Puuhastelua

Share |

Lauantai 26.3.2016 klo 17.26 - Mikko


Blogissa ei ole tapahtunut pariin kuukauteen mitään, mutta se ei tarkoita, etteikö täällä olisi ollut vauhti päällä. Kaikenlaista on ehtinyt tapahtumaan sitten tammikuussa tehdyn Jokerit-vieraspelikiertueen, josta edellinen postaukseni on tehty. Reissut ovat tosin jääneet vähän vähemmälle ja syynä on ollut yksinkertaisesti aikapula. Ja ehkä pikkaisen se, ettei kavereita ole niin helppoa aina saada mukaan :)

Käväisimme kuitenkin helmikuussa Levillä muutaman päivän pikavisiitillä. Lasten lisäksi mukaan lähti ex-vaimo Peppi ja edellisestä Levin reissusta tällä porukalla olikin ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta. Kaikki meni kivasti ja Peppi jäi Vilhon kanssa vielä yhdeksi yöksi minun ja Hillan lennettyä takaisin Helsinkiin jo päivää aikaisemmin erään Pikkuyrittäjät-tapahtumamme vuoksi. Mukavaa kun ollaan hyvissä väleissä ja tällainenkin reissu oli mahdollinen.

20160214_1314131.jpeg
Levillä oli mukavaa ja Vilhokin oppi laskemaan hienosti!

20160214_171142.jpeg

20160215_123903.jpeg
After Ski


Lyhyt video Levin reissusta.

Bisnesrintamalla on tapahtunut paljon. Viime marraskuussa Pariisissa ollessamme ja pommeja väistellessämme päätimme perustaa Hostaway nimisen startupin, jota Torontossa asuva Marcus ja Suomessa asuva iranilainen Saber olivat kehitelleet jo vajaan puolen vuoden ajan. Hostaway tekee Airbnb-hosteille palvelua, jolla on mahdollista ottaa käyttöön useita eri myyntikanavia kuten Booking.comin, 9flatsin, HomeAwayn ja Roomoraman helposti ja hallinnoida niitä yhden palvelun kautta. Varauskalenteri pysyy ajantasalla, käytössä voi olla useampia myyntikanavia kuin perinteisellä tavalla ylläpidettynä ja duunimäärä varausten hallinnoin osalta on vähäisempi. Ja ennnen kaikkea useampi myyntikanava tarkoittaa enemmän varauksia, korkeampaa yön hintaa ja parempaa bisnestä! 

Hostaway301_Fotor.jpgItsellä on tällaiselle palvelulle omaa tarvetta ja pian pääsemme myymään sitä ympäri maailmaa vesikielellä odottaville asiakkaille. Nyt ennakko signuppeja on jo yli 500 ja epätoivoiset käyttäjät soittelevat Marcukselle lanseerauspäivää kysellen. Lähdin mukaan pienellä enkelisijoituksella, mutta rooli on matkan varrella muuttunut paljon operatiivisen tekemisen suuntaan - niin mielenkiintoinen homma on kyseessä! Oman lisämausteensa tekemiseen on tuonut aikaero, sillä Marcuksen työpäivä alkaa vasta siinä iltapäiväkolmelta Suomen aikaa ja viikkopalaverimmekin ajoittuvat pääasiassa iltamyöhälle. Parhaillaan haemme lisävauhtia seed-rundilla ja kiinnostuneita sijoittajiakin on tullut jo vastaan. Tässä voi olla ainekset vielä ihan kelpo juttuun!

Pari viikkoa sitten tuli myös Kotisivukoneelle 10-vuotta täyteen ja kävimme Antin kanssa moikkaamassa vanhaa hyvää jengiä Fonectalla. Veimme mukanamme vähän donitseja ja skumppaa. Harmi kyllä vain päivää myöhemmin Fonecta ilmoitti yt-neuvotteluista, jonka piirissä on jälleen myös muutamia Kotisivukonelaisia. Viimeksi syksyllä leikkuri vei duunin muutamalta pitkän linjan kotisivukonelaiselta.

20160307_121619.jpeg
Kotisivukonelaisia on vielä paljon Fonectan palkkalistoilla vaikka yt-leikkuri onkin jo heilunut.

20160307_120001.jpeg

Kiirettä on pitänyt myös Pikkuyrittäjien osalta. Teimme vuodenvaihteessa päätöksen keskittyä Pikkuyrittäjät-ohjelman viemiseen koulupäivän sisään ja koulutammekin nyt opettajia ympäri Suomea ohjelman vetäjiksi. Syksyllä uudistuva opetussuunnitelma suorastaan huutaa Pikkuyrittäjien kaltaista toimintaa, sillä yrittäjyyskasvatukseen halutaan panostaa ja monialainen oppiminen ja työelämän taidot ovat kovasti tapetilla. Pikkuyrittäjät on mitä mainion tapa viedä asia konkretiaksi, sillä se tarjoaa kouluille ja opettajille maksuttoman ja helposti vedettävän valmiin konseptin, josta lapset innostuvat. 

Vauhdittaaksemme projektia palkkasimme siihen täysipäiväiseksi ohjelmapäälliköksi Simon, joka on ollut nyt uudella Vallilassa sijaitsevalla toimistollamme parisen viikkoa. Yhdessä Nuori Yrittäjyys ry:n muun hyvän henkilökunnan kanssa olemme saaneet jo paljon aikaan ja pyörin toimistolla itsekin nyt entistä tiiviimmin, ainakin pari päivää viikossa.

20160314_095330.jpeg
Simo aloitti Pikkuyrittäjien ohjelmapäällikkönä maaliskuussa.

Pikkuyrittäjissä meillä on työn alla monenlaisia jekkuja. Kehitämme opettajille verkkokoulutusympäristöä videoideen, jalkaudumme mm. Taalerin yhtiökokoukseen ja olivatpahan Pikkuyrittäjät CTO Forumin paneelissakin haastattelemassa Koneen, Wärtsilän ja Boardmanin kaltaisten yritysten johtajia. Jos kaikki menee putkeen, niin saatetaampa Pikkuyrittäjien jengi nähdä kesäkuussa jopa telkkarissakin!

20160309_163838.jpeg
Opettajille suunnatun opetusvideon kuvaukset käynnissä

Viime elokuussa olimme Hillan kanssa Tubeconissa ja minulle avautui aivan uusi maailma. Siitä asti olemme Hillan kanssa puhuneet oman Tubekanavan perustamisesta, mutta vielä ei ole ollut ihan sen aika. Kävimme viikko sitten Tubetourin Helsingin tapahtumassa, jossa lavalla nähtiin mm. Lakko, Herbalisti ja Meriie Veronica. Edelleenkin tämä ilmiö jaksaa ihmetyttää, mutta siihen on kuitenkin hyvä tutustua ja yrittää ymmärtää. Se on kuitenkin todellakin tulevaisuuden juttu! 

20160318_2019520.jpeg
Hilla ja nuorison uudet tähdet: Tubettajat!

20160306_133654.jpeg
Käytiin myös Hillan ja parin kaverin kanssa katsomassa Robinin keikkaa Circuksessa.

20160306_153910.jpeg
Robin on kyllä todella hieno ja ammattitaitoinen artisti!

Ihan ilman reissuja ei kuitenkaan tätä kevättä vedetä. Huhtikuun puolessa välissä piipahdan vanhan säbätutun kanssa Chicagossa, josta teemme myös autolla reissua lähialueille. Chicago on kiinnostunut pitkään ja kun edulliset lentoliput tulivat vastaan, niin päätimme toimia. Ostimme myös liput Chicagon toiseen playoff-otteluun ja tiedossa on huikea tunnelma tämän viime aikojen menestyneimmän jääkiekkoseuran kotihallissa, joka on maailman suurin. Paikalle tulee yli 21 500 katsojaa! Kesän reissut ovat vielä suunnitteluasteilla, mutta syys-lokakuun taitteessa teemme jälleen perinteisen poikienreissun ja tällä kertaa kohteena on Munchen ja Octoberfestit! Marraskuun lopulla on puolestaan Airbnb Open tapahtuma Los Angelesissa, joten sinne on varmastikin jo työn puolesta syytä lähteä ihmettelemään. Ja eiköhän me Järvisen kanssa elokuussa käydä vielä Balkankin valloittamassa.

20160304_210311.jpeg
Poikien reissun suunnittelua ja täältä suoraan Klamydian keikalle Hotelli Vantaaseen!

20160305_0017000.jpeg

Airbnb-host-rintamalla on mennyt myös mukavasti. Tosin uudemman asunnon laitoin helmikuun alusta pitkäaikaisvuokraukseen, koska vanhan rakennuksen seinät olivat kuin paperia ja silloin tällöin reissaajien joukossa saattaa olla hieman äänekkäämpiä tapauksia. Toisessa kämpässä Airbnb-hostaus on kuitenkin sujunut oikein kivasti ja jengiä on ollut jo 37 eri maasta! Varausaste on ollut lähes 80% ja homma on alkanut sujumaan rutiinilla. Siivousfirma hoitaa homman joustavasti ja muutamaa ylitarkkaa vuokralaista lukuunottamatta palaute on ollut erinomaista!

20160315_165151.jpeg

Kaikenlaista on siis todellakin tapahtunut. Muutama päivä sitten tuli myös vuosi täyteen "päivän sekuntien" keräämisessä ja muutamaa päivää lukuunottamatta olen muistanut napsasta sen puolentoista sekunnin pätkän jo siis kokonaisen vuoden ajan. Siitä on hauska katsella ja muistella. 

Seuraavaksi kirjoittelen varmastikin sitten tunnelmia Chicagosta!

Avainsanat: perhe, reissut, duuni


Kommentit

27.3.2016 18.51  Ellu

Jos olisin Borat from Kazakhstan kommentoisin tätä postausta sanoin: "Wauwa wiuwa!".

Tuo Hostaway kuulostaa todella järkevältä kokonaisuudelta. Kysyntääkin on jo noin paljon niin kannattaa varautua hyvin, ettei käy samalla tavalla kuin Silicon Valleyssä serverit liekeissä suuren suosion takia ;)

Seuraan itsekin joitakin vloggaajia tubessa. Se taitaa olla vähän niin kuin tosi-tv/viihde/pirkka-lehden kotivinkit kombinaatio. Jotain uutta ja laadusta ei ole aina takuuta, mutta samaa voi sanoa myös perinteisestä mediasta.

Tsemppiä Chicagon matkalle! -Land of the free home of the brave?

27.3.2016 19.16  Mikko

Kiitos Ellu! Tiesin, että sinun kommentteihin voi jälleen luottaa! :-)

Mä luulen, että meidän Saber on sellainen tarkka ja ammattitaitoinen mies, että meidän konesalista ei savu pääse nousemaan. Vaikka kai se olisi tavallaan positiivinen ongelma ;) Silicon Valleyn 3. tuotantokausi starttaa muuten kuukauden päästä!

28.3.2016 9.54  Ellu

Trailerit on jo nähty tuosta 3. tuotantokaudesta ja hyvältä vaikuttaa :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini