Yksi sekunti elämästäni

Share |

Maanantai 28.9.2015 - Mikko


Elämä soljuu eteenpäin. Muistot tallentuvat mieleen ja kiitettävän paljon muistoja on kertynyt myös koneelle kuvien ja videoiden muodossa.

Olen nyt tallentanut elämääni sekunti kerrallaan puolen vuoden ajan. Olen kuvannut lyhyen videon joka päivä ja tallentanut sen ”1 Second Everyday” applikaatioon. Tämä äppi poimii kuvatusta videosta haluamasi sekunnin (tai 1,5 sekunnin) mittaisen pätkän ja kokoaa videosta lopulta kokonaisuuden koko tältä ajanjaksolta. Video antaa mielenkiintoisen läpileikkauksen omaan elämään ja on hauska huomata kuinka sitä itse muistaa jokaisen tallennetun hetken kuin eilispäivän. 


Mun kuusi viimeistä kuukautta lyhyesti ja ytimekkäästi!

Toki video ei kerro koko totuutta. Välillä tuntuu, että parhaina päivinä kuvattavaa olisi vaikka kuinka paljon kun taas toisena päivänä ei meinaa tapahtua mitään, mistä voisi videopätkän napata. Lyhyet reissut kuitataan muutaman sekunnin aikana, vaikka päiviin on saattanut mahtua paljon erilaisia mielenkiintoisia kokemuksia.

Sekunti kuulostaa lyhyeltä, mutta yllättävän hyvin siitä kuitenkin välittyy se kuvattu asia ja vaikka videolla videot vaihtuvat tiuhaan, ehtii sen ”rekisteröimään” helposti. 

Applikaatiossa on myös mahdollisuus jakaa päivän sekunti muiden kanssa siten, että lopputuloksena syntyy kaikkien palvelun käyttäjien yhteinen video yhdestä yksittäisestä päivästä ympäri maailmaa!

kannykka800.jpg

Käytön pohjalta on tullut myös pieniä kehitysideoita ja erityisesti reissaajat voisivat arvostaa vastaavanlaista äppiä, jolla voisi helposti koostaa lyhyen videon reissusta ilman erillisiä editointeja. Esimerkiksi mahdollisuus ottaa haluttu määrä videoita per päivä, joiden kesto olisi esim. 5-10 sekunnin luokkaa per pätkä. Näin lopputuloksena olisi edelleen tiivis yhteenveto, joka syntyisi vaivattomasti siinä kaiken muun sivussa!

Avainsanat: perhe, reissut


Kommentit

30.9.2015 19.58  Ellu

Ihan hauska äppi, kun luo tuollaisia kokonaisuuksia. Simple is beauty. Tosin onhan tuollainen video aika hektinen, mutta sen luojalle tietysti kaikki videoiden pätkät on mielessä niiden oikeassa kontekstissa. Mutta tuli tuosta videosta hyvälle tuulelle :)
Reissu äppinä varmasti tosi hyvä ja noilla uusilla ominaisuuksilla vielä parempi. Kehittelet vaan lisää ideoita! Miltä kuulostaa jos olisi ajastin, joka hälyttää aina samaan aikaan joka päivä ottamaan videoita? Oli tilanne mikä tahansa.

30.9.2015 21.26  Mikko

Kiitos Ellu kommentista! Toi ajastinhomma on tosi hauska idea :-) Kyllä tästä ideasta voisi repiä erilaisia käyttökohteita varmasti paljonkin.

4.10.2015 15.03  Annika | Travellover

Mun makuun sekunnissa vaihtuva on raskasta katsottavaa, mutta vähän pidemmistä koostuva voisi todellakin toimia reissussa! Mun tekisi mieli tehdä videoita, mutta editoinnille ei tunnu riittävän aikaa (tai lähinnä taitoa ja intoa).

4.10.2015 15.10  Mikko

Annika: Osa on pitänyt sekuntia liian lyhyenä, osa taas oikein sopivana. Tietysti täytyy huomioida, että sekunnistakin tulee vuoden mittaisena jo aika pitkä. Ehkä tuossa videossa on myös vähän huonoa se, että se välillä vähän nykii. Omaan silmään tuo sekunti on jotenkin varsin sopiva, ehkä se osittain johtuu myös siitä, että itse muistaa mistä aina on kyse. Reissuista pidemmät pätkät toimisivat tosi kivasti! Kaveri on tehnyt tota jo 1,5 vuotta ja se on ollut myös kivaa katsottavaa!

4.10.2015 16.35  Stacy

Kiva juttu, tallentuihan sinne niin paljon mielenkiintoista, että vähän harmitti, ettei ollut vaikkapa tuplaten tai triplaten tuo sekunti. Reissukuvat tietysti olivat kaikkein mielenkiintoisimpia.

4.10.2015 18.03  sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi

Nauratti ääneen tuo 2. elokuunta "ISI!!" ;---D

Mä haluan myös kokeilla tuota, vaikuttaa hauskalta. Voisi alkaa julkaista aina "kuukauden parhaat sekunnit"-tyyppisen videon!

4.10.2015 18.11  Heidi Stillman

Hauskalta vaikuttava äppi, hyvinkin voisin testata. Mutta mun mielestä myös sekunti on vähän liian lyhyt, ehkä pari?

4.10.2015 18.11  Sanna I Tuntematon turisti

Ei vitsit miten ihana idea! Tuollahan saa kivasti dokumentoitua elämää vaikkapa aina vuoden kerrallaan. Täytyypä laittaa itsekin harkintaan!

4.10.2015 18.28  Maarit

Enpäs ollut ennen kuullutkaan tuosta appista, mutta tosi kiva video sillä näköjään pyörähtää. Täytyy laitta ehdottomasti korvan taakse! Videoiden teko kiinnostaa, mutta tällä hetkellä ei kameraa lukuunottamatta ole siihen sopivaa kameraa.

4.10.2015 18.29  Maarit

Noniin, eli siis kännykkää lukuunottamatta, lipsahti ajatushärö.. :D

4.10.2015 20.59  Maarit Johanna

Vautsi! Tähän pitäs melkeen testata, ellei elämä olis melko paikallaan junnaavaa ja päivät samanlaisia :D

4.10.2015 21.43  Anna / Tämä matka -blogi

Idea ja appsi on mielenkiintoinen, mutta sinällään en näe kulmaa, miten tällainen voisi toimia matkablogissa. Tai no tietenkin, jos esim. yhden sukellusmatkan taltioisi näin, se voi olla kiinnostavampi kuin blogipostaus, 1. sukellus, 2. sukellus, 3 sukellus jne. : )

5.10.2015 14.34  Terhi / Muru Mou

Kiinnostava appi, pitääkin kokeilla! Reissussa toki toimisi varmaan paremmin sekuntia pidempi pätkä, arjessa monta kuukautta kuvattaessa sekunti on varmasti riittävä. Hauska idea, kiitos vinkistä :)

5.10.2015 16.54  Johanna Hulda - Discovering Sunbeams

Ihan hauska sovellus päivittäisen elämän taltioimiseen etenkin pitkässä juoksussa. Musta olisi kiinnostavinta jos kuvauskohde olisi koko ajan sama, esim. päivittäinen ruoanlaitto tai työmatka. Itsellä tuo ei kyllä toimisi, kun unohtaisin jo parin päivän jälkeen ottaa sen päivittäisen videoklipin, mutta sopii varmasti kännykän kanssa enemmän pelaaville!

6.10.2015 10.34  Mia / Elämää ja Matkoja

Mainio idea, mutta kaipaan useamman sekunnin taltiointeja, jotta kokonaisuus olisi rauhallisempi. Voisin ajatella käyttäväni tätä joko matkalla tai lasten päivittäisten puuhien videoklippeihin, jolloin jäisi kiva muisto kasvun hetkistä valokuvien lisäksi.

6.10.2015 17.20  AnnKat

Tää appi vaikuttaa kivalta. Voisin itsekin kokeilla. :)
Tosin musta tuntuu, että unohdan tän olemassa olon ja sitä myötä myös käytön aika nopeasti ...

6.10.2015 18.56  Jenna / Journey Diary -matkablogi

Toisaalta tekis mieli tehdä videoitakin, mutta aikaa menee niin paljon peruspostauksiinkin... Ehkä joskus kun on tylsää tai luppoaikaa. Kätevä sovellus kyllä, vois itsekin tutustua.

8.10.2015 14.29  Lotta Watia | Unagidon

Ei vitsi, tosi hauska! Olipa kiva tuo sun video ja olipa yllättävää löytää omakin naama sieltä! :-D

Täytyy ehdottomasti ottaa käyttöön esim. vuoden alusta, kun on reissua jos jonkinmoista kevät täynnä. :-)

8.10.2015 18.09  Pirkko / Meriharakka

En oikein jaksa videoista innostua - uutistarjonnassakin aina kun huomaan, että jonkun otsikon takana on video, niin harmittelen, ja jätän sen katsomatta!
Ehkä tämä on ikäkausikysymys :-)

8.10.2015 22.05  Virpi/Täynnä tie on tarinoita

Aivan loistava idea! Toki sekunti on kovinkin lyhyt ja tulee ehkä vähän semmonen "rauhaton" vaikutelma videosta, mutta toisaalta se on homman juju esim. juurikin joku "kuukauden parhaat sekuntit"-tyyppinen video olisi tosi kiva!

9.10.2015 5.08  Miika & Gia | matkakuume.net

Tämähän kuulostaa varsin mielenkiintoiselta ratkaisulta! Hauska tapa tallentaa elämää.

9.10.2015 10.34  Sari | Pakkasesta Paratiisiin

Nyyh, en nähnyt videota. Ehkä johtuu vähän kenkusta netistä täällä kahvilassa. Mutta sovellus kuulostaa hauskalta. Mä olen nyt hurahtanut siihen Snapchatiin ja joskus tulee tallennettua omia stooreja sen takia, että niihin on kiva palata sitten myöhemmin ja muistella, että mitä tulikaan tuolloin tehtyä.

9.10.2015 23.15  Kohteena maailma / Rami

Hauska ja mielenkiintoinen juttu. Toki antaa kuvaajalle huomattavasti enemmän kuin katsojille juuri sen takia, että on niin lyhyestä pätkästä kysymys. Mutta sainpahan itsekin hyvän kokonaiskuvan mitä olet puuhannut, ja kun en sinua tunne, monessa kohtaa jäi miettimään mihin asia tarkalleen liittyy :-) Ja hei, olinhan yhdessä sekunnissa mukana joskin en kuvassa :-D

10.10.2015 15.28  Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi

Onpas hauska idea :-)

10.10.2015 17.05  Heidi

Minulle ihan uusi juttu tämä. Hauska idea, mutta omaan makuuni tahti on liian nopea. Lyhyemmältä ajalta video (vaikkapa joltain reissulta) ja vähän pitemmät otokset voisi olla ihan kiva muisto.

10.10.2015 17.16  Liza in London

Kiitos hyvästä applikaatiovinkistä - video on hauskaa ja mielenkiintoista katsottavaa :) Valitsetko aina siis itse sen, minkä päivän aikana kuvaamasi videon palveluun lataat, vai valitseeko se itse kaikista tietyn päivän videoista ne parhaat palat - tai oikeastaan sen parhaan sekunnin?

10.10.2015 17.19  Mikko

Liza: Kuvaan aina ihan normi kameratoiminnolla päivän mittaan ja lopuksi sitten valkkaan haluamani videon ja siitä aikajanalta 1-1,5sek kohdan. Vain yhden kerran n. 7kk aikana on video unohtunut ottaa :-) Äppi tosin muistuttaa myös asiasta.

10.10.2015 22.16  Sanna I Siveltimellä

Mielenkiintoista! :) En ollut tästä appista kuullutkaan. Paljon on muuten elämää ja reissuja mahtunut puoleen vuoteen. Aika kiva muisto!

11.10.2015 14.41  Veera Bianca

VAU, hieno projekti! Tuollainen pitäis tehdä itsekin!

13.10.2015 15.57  Jenni / Globe Called Home

Hei hauska idea ja kiitos app-vinkistä! Mä olen aikoinaan osallistunut Flickrissä 365-haasteisiin, eli valokuva joka päivä, mutta ne on jääneet. Ne on kuitenkin jälkikäteen katottuna hauskoja tapoja seurata, mitä sitä vuoden aikana on tullut tehtyä, ja ehkä tää olisi jotenkin nykypäivänä enemmän mun tyylinen juttu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini