Pikkuyrittäjät goes Maikkari!

Share |

Maanantai 16.5.2016 klo 0.01 - Mikko


IMG_1362.JPGPikkuyrittäjät-konsepti syntyi reilut kolmisen vuotta sitten. Hillan ja Vilhon kanssa tehtyjen kauppaleikkien seurauksena päässä muhi ajatus konseptin skaalaamisesta valtakunnalliseksi ilmiöksi ja näin Pikkuyrittäjät sai alkunsa. Konsepti muistuttaa edelleenkin paljon niitä harjoituksia joita Hillan ja Vilhon kanssa teimme: Hillan omenaherkku ja Hilburger –hampurilaisketju, jotka olivat kivoja ja opettavaisia leikkejä ja naapuritkin tykkäsivät. Vilho oli vielä tuolloin niin pieni, että Hilla vastasi pääasiassa tekemisestä, mutta pikkuveljen apu oli tärkeää.

Pilotoimme Pikkuyrittäjiä kahdessa espoolaisessa koulussa yhdessä Nuori Yrittäjyys ry:n Virpin kanssa ja hommahan toimi hienosti! Jo alusta asti minulla oli visio Pikkuyrittäjien ympärille rakentuvasta tv-formaatista.

Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät


Kommentit

16.5.2016 22.25  Ellu

Varmaan oli mahat täynnä hyvää ruokaa tuon 10 päivän jälkeen :)

Lapsissa on tulevaisuus. Kliseinen lause, mutta tottahan se on. Pikkuyrittäjät on sellainen juttu jota todella tarvitaan tuomaan toivoa Suomen talouden rakentamiseen tulevaisuutta ajatellen.

90-luvun alussa koulutaipaleen aloittaneena mieleen on jäänyt vaan laman tuoma niukkuus. Iltapäivä ryhmäläisten välipalat lopetettiin, vihot, kynät ym. piti hankkia itse. Miten lienee nykyään? Silloin olisi tarvittu myös Pikkuyrittäjiä antamaan toivoa.

Onko jo suunnitelmia miten ideaa voisi siirtää myös ylemmille luokille...Teiniyrittäjät? Ettei yrittäjähenkisyys unohdu ennen amikseen tai lukioon siirtymistä.

16.5.2016 23.06  Mikko

Kiitos jälleen Ellu kommentista! Kyllä Pikkuyrittäjissä opeteltavat taidot ovat todella tärkeitä ja nämä mukulat ovat työelämässä vielä 2060-2070 luvuillakin :)

Eipä tuo raha taida kouluissa kasvaa puissa tänäkään päivänä ja tuskin helpotustakaan on kovin luvassa..

Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyden polkuun kuuluu ohjelmia myös yläkouluikäisille (Vuosi Yrittäjänä -ohjelma) ja NY Startup, joten polku tästä eteenpäin on kyllä olemassa. Pikkuyrittäjissä saadaan kipinä tekemiseen ja sitten yläkoulussa jatketaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini