Kaunis Minsk yllätti

Share |

Sunnuntai 7.6.2015 - Mikko


img_70602.jpgValmistelut Valko-Venäjän reissulle alkoi viisumien hankinnalla. Mielikuva maasta on vanhanaikainen, byrokraattinen ja Neuvostohenkinen, jossa kaikkea saa jonottaa. Yllätys olikin suuri, kun viisumin haku sujui hieman liiankin helposti ja sutjakkaasti. Täytetty hakemus valokuvan kera vietiin Unioninkadulla sijaitsevaan suurlähetystöön, jossa prosessi oli ohi muutamassa minuutissa. Ei tupakansavuista odotustilaa, pitkää jonoa ja tylyä koppalakkipäistä virkailijaa. Myös viisumin haku muutamaa päivää myöhemmin sujui yhtä jouhevasti, kun virkailija ojensi passit kouraan heti huoneeseen astuttuani. Illuusio mystisestä Valko-Venäjästä alkoi romahtamaan jo ensi metreillä.

Avainsanat: reissut, valko-venäjä


Kommentit

14.7.2016 0:28  Olga

Hei, missä hostellissa olitte? Voisitteko suositella joku keskustassa? Pitää olla edullinen ja siisti. Lähden sinne ensi maanantaina ja varasin jo 4 öitä Trinity-hostellissa. Saapumispäivälle ei löytynyt sieltä paikkaa.

Terveisin Olga

14.7.2016 9:02  Mikko

Hei Olga! Majoituimme VIVA Hostellissa http://www.hostelbookers.com/hostels/belarus/minsk/83362/, joka oli oikein hyvä paikka. Se ei ollut tosin aivan keskustassa vaan oli pieni kävely metrolle ja sillä pari pysäkkiä. Siinä mielessä tietysti keskustasijainti voisi olla parempi. Auttoivat myös viisumin hankkimisessa nopeasti ja ammatimaisesti.

Hyvää reissua! Valko-Venäjä on todella makee paikka ja yllätti erittäin positiivisesti. Kannattaa lähteä myös Minskin ulkopuolelle esim. Mir, Brest jne.

27.4.2017 12:03  Eila

Kiitokset Minskin esittelystä ja viisuminhankintatiedosta. Olemme jo muutaman vuoden harkinneet Valko-Venäjälle lähtöä, mutta viisumi on askarruttanut. Pitikö majapaikasta saada etukäteen vahvistus viisumin hankkimiseksi?

28.4.2017 8:41  Mikko

Hei Eila, ainakin tuolloin piti saada dokumentti hotellilta/hostellilta. Mutta se oli heille ihan tuttu juttu ja se tuli nopeasti ja myös itse viisumin hakeminen Helsingissä kävi erittäin jouhevasti!

7.7.2017 20:50  Antero

Lentämällä pääsee viideksi päiväksi ilman viisumia, ostimme tänään sekä lennot että majoituksen. Nyt kerätään infoa

7.7.2017 21:16  Eila

Helmikuusta 2017 alkaen on todellakin päässyt Minskiin ilman viisumia alle 5 päivän lentomatkoille. Vietimme Juhannuksen seudun Minskissä, Odessassa ja Chisinaussa. Vakuutuskortti pitää vain muistaa ottaa mukaan ;)

8.7.2017 15:43  antero

Ei tarvinnut siis ostaa kentältä erillistä. Riittääkö kortti vai pitääkö olla erotelty ettää kelpaa siellä tiettyyn summaan saakka

8.7.2017 16:15  Eila

Riitti vakuutuskortti. Yksityiskohdat löytyvät blogista. 😀http://metkaamatkustelua.blogspot.fi/2017/06/valko-venaja-minsk-2017.html?m=1


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini