Chicagossa amerikkalaisuuden ytimessä

Share |

Perjantai 22.4.2016 klo 20:04 - Mikko


IMG_02222.jpegKevät on ollut kiireistä aikaa eikä ole oikein ollut aikaa reissuille, mutta Lentodiilit Facebook-sivun edulliset lennot Chicagoon sai vipinää reissusuunnitelmiin. Olen jo vähän kyllästynyt yksinreissaamiseen, mutta kun matkaseuraakin oli nyt tarjolla, niin reissuun oli helppo lähteä. Olimme jo aikaisemmin puhuneet vanhan säbätuttuni Elinan kanssa, että Chicago voisi olla kiva paikka reissata ja kun sopivat lennot löytyivät, päätimme varata matkan. Olen tuntenut Elinan jo noin 18-vuotta kun hän 11-vuotiaana pelasi silloisessa Etelä-Vantaan Viikingit salibandyseurassa.

Reissuun lähtö oli kuitenkin vaakalaudalla. Jenkkeihin matkustaessa tulee ostaa 14 dollarin hintainen matkustuslupa ESTA, joka tulee hommata mielellään 72 tuntia ennen reissuun lähtöä, mutta käytännössä vaikka edellisenä päivänä. Aloin varaamaan omaa ESTAani viikkoa ennen lähtöä ja törmäsinkin ikävään ongelmaan. Alkuvuodesta oli astunut voimaan uusi laki, jonka mukaan en saanutkaan ESTAa, koska olin matkustanut Iranissa 2011 vuoden jälkeen. Tutkin vaihtoehtoja ja tilanne näytti heikolta. Minun tuli hommata varsinainen viisumi, jonka saaminen viikossa olisi haastavaa.

Avainsanat: reissut, usa, chicago


Kommentit

23.4.2016 17:36  Ellu

Jos baseball ottelu olisi alkanut Bruce Springsteen kappaleella "Born in the U.S.A", niin siinä vasta olisi ollut patriotismi huipussaan ;)

Tuo futuristinen "papu" taideteos on aikamoinen outous keskellä kiviviidakkoa.

Näköjään bongasitte myös Trump Towerin, mutta sattuiko näkymään hänen yksityiskopteri pörräämässä lähistöllä?
Miten vahvasti tulevat presidentinvaalit näkyi katukuvassa?

23.4.2016 21:00  Mikko

Totta, vain Bruce puuttui, muuten oli kyllä superjenkkiä sotaveteraaneineen päivineen!

Tuo "The bean" on muuten oikeasti "Cloud Gate" ja aika eriskummallinen tosiaan. Sopisikohan Narinkkatorillekin jotain tuollaista? :)

Trumpista ei näkynyt kyllä jälkeäkään eikä kyllä mielestäni koko pressanvaalit näkyneet lainkaan, ei ainakaan niin että olisi pistänyt silmään!

23.4.2016 22:32  Ellu

Kyllä se Narinkkatori kaipaisi jotain piristystä. Joku vuoden aikojen mukaan vaihtuva valotaideteos olisi kiva :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini