Markkinoitiin vähän Aamulypsyä!

Share |

Keskiviikko 12.8.2015 klo 22.16 - Mikko


Radio Suomipopin Aamulypsy on jo kauan ollut suosikki radio-ohjelmani ja se on pelastanut monta puuduttavaa työmatkaa hauskoilla jutuillaan. Nyt Aamulypsyssä on ollut käynnissä jälleen ”Markkinoi Aamulypsyä” –tempaus, jossa jaetaan yhteensä 15 000 euroa hauskoille ja kekseliäille ohjelmaa promoaville markkinointitempauksille. Vaikka ohjelma ei aivan lasten korville olekaan, on myös Hilla saanut radion auki ollessa annoksen ohjelman sisällöstä. Niinpä Jaajo ja kumppanit olivat Hillalle ja vähän Vilhollekin tuttu porukka ja päätimme osallistua yhdessä tähän kampanjaan!

Tässä videomme ”Markkinoi Aamulypsyä” -kampanjaan

Viimeksi olimme hommailleet asusteita osallistuttuamme Putous-ohjelman suoraan lähetykseen ja Hillan pukeuduttua Jäbä Leissoniksi sekä tehdessämme ”Geishan ja Ninjan keittiössä” –sushiopetusvideon. Nyt haaste olikin astetta kovempi, sillä imitoitavana oli kuusi henkilöä, kun päätimme ujuttaa mukaan myös räppäri Uniikin ja leppoisan Arttu Wiskarin.

2015-07-27_21.27.35.jpg
Kata leikkasi peruukkia lyhyemmäksi Hovimuusikko Ilkkaa varten. Peruukkia ei kuitenkaan voinut leikellä ihan riittävän lyhyeksi, koska sen pohja alkoi pilkottaa.

Aloimme etsimään asusteita, joita kyseisillä henkilöillä on usein päällä. Tutkimme myös heidän hiustyylejään ja etsimme kuumeisesti sopivia peruukkeja muutamastakin eri pilailukaupasta. Haastetta lisäsi myös se, että Perälän ja Hovimuusikko Ilkan tukat olivat lyhyitä, eikä peruukkivalikoimissa oikein tällaisia malleja löytynyt.

Otimme myös yhteyttä imitaattori Jarkko Tammiseen ja tiedustelimme josko hän olisi ehtinyt perehdyttämään Hillaa hieman imitoimisen perusteisiin. Jarkko vastasikin meille ystävällisesti ja pahoitteli olevansa lomalla. Jouduimme siis pärjäämään omillamme :)

2015-08-07_11.30.46.jpg
Arttu Wiskari (Hilla) ja avustajana mukana ollut Titta, joka esitti tässä Annia.

Alkuperäinen idea pohjautui siihen, että Hilla esittäisi kaikkia hahmoja (Uniikkia lukuun ottamatta) siten, että samaan aikaan tulee kuitenkin vaikutelma koko porukan olemisesta samassa studiossa. Kävimme norkoilemassa Suomipopin studiolla ja tiedustelimme mahdollisuutta päästä kuvaamaan oikeaan studioympäristöön. Tämä osoittautui kuitenkin hieman ongelmalliseksi, joten lopulta päädyimme kuvaamaan Vantaalla sijaitsevaan Arkin Monitoimitilaan, jossa oli meille oikein sopiva studio käytettävissä. Ajatus siitä, että Hilla esittää kaikkia hahmoja, tuli samalla hieman haastavammaksi, sillä studio oli huomattavasti ahtaampi kuin alkuperäisissä suunnitelmissamme oli. Koska olimme jo treenanneet eikä muun näyttelijäjoukon mobilisointi olisi tällä aikataululla onnistunut, päätimme jatkaa valitulla tiellä. Mukaan saimme kuitenkin Hillan hyvän ystävän Titan, joka tuli ”stuntmaniksi” auttamaan.

Lopulta meillä alkoi olemaan kaikki tarpeellinen kasassa:

Jaajo: pipo, lippis, peruukki, nahkatakki, musta paita, aurinkolasit

Perälä: pikkutakki (oli vaikea löytää!), peruukki leikeltynä, musta paita

Anni: peruukki, promokuvista tuttu mekko (johon mummu ompeli pitsireunukset!), meikit

Hovimuusikko: peruukki leikeltynä, kitara, vaaleansininen paita

Wiskari: flanellipaita, pehmustetta, peruukki, olkihattu, lasit

Uniikki: nahkatakki, kaulakoru, aurinkolasit, valkoinen paita

Kaikkiin asusteisiin ei nyt voinut aivan 100% tyytyväinen olla, mutta erityisesti Annin mekko ja Perälän pikkutakki olivat kyllä pitkän työn tulosta!

Kirjoitin alustavan käsikirjoituksen, jota jumppasimme Hillan kanssa. Kuvauspaikan muutokset ja muut pienet seikat pakottivat meidät hinkkaamaan käsikirjoitusta vielä aivan loppumetreillä. Lisäksi kuvauspaikalla joutui monessa kohtaa pähkäilemään ja improvisoimaan oikein urakalla. Yhdessä vaiheessa huomasimme, että meillä ei ollut riittävästi farkkuja, joten jouduin kuvaamaan loppuotokset kalsareissani!

2015-08-07_13.02.23.jpg
Johanna Uljas auttoi meikkauksissa.

IMG_2190.JPG

Kuvauksiin saimme mukaan myös apuja kun ystäväni Kata ja Johanna (alan ammattilainen oman Brave Beauty firmansa tiimoilta!) tulivat auttamaan puvustamisessa ja meikeissä. Apu olikin todella tervetullutta ja myös Katan huomiot kuvausten aikana toivat paljon lisää lopputulokseen.

IMG_2275.JPG
Johanna Uljas ja Kata Halonen - kiitos!

Kuvausten jälkeen painelimme syömään ansaitun lounaan Burger Kingiin, ennen kuin aloitin materiaalin siirtämisen koneelle ja editoimisen.

IMG_2071.JPG
Tutustuimme studioon kuvausaamuna. Hieman ahdas tila, mutta toimi kuitenkin kivasti!

IMG_2083.JPG
Jaajo

IMG_2108.JPG

IMG_2230.JPG
Hovimuusikko Ilkka ja Perälä

IMG_2254.JPG
Jaajo ja Perälä

Sunnuntaina urakka jatkui vielä promokuvien ottamisella. Ystäväni Petri (www.petrilehmus.com) otti kameran, kuvaustaustat ja valot mukaan ja tuli meille kotiin ottamaan huippukuvia kaikista hahmoista. Myös Kata ja Johanna saapuivat paikalle ja nyt hahmot hiottiin ja meikattiin vieläkin paremmiksi.

IMG_2310.JPG

IMG_2314.JPG
Petri Lehmus valmisteli olkkariin kuvausstudiota.

IMG_2330.JPG

Otimme myös videon loppuun ”Annilta” pienen spiikin, joka kruunasi lopputuloksen.

Loppusilauksena menimme vielä ystäväni Reeon pakeille äänittämään Hovimuusikolle tekemämme version Anssi Kelan "1972" biisistä. Sekä Reeo että Hilla vetivät osuutensa ammattilaisen elkein ja homma meni purkkiin kertalaakista!

Tässä biisin sanat:

Perälä....
Kerran pokasi muijan
Korkeakosken kuningas
Se näköjään yrittää vieläkin viiksiä kasvattaa

Anniaa, taisin joskus rakastaa
Mut se ei halunnut olla mun kaa
Nyt studiossa se vain kokoajan kikattaa

Vuorinen, jätkä pullopostien
Tuo sama kalju vieläkin
Asuu Maltalla vielä niinkuin ennenkin

Ihailin, silloin Jaajoa kahdehdin
Hänen voittopystinsä halusin

Radiogaalassa se tyhjää koko pöydänkin

Meidän piti muuttaa maailmaa
Meistä tuli juontajia, laulajii ja Suomen suurimpia
Yksinhuoltajaäitejä, Ravimiehiä

Meistä tuli näyttelijöitä, saarnaajia, naistenmiehiä
Tänään voidaan hetki olla parhaita

2015-08-12_18.43.37.jpg

2015-08-12_19.01.45.jpg
Reeo Tiiainen ja Hilla

Biisistä tuli sen verran hyvä, että oikeastaan meillä on kisaan peräti kolme eri tuotosta: videosketsi, promokuvat ja Hovimuusikko-biisi! :-)

Lopulta kaikki oli valmista! Video editoitu, promokuvat otettu ja biisi äänitetty. Oli aika lähettää video kilpailuun!  Katsotaan miten kisassa käy ja jos vaikka pääsisimme moikkaamaan suosikkijuontajiamme ja jammailemaan Hovimuusikon kanssa jonkun törkybiisin ;-)

Jos kisasta sattuu tulemaan voittorahaa, niin Hillalla olisi rahalle jo selkeä käyttötarkoitus. Hankintalistalla on iPhone 6 puhelin ja tarkoituksena olisi aloittaa vloggaus (eli videobloggaus). Vilho puolestaan on säästämisen kannalla. 

2015-08-09_11.55.31.jpg
Uniikki

2015-08-09_12.17.50.jpg
Arttu Wiskari

ryhmakuvablogiin.jpg


Hillan tunnelmat kuvausten jälkeen

Avainsanat: perhe


Kommentit

13.8.2015 9.22  Tiina

Haha, ihan loistava! Toi biisi on huippu :)

13.8.2015 20.59  Mikko

Aivan mahtavaa ja paljon olette nähneet vaivaa. Toivottavasti Hilla saa toivomansa puhelimen :D

14.8.2015 17.27  Susk

Hienoa touhua!! Saatte olla ylpeitä!

16.8.2015 23.16  anni

Aivan mahtavaa, hienosti suunnitetu ja toteutettu! Mahtavaa, että isä ja lapset touhuavat tällaista yhdessä.

16.8.2015 23.20  Mikko

Kiitos komenteista! Mahtava vastaanotto ollut videolla, biisillä ja promokuvilla. Blogissa vieraillut jo lähes 15 000 kävijää ja pöhinä somessa ollut hienoa. Nyt odotellaan kisan päättymistä ja katsotaan kuinka käy! :-)

17.8.2015 22.49  Lartsa

Voi mieletöntä😊

14.10.2015 19.23  Tympiintynyt

Minkä ikäinen lapsi on, 8??? Ei noin nuorelle kuulu ostaa mitään Iphone 6 puhelimia. Huoh nykymaailma...

2.4.2016 23.26  Marko

Todella hieno video ja sen muistaa moni ja vieläkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini