yli 15 vuotta sitten. Otimme bussin lentokentältä ja jatkoimme metrolla kaupungin keskustaan. Jokeripipoiset lapset Hilla (10v) ja Vilho (7v) kulkivat kaupungilla kuin vanhat tekijät eikä kirpsakka seitsemän asteen pakkanenkaan tuntunut missään. Suomesta lähtiessämme maahan oli satanut vasta ensimmäiset lumet, mutta täällä lunta oli enemmänkin.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, perhe, unkari, kroatia, slovakia, itävalta

Yksi sekunti elämästäni

Maanantai 28.9.2015 - Mikko

kannykka350.jpgElämä soljuu eteenpäin. Muistot tallentuvat mieleen ja kiitettävän paljon muistoja on kertynyt myös koneelle kuvien ja videoiden muodossa.

Olen nyt tallentanut elämääni sekunti kerrallaan puolen vuoden ajan. Olen kuvannut lyhyen videon joka päivä ja tallentanut sen ”1 Second Everyday” applikaatioon. Tämä äppi poimii kuvatusta videosta haluamasi sekunnin (tai 1,5 sekunnin) mittaisen pätkän ja kokoaa videosta lopulta kokonaisuuden koko tältä ajanjaksolta. Video antaa mielenkiintoisen läpileikkauksen omaan elämään ja on hauska huomata kuinka sitä itse muistaa jokaisen tallennetun hetken kuin eilispäivän.

Lue lisää »

30 kommenttia . Avainsanat: perhe, reissut

Ihmeellinen Tubecon ja videobloggaamisen maailma

Tiistai 18.8.2015 klo 18:58 - Mikko

2015-08-15_18.17.122.jpgHilla on seurannut jo pidempään useita eri videobloggaajia eli vloggaajia. Videobloggaus on tällä hetkellä todella kuuma ja nouseva juttu ja suosituimmilla suomalaisilla vloggaajilla on jo useampi satatuhatta tilaajaa. Ulkomaisilla vloggaajilla tilaajia voi olla miljoonia. Olen itsekin noteerannut jollain tasolla tämän vloggausilmiön, mutta kuitenkin se on ollut vähän sellainen harmaa alue, josta en tiennyt oikeasti juuri mitään. Suomessa järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa vloggaajien tapahtuma Tubecon ja se keräsi reilut viitisen tuhatta innokasta teiniä paikalle. Nyt Tubecon tuli jälleen ja ostin minulle ja Hillalle liput tapahtumaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe

Markkinoitiin vähän Aamulypsyä!

Keskiviikko 12.8.2015 klo 22:16 - Mikko

ryhmakuvablogiin2.jpgRadio Suomipopin Aamulypsy on jo kauan ollut suosikki radio-ohjelmani ja se on pelastanut monta puuduttavaa työmatkaa hauskoilla jutuillaan. Nyt Aamulypsyssä on ollut käynnissä jälleen ”Markkinoi Aamulypsyä” –tempaus, jossa jaetaan yhteensä 15 000 euroa hauskoille ja kekseliäille ohjelmaa promoaville markkinointitempauksille. Vaikka ohjelma ei aivan lasten korville olekaan, on myös Hilla saanut radion auki ollessa annoksen ohjelman sisällöstä. Niinpä Jaajo ja kumppanit olivat Hillalle ja vähän Vilhollekin tuttu porukka ja päätimme osallistua yhdessä tähän kampanjaan!

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: perhe

Sellainen "Serranon perhe"

Sunnuntai 5.7.2015 klo 22:58 - Mikko

IMG_94012.JPGKatsoimme vajaa kymmenen vuotta sitten telkkarista aamupäivisin tullutta espanjalaista Serranon perhe –ohjelmaa. Tässä todella hauskassa sarjassa seurattiin Serranon perheen elämää ja välimerellistä meininkiä, jossa omat, naapurin ja sukulaisten lapset pyörivät sikin sokin kotona ja kylillä. Vauhtia ja vilskettä ei puuttunut.

Samanlaista ratkiriemukasta Serranon perhettä on saatu viettää tällä viikolla täällä meillä kotona. Molemmilla muksuilla on ollut yökyläilijöitä kun Nelli, Niilo ja Aapeli ovat vuoroillaan ja samaan aikaan olleet täällä pitämässä meille seuraa. Ja mikäs sen mukavampaa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Juhannustunnelmaa

Sunnuntai 21.6.2015 klo 17:58 - Mikko

img_82572.jpgVietimme tänä vuonna juhannusta tuttuun tapaan mökillä Hangon Lappohjassa. Mukana matkassa oli myös sisko Ansku lapsineen. Säät vaihtelivat juhannuksen molemmin puolin. Aattoiltana ilma oli todella hyvä, mutta juhannuksena sää oli kovin sateinen, kunnes jälleen iltaa kohden sää parani. Sunnuntaiaamuna aurinko paistoi jälleen komeasti ja Hilla & Ronja menivät rantaan jopa ottamaan aurinkoa! (tuli vähän sellainen ”meanwhile in Finland” –fiilis). 

Teimme raparperipiirakkaa, pannaria ja lettuja. Grilliruokaa oli varattu mukaan sen verran paljon, että kutsuimme lähialueen lapsia, joihin Hilla tutustui leikkipaikalla, juhannusiltana grillaamaan. Lähtiessään maukkaat pihvit ja maissit popsittuaan noin 11-vuotias poika huikkasi: ”Antaisin arvosanaksi täyden kympin”.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Bileputki päällä

Maanantai 15.6.2015 klo 19:45 - Mikko

img_80722.jpgOn jo kesäkuun puoliväli ja säät ovat olleet vähän mitä sattuu. Laitoin kuukausi takaperin vanhalle kaveriporukallemme viestiä ja lupasin järjestää bileet takapihalla. Päiväksi valikoitui lauantai 13.6. joka sattuikin olemaan sitten koko alkukesän paras ja aurinkoisin päivä!

Paikalle pääsi liuta kavereita jo 20-vuoden takaa. Osaa kavereista en ollutkaan nähnyt pariin vuoteen, joten olikin jo korkea aika järjestää yhteistä ohjelmaa. Aurinko helli ja takapiha oli valmiina vastaanottamaan kaverit.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, kaverit

Nyt polkaistiin käyntiin leirikouluprojekti

Keskiviikko 3.6.2015 klo 21:58 - Mikko

europaperi.jpgVilho aloittaa syksyllä koulun ja Hilla menee jo neljännelle. Olemme siskon kanssa (jonka Aapeli-poika on samalla luokalla) jo vuosia harmitelleet kun emme ole tehneet mitään Hillan luokan leirikouluprojektin eteen. Nyt päätin ryhtyä toimiin ja kutsuin oppilaiden vanhempia aloituspalaveriin, jossa päätettiin suuntaviivat varainkeruulle.

Paikalle tuli joukko aktiivisia vanhempia. Perusajatuksena on, että lapset osallistuisivat itse varainhankintaan vanhempien antaessa siihen raamit ja mahdollisuudet. Listasimme kasan hyviä varainkeruuideoita, joista osa oli perinteisempiä kuten leivosmyyntiä, mutta myös muutamia uusia ideoita kuten lähialueen yritysten videoesittelyiden tekoa lasten toimesta pientä rahallista tukea vastaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Puutarhurin viikonlopputerveiset: risteilyä, kevätjuhlia ja pihanlaittoa

Sunnuntai 31.5.2015 klo 22:01 - Mikko

img_68122.jpgMukava viikonloppu jälleen takana ja tekemistä riitti: risteilyä Helsingin edustalla, kevätjuhlia, pihan laittoa ja asuntonäytöllä käymistä.

Perjantaina pääsin ystäväni Kimmon kanssa erään itsellenikin tutun yrityksen 10-vuotis juhliin. Juhlat pidettiin upealla 115 henkeä vetävällä purjeveneellä, joka heitti neljän tunnin lenkin Helsingin edustalla upeassa säässä. Illan aluksi Pete Poskiparta heitti lyhyen keikan ja esitti muutamia uskomattomia taikatemppuja, jotka pistivät jälleen miettimään. Ehkä taikuutta on sittenkin oikeasti olemassa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Eskari takana - koulu edessä!

Tiistai 19.5.2015 - Mikko

img_58582.jpgKesä on tulossa ja harrastuksetkin jäävät pikkuhiljaa tauolle. Vilhosta on tulossa syksyllä koululainen ja tänään vietettiin eskarin kevätjuhlaa. Minulla on vielä hyvin muistissa Hillan eskarijuhlat ja nyt Hillakin on menossa jo neljännelle luokalle!

Päiväkodin kevätjuhlaa on aina vietetty aurinkoisessa säässä ja niin tälläkin kertaa. Vilho esiintyi useissa eri esityksissä ja päivä huipentui eskaritodistuksen ja ruusun saamiseen.

Illaksi säntäsimme vielä Hillan kanssa kuoron kevätjuhlaan Tikkurilaan, jossa teemana oli "maailmanympärimatka" ja sen aiheisia lauluja.

Alla muutamia kuvia ja videoita näistä kivoista tapahtumista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Vappua ja Cheerleadingia

Lauantai 2.5.2015 klo 14:12 - Mikko

img_57612.jpgLapset olivat äidillään tämän viikon, mutta piipahdimme kuitenkin pikavisiitillä Kaivopuistossa perjantaina. Paikalla oli paljon porukkaa ja söimme tippaleivät viltillä vilinää ihmetellen. Koko keskusta oli tukossa ja päätin olla ajamatta Kaivopuistoon saakka. Jätin auton vanhan toimistomme (muutimme juuri torstaina Kamppiin) sisäpihalle, mutta saapuessamme porttikongi olikin kiinni eikä avainläpyskäni enää toiminut oveen! Ei hätää, sillä hetken pähkäiltyämme Vilho tungettiin portin pienestä reiästä läpi ja hän juoksi painamaan ovenavausnappulaa sisäpihalla! Todellinen supermiäs ja Mäggaiver samassa paketissa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Mökkikauden avaus

Sunnuntai 26.4.2015 klo 15:26 - Mikko

img_56312.jpgMökkikausi on saatu jälleen avattua. Lapset ottivat mukaan omat kaverinsa, kun Vilhon kaveri Niilo ja Hillan kaveri Nelli lähti mukaan matkaan. Perjantaina ja lauantaina sää suosi mökkeilijöitä kun aurinko paistoi ja ilma oli varsin tyyni, mutta sunnuntaina sää oli sateinen.

Kävimme lauantaina Tammisaaressa jätskillä ja leikkipuistossa. Illalla tehtiin rantaan nuotio, jossa paistettiin makkarat ja vaahtokarkit. Tässä muutamia kuvia viikonlopulta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe

Geishan ja Ninjan keittiössä: Sushia ja miso-keittoa. Katso video!

Torstai 26.2.2015 klo 21:16 - Mikko

etusivu.jpgToteutimme vajaa kolme vuotta sitten Välimeren viikon, jolloin teimme viikon jokaisena päivänä jonkin Välimeren maan perinteisen ruuan. Nyt pohdimme Thaimaan reissun innoittamana Aasia-viikkoa, jolloin ruokalistalla voisi olla esim. tuttuja ruokia japanilaisesta, thaimaalaisesta, intialaisesta, nepalilaisesta ja vaikkapa vietnamilaisesta keittiöstä. Koska arki-illat ovat kuitenkin harrastusten täyttämiä, päädyimme keskittymään Japaniin, jonka teimme sitten viimeisen päälle hyvin.

Hommasin kaupasta tarvikkeita riisistä soijaan ja kävin hakemassa pilailupuodista Hillalle Geisha- ja Vilholle Ninja-asun kruunaamaan illan Japani-teemaa. Täydensin vielä ruokatarvikkeita duunipaikan läheisestä Tokyokan-liikkeestä, josta ostin vielä miso-keittoa, japanilaista limpparia ja bambumaton. Syömäpuikot puolestaan löytyivät puolentoista vuoden takaisen Japanin reissun tuliaisista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Dream Juice Bar aloitti toimintansa

Maanantai 16.2.2015 klo 17:55 - Mikko

2015-02-15_10.47.092.jpgKehittelimme ennen joulua lasten kanssa Dream Juice Barin, eli Vantaanlaakson parhaan smoothiebaarin. Keksimme kuusi erilaista smoothiemakua (vedettiin ihan hihasta) ja testasimme ne yhden viikon aikana. Annoimme kullekin smoothielle pisteet ja lopulta kolme parhaiten pisteitä saanutta smoothieta laitettiin myyntiin tänä viikonloppuna. Ja kauppahan kävi!

Voittaja smoothiet olivat Cotton Candy, Dream ja Cloud. Toteutimme PowerPointilla esitteen, päätimme hinnan ja lapset kiikuttivat mainokset henkilökohtaisesti taloyhtiön asukkaille. Osa porukasta oli ehtinyt jo lähteä hiihtolomille, mutta tilauksia tuli silti yhteensä 13 kappaletta. Kävimme ostamassa ainekset kaupasta tilausten pohjalta ja aloitimme valmistuksen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Ylös, ulos ja luistelemaan

Sunnuntai 15.2.2015 klo 19:40 - Mikko

2015-02-15_16.00.332.jpgViime viikolla oli monta upeaa aurinkoista päivää. Aivan liian harvoin tulee kuitenkin lähdettyä kunnolla ulos hiihtämään, luistelemaan tai lenkkeilemään. Huolimatta siitä, että luistimetkin olivat jossain kadoksissa, lähdimme sunnuntai iltapäivän ratoksi lasten kanssa Martinlaakson kentälle luistelemaan ja kikkailemaan kiekon kanssa. Ensi viikolla kaivan myös omat luistimet jostain esiin ja näytän lapsille vähän mallia! ;-)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Päiväretki Nuuksioon

Lauantai 17.1.2015 klo 19:14 - Mikko

img_12832.jpgNuuksio-päivä on juhlapäivä. Siksi vedinkin jälleen parhaat Tarzan-kalsarini jalkaan ja starttasimme auton aamukymmenen jälkeen. Suuntasimme kavereiden kanssa Nuuksion Kolmilammille, josta olimme vuokranneet nuotiopaikan. Keli oli lauhtunut pitkin viikkoa ja oli muutaman asteen plussan puolella. Hieman märästä kelistä huolimatta plussan puolella ollut lämpötila sopi mukavasti eikä ollut liian kylmä.

Vaikka Suomen talvi on pitkä, pimeä ja märkä, kyllä se on myös upea. Vaikka ulkomaan reissuilla on mukava olla, niin kyllä Suomen talvestakin pitää nauttia. Makkarat ja lihapiirakat avotulella, kuumaa kaakaota, grillattuja vaahtokarkkeja ja vanha hyvät kaverit lapsineen – näistä on onnistunut Nuuksion keikka tehty!

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, kaverit

Pipariks meni

Maanantai 8.12.2014 klo 18:30 - Mikko

2014-12-07_19.10.582.jpgEn ole erityisen Jouluihmisiä, mutta pientä joulupuuhaa on kuitenkin lasten kanssa kiva tehdä. Lasten tekemä joulukranssi on tosin roikkunut ulko-ovessa jo reilut kaksi vuotta kesät talvet, joten ehkä sen voisi joku tulkita todelliseksi joulufanitukseksi. Koska olen nyt joulun Intiassa, ei meille oteta joulukuusta, mutta päätimme leipoa piparkakkutalon. Ei siitä mikään kaunokainen tullut, mutta tulipahan tehtyä!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Vanhemmat kirjoitukset »