Couchsurfing eli sohvasurffaus - Aussit kylässä!

Share |

Keskiviikko 22.7.2015 klo 12.26 - Mikko


2015-07-19_19.37.092.jpgOlen suosinut viime aikoina reissuillani mahdollisimman lokaaleja majoitusmuotoja. Olen majoittunut niin paikallisten ihmisten koteihin kuin hostelleihinkin. Jouluna asuin kolme yötä eteläisessä Mumbaissa paikallisen Sagarin luona, jonka löysin Airbnb-palvelun kautta. Tarkoitus oli asua hänen olohuoneen sohvalla, mutta koska Sagarin veli oli reissussa, sain nukkua kaksi yötä veljen huoneessa ja kolmannen sohvalla. Kokemus oli todella upea ja oli hienoa asua paikalliseen tapaan. Vajaa puolivuotta aikaisemmin asuin pari yötä Los Angelesissa paikallisen n. 50 vuotiaan naisen luona. Hän nukkui olohuoneen sohvalla ja minä sain hänen makuuhuoneensa. Kaikki sujui erittäin hyvin!

Avainsanat: reissut, couchsurfing


Kommentit

26.7.2015 15.27  Reetta

Kuulostaa houkuttelevalta kokeilla couch surfingia itsekin tulevaisuudessa! Kulttuureihin pääsee niin paljon paremmin sisälle, kun tutustuu paikallisiin ihmisiin ja heidän koteihinsa. :) Reissussa olen päässyt paikallisiin koteihin lähinnä sattumalta uusien tuttavuuksien kautta - mielenkiintoisin kotivierailu tähän mennessä lienee Kathmandussa newari-perheen luona!

26.7.2015 15.54  Virpi/Täynnä tie on tarinoita

Vau, aivan mahtavaa! Ihailen todella tuota miten lapset tuollaisessa oppivat kansainvälisyyttä ja ihmisten erilaisuutta, kulttuureita ym.!
Itselläni ei tuollaisesta majoituksesta ole minkäänlaisia kokemuksia. Ehkä pitäisi.

26.7.2015 17.24  Tiia

Kiva, että olette lähteneet mukaan sohvasurffaukseen. Surffaus onkin mahtavaa, kun voi jakaa juttuja omasta kulttuurista ja oppia jotain uutta. Jonkin verran olen törmännyt ihmisiin, jotka etsivät sohvaa melko tyhjällä profiililla tai kirjoittavat, etteivät tarvitse muuta kuin paikan, jossa nukkua. :I

26.7.2015 18.57  sarrrri

Ihana tarina! Ja varmasti mahtava kokemus ihan kaikille. Meillä minä olisin kovastikin avoin kokeilmaan näitä surffausjuttuja, mutta mies ei sitten ollenkaan. Olen kyllä (ennen häntä) reissannut aika paljonkin majoittuen ihmisten kodeissa, mutten koskaan kenenkään ihan läpeensä tuntemattoman luona, vaan joku yhteys on ollut aina entuudestaan... Hienoja kokemuksia ne ovat olleet, ja olen niistä kovin kiitollinen jälkeenpäin. :)

26.7.2015 19.09  Heidi

Minä olin juuri elämäni ekaa kertaa Airbnb-majoituksessa maalaistalon yläkerrassa ja oli kyllä niin hyvä kokemus, että aion jatkossakin hyödyntää! Seuraava Airbnb-majoitus onkin jo varattuna ensi syksyksi Espanjasta. Yksi tuttavani on mukana tässä sohvasurffauksessa majoittajana ja hänkin on kovasti kehunut. Minä en ehkä omaan kotiini osaisi ottaa ketään ventovieraita, koska tarvitsen niin paljon omaa tilaa ja yksityisyyttä. Sinun vierailla on varmasti ollut ihan huippu reissu!

26.7.2015 23.10  Jenni / Globe Called Home

Sohvasurffaus on todellakin hauskaa, ja mielestäni kaikkien sohvasurffaajien, jotka vain kykenevät, pitäisi myös osallistua surffaajien majoittamiseen. Itse olen surffannut monessa maassa ja majoittanut lähinnä Luxemburgissa surffaajia kotonani. Minusta sohvasurffauksesta ja Airbnb:stä ei oikein voi puhua samassa lauseessa, koska ovat niin erilaisia - ensimmäinen on ihmisiin tutustumista, toinen liiketoimintaa.

27.7.2015 12.32  Terhi / Muru Mou

Sohvasurffausta en ole koskaan kokeillut, mutta majoitusta voisin tarjota jos asunnossani olisi huoneita enemmän kuin yksi. Tämä on varmasti ollut mahtava kokemus sekä lapsille että aussitytöille. Hieman kylläkin pyörittelin silmiäni tuolle lauseelle naisväen matkatavaroiden paljoudesta. Itse olen ollut parin viikon reissulla Australian East Coastilla pelkällä käsimatkatavaran kokoisella repulla, ja pidempikin reissu olisi samalla tavaramäärällä mennyt. Joten ei me aina tarvita sitä matkalaukullista kamaa :D

27.7.2015 14.08  Pirkko / Meriharakka

Varmasti mukava tapa kansainvälistää myös jälkikasvuaan!
Sohvasurffauksesta olen kuullut paljon, niin hyviä kuin huonompia kokemuksia (lähinnä, että naispuolisille on ehdotettu paitsi sohvaa, myös seksiä), mutta eiköhän tuo, siinä missä Airbnb ja vastaavat onnistuessaan ole hyviä ja tavallista hotellissa asumissa laajempia näköaloja maahan tarjoavia vaihtoehtoja, mutta emme silti itse ole vielä innostuneet, emme majoittumaan emmekä majoittamaan.

27.7.2015 21.07  Annika | Travelloverblogi

Olen tutustunut muutamaan aktiiviseen sohvasurffaajaan ja kuullut mielenkiintoisia tarinoita. Jokin minussa vain on, etten taipuisi toisten nurkissa olemiseen, olkoonkin, että joku ehdoin tahdoin itse minut kotiinsa haluaisi. :)

28.7.2015 15.14  Sofia / Liikkeellä

En usko, että itse majoittuisin sohvasurffailemalla, mutta itse asiassa olisi kiinnostavaa sen sijaan majoittaa matkailijoita! Kiva kesäinen kokemus varmasti teidän vieraille! :)

29.7.2015 11.11  Lotta Watia | Unagidon

Onpa ollut varmasti ihana kokemus - niin omalle perheelle kuin sohvasurffareillekin. Kun itse on saanut kokea vieraanvaraisuutta ulkomailla, haluaa sitä tarjota kotimaassa myös muille. Mä olen ollut monta kertaa vaihdossa ja oon päässyt paikallisten koteihin, joten nykyään kun vaihtareita tulee mun kotikylääni, kutsun heitä mukaan mökille, vappua viettämään tai joulun rauhasta nauttimaan. Sitten kun joskus mulla on isompi koti (ja oon vähän pysyvämmin Suomessa) haluan ehdottomasti ottaa vaihtarin meille asumaan. Tai vaikka sohvasurffarinkin. :-)

29.7.2015 22.30  Arja / Haavematkoja

Sohvasurffaus on kyllä mahtavaa! Viime vuosina en ole hirveästi majoittunut enkä majoittanut, mutta molempia on tullut tehtyä aiemmin, kun oli vielä itselläkin isompi asunto ja väljemmät loma-aikataulut. Osa surffauksista oli puolin jos toisin enemmän vain yhteisessä paikassa nukkumista, ja toisten kanssa tehtiin sitten yhdessä kaikenlaista kuten nyt tekin. Varmasti tosi hauska kokemus myös lapsille saada ulkomaalaisia vieraita kylään!

30.7.2015 9.15  Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar

Sohvasurffaus on loistava tapa tutustua vieraaseen kulttuuriin ja parhaimmillaan ystävystyä pitkäksikin aikaa. Hienon kokemuksen ovat Aussit varmasti saaneet!

30.7.2015 12.49  Kohteena maailma / Rami

Täytyy kanssa kompata, että erittäin ikimuistoisen kokemuksen mökkeilyineen aussitytöille tarjosit! Itse en ole sohvasurffausta antavana tai ottavana osapuolena harrastanut, eikä ihan olisi se mun juttu muutenkaan - haluan että saan yöllä nukkua omassa rauhassa. Muutamia ulkomaalaisia olen vienyt päiväksi mökille ja joku viettänyt yötäkin ja ovat tietysti olleet innoissaan siitä - tavallaan asioita, mitä ei rahalla oikein voi ostaa. Vastaavasti ulkomailla on jotkut tutut ja tuntemattomat tarjonneet paikaillisia kokemuksia heidän luonaan ja ne on olleet kyllä aina hienoja. Jos olisi enemmän vapaa-aikaa, niin saattaisin innostua enemmänkin.

31.7.2015 9.26  Miika & Gia | matkakuume.net

Meilläkin on sohvasurffausta harrastettu sekä toisten sohvilla yöpyvänä, että yövyttävänä osapuolena. Todella mielenkiintoista hommaa ja opettaa paljon toisista ihmisistä ja uusista kulttuureista. Ollaan tällä meidän maailmanympärimatkallakin yritetty saada couchsurfing -paikkoja, mutta kolmihenkiselle perheelle tuntuu löytyvän aika vähän vaihtoehtoja. Sitten on tosin tullut yövyttyä kyllä reissusa tavattujen ihmisten kodeissa. :) Havaijilla olemme menossa paikallisen perheen luokse sohvasurffaamaan, joten odotetaan sitä innolla!

Kaikki tyypit, jotka meidän sohvalla on yöpyneet ovat olleet ihan mahtavia, ja eräskin saksalainen tyttö tavattiin nyt Ho Chi Minh Cityssä, kun hän oli omalla Aasia-turneellaan.

AirBnB on myös aivan loistava juttu. Niitä ollaankin käytetty tällä reissulla enempikin. Jännää on tosin aina odotella arvosteluja vastapuolelta, joskus niistä huomaa ettei olla oltu lainkaan samalla aaltopituudella, vaikka niin on kuvitellut.

1.8.2015 14.07  Anna / Tämä matka -blogi

Huh, enpä tiedä olisiko minusta tuohon. Siis kumpaankaan suuntaan. Asumaan jonkun kotona, tai majoittamaan ketään. Idea on siis aivan huippu, mutta taitaa mennä liiaksi pois omalta mukavuusalueeltani : )

2.8.2015 0.09  Sanna I Siveltimellä

Huikea kokemus varmasti noille Ausseille! Tosi hienosti järjestetty :) Itse en ole sohvasurffausta testannut vaikka tuttu konseptina kylläkin. Jatka samaan malliin ;)

13.8.2015 8.18  Arna / Cocoa etsimässä

Me ei olla toistaiseksi kokeiltu sohvasurffausta, vaikka maailmanympärimatkalla muutama vuosi sitten sitä kovasti suunniteltiin, ja ehdittiin silloin profiilikin perustaa. En nyt muista miksi ei koskaan kokeiltu, mutta ehkä sitä on sen verran suuri yksityisyydetarve (nukkuessa, hereillä ollessa olen varsin sosiaalinen eläin), että päädyttiin sitten kuitenkin aina muuhun majoitukseen. Airbnb:tä ollaan käytetty majoittujina useaan otteeseen, ja siitä tykätään kovasti. Haaveena on oma Airbnb-kämppä sitten joskus kun on sen verran ylimääräistä rahaa :), meidän omaan kotiin yhteen huoneeseen ei valitettavasti mahdu ylimääräisiä. Ollaan harkittu oman kämpän laittamista Airbnb-vuokralle silloin kun ollaan itse poissa, mutta vähän askarruttaa tämä oma irtaimisto, että mitä sille tekis. Ja onko olemassa riski että tavaroille tapahtuu jotain.

Mainio blogi muuten, menee seurantaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini