Nyt polkaistiin käyntiin leirikouluprojekti

Share |

Keskiviikko 3.6.2015 klo 21.58 - Mikko


Vilho aloittaa syksyllä koulun ja Hilla menee jo neljännelle. Olemme siskon kanssa (jonka Aapeli-poika on samalla luokalla) jo vuosia harmitelleet kun emme ole tehneet mitään Hillan luokan leirikouluprojektin eteen. Nyt päätin ryhtyä toimiin ja kutsuin oppilaiden vanhempia aloituspalaveriin, jossa päätettiin suuntaviivat varainkeruulle.

Paikalle tuli joukko aktiivisia vanhempia. Perusajatuksena on, että lapset osallistuisivat itse varainhankintaan vanhempien antaessa siihen raamit ja mahdollisuudet. Listasimme kasan hyviä varainkeruuideoita, joista osa oli perinteisempiä kuten leivosmyyntiä, mutta myös muutamia uusia ideoita kuten lähialueen yritysten videoesittelyiden tekoa lasten toimesta pientä rahallista tukea vastaan.

2015-06-03_16.50.07.jpg
Sumpit oli pihisemässä vieraita varten.

Hillan luokalla on nyt kolmisen vuotta aikaa kerätä fyrkkaa. Katsomme syksyllä miten varainkeruu lähtee vauhtiin ja päivitämme leirikoulukohdetta matkan varrella sitten sen mukaan. Asetamme kuitenkin heti alusta asti lasten toimesta jonkin tavoitekohteen, joka konkretisoi varainkeruun ja sitouttaa lapset projektin taakse.

Kun kerroin Hillalle projektista, hän luonnollisesti innostoi suuresti ja sovimme, että hoidamme voimme toimia tiiminä projektin vetämiseksi. 

malleja_koulut_syva__500pix.pngMm. tällaisia ideoita syntyi ensimmäisessä palaverissa:
- leivonnaisten myyntiä
- leffaillan ja discon järjestämistä
- luokan lehti, jonka tekeminen sidottaisiin eri oppitunteihin
- heijastimien, lakritsirasioiden, joulukorttien ja uudenlaisten joulukalentereiden myyntiä
- yritysesittelyvideot alueen yrityksistä
- paljon muuta

Olen myös alustavasti puhunut opettajan kanssa vetäväni Pikkuyrittäjät klubin Hillan luokalle ja klubista syntyvien pikkuyritysten myynnit tehtäisiin sitten leirikouluprojektin nimissä. Näistä voi tulla todella mielenkiintoisia liikeideoita ja hyviä rahasampoja.

Syksyllä lapset saavat keksiä projektille oman nimen ja piirtää sille logon. Projektille tehdään tietysti kotisivut, jossa projektin etenemistä voidaan seurata. Tämän nimen puitteissa sitten kerätään rahaa ja mikäli onnistumme voi kuudennen keväällä olla tiedossa ikimuistoinen reissu – kenties vaikkapa ulkomaille asti?

Lähden vetämään samanlaista projektia myös Vilhon luokalle, mutta huhujen mukaan jokin aloittavista ykkösluokista hajotetaan kakkosluokan aluksi, joten katsotaan onko projektin järkevämpi aloitusajankohta vasta vuoden kuluttua syksyllä.

Onko sinulla hyviä ja toimivia rahankeruuideoita leirikoulua varten? Mitkä ideat ovat toimineet? Onko leirikouluprojektissasi tullut jotain mutkia matkaan?

Avainsanat: perhe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini