Mökkikauden avaus

Sunnuntai 26.4.2015 klo 15:26 - Mikko

img_56312.jpgMökkikausi on saatu jälleen avattua. Lapset ottivat mukaan omat kaverinsa, kun Vilhon kaveri Niilo ja Hillan kaveri Nelli lähti mukaan matkaan. Perjantaina ja lauantaina sää suosi mökkeilijöitä kun aurinko paistoi ja ilma oli varsin tyyni, mutta sunnuntaina sää oli sateinen.

Kävimme lauantaina Tammisaaressa jätskillä ja leikkipuistossa. Illalla tehtiin rantaan nuotio, jossa paistettiin makkarat ja vaahtokarkit. Tässä muutamia kuvia viikonlopulta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe

Geishan ja Ninjan keittiössä: Sushia ja miso-keittoa. Katso video!

Torstai 26.2.2015 klo 21:16 - Mikko

etusivu.jpgToteutimme vajaa kolme vuotta sitten Välimeren viikon, jolloin teimme viikon jokaisena päivänä jonkin Välimeren maan perinteisen ruuan. Nyt pohdimme Thaimaan reissun innoittamana Aasia-viikkoa, jolloin ruokalistalla voisi olla esim. tuttuja ruokia japanilaisesta, thaimaalaisesta, intialaisesta, nepalilaisesta ja vaikkapa vietnamilaisesta keittiöstä. Koska arki-illat ovat kuitenkin harrastusten täyttämiä, päädyimme keskittymään Japaniin, jonka teimme sitten viimeisen päälle hyvin.

Hommasin kaupasta tarvikkeita riisistä soijaan ja kävin hakemassa pilailupuodista Hillalle Geisha- ja Vilholle Ninja-asun kruunaamaan illan Japani-teemaa. Täydensin vielä ruokatarvikkeita duunipaikan läheisestä Tokyokan-liikkeestä, josta ostin vielä miso-keittoa, japanilaista limpparia ja bambumaton. Syömäpuikot puolestaan löytyivät puolentoista vuoden takaisen Japanin reissun tuliaisista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Dream Juice Bar aloitti toimintansa

Maanantai 16.2.2015 klo 17:55 - Mikko

2015-02-15_10.47.092.jpgKehittelimme ennen joulua lasten kanssa Dream Juice Barin, eli Vantaanlaakson parhaan smoothiebaarin. Keksimme kuusi erilaista smoothiemakua (vedettiin ihan hihasta) ja testasimme ne yhden viikon aikana. Annoimme kullekin smoothielle pisteet ja lopulta kolme parhaiten pisteitä saanutta smoothieta laitettiin myyntiin tänä viikonloppuna. Ja kauppahan kävi!

Voittaja smoothiet olivat Cotton Candy, Dream ja Cloud. Toteutimme PowerPointilla esitteen, päätimme hinnan ja lapset kiikuttivat mainokset henkilökohtaisesti taloyhtiön asukkaille. Osa porukasta oli ehtinyt jo lähteä hiihtolomille, mutta tilauksia tuli silti yhteensä 13 kappaletta. Kävimme ostamassa ainekset kaupasta tilausten pohjalta ja aloitimme valmistuksen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Ylös, ulos ja luistelemaan

Sunnuntai 15.2.2015 klo 19:40 - Mikko

2015-02-15_16.00.332.jpgViime viikolla oli monta upeaa aurinkoista päivää. Aivan liian harvoin tulee kuitenkin lähdettyä kunnolla ulos hiihtämään, luistelemaan tai lenkkeilemään. Huolimatta siitä, että luistimetkin olivat jossain kadoksissa, lähdimme sunnuntai iltapäivän ratoksi lasten kanssa Martinlaakson kentälle luistelemaan ja kikkailemaan kiekon kanssa. Ensi viikolla kaivan myös omat luistimet jostain esiin ja näytän lapsille vähän mallia! ;-)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Päiväretki Nuuksioon

Lauantai 17.1.2015 klo 19:14 - Mikko

img_12832.jpgNuuksio-päivä on juhlapäivä. Siksi vedinkin jälleen parhaat Tarzan-kalsarini jalkaan ja starttasimme auton aamukymmenen jälkeen. Suuntasimme kavereiden kanssa Nuuksion Kolmilammille, josta olimme vuokranneet nuotiopaikan. Keli oli lauhtunut pitkin viikkoa ja oli muutaman asteen plussan puolella. Hieman märästä kelistä huolimatta plussan puolella ollut lämpötila sopi mukavasti eikä ollut liian kylmä.

Vaikka Suomen talvi on pitkä, pimeä ja märkä, kyllä se on myös upea. Vaikka ulkomaan reissuilla on mukava olla, niin kyllä Suomen talvestakin pitää nauttia. Makkarat ja lihapiirakat avotulella, kuumaa kaakaota, grillattuja vaahtokarkkeja ja vanha hyvät kaverit lapsineen – näistä on onnistunut Nuuksion keikka tehty!

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, kaverit

Pipariks meni

Maanantai 8.12.2014 klo 18:30 - Mikko

2014-12-07_19.10.582.jpgEn ole erityisen Jouluihmisiä, mutta pientä joulupuuhaa on kuitenkin lasten kanssa kiva tehdä. Lasten tekemä joulukranssi on tosin roikkunut ulko-ovessa jo reilut kaksi vuotta kesät talvet, joten ehkä sen voisi joku tulkita todelliseksi joulufanitukseksi. Koska olen nyt joulun Intiassa, ei meille oteta joulukuusta, mutta päätimme leipoa piparkakkutalon. Ei siitä mikään kaunokainen tullut, mutta tulipahan tehtyä!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Dream Juice Bar valloittaa Vantaanlaakson

Sunnuntai 7.12.2014 - Mikko

1beach2.jpgPäätimme toteuttaa lasten kanssa uuden bisnesidean ja lähdimme kehittelemään Dream Juice Baria, joka on erikoistunut herkullisiin smoothie-juomiin. Homma lähti liikkeelle tuotekehitysviikosta, jossa kehittelimme mitä eksoottisimpia makuja ja toteutimme viikon jokaiselle päivälle yhden smoothien (yks päivä tosin jäi väliin). Lapset keksivät smoothieille nimet ja neljä ainesta kuhunkin. Jokainen smoothie pisteytettiin ja kolme parasta valittiin myytäväksi taloyhtiön asukkaille.

Nimen keksiminen oli varsin suoraviivainen juttu. Ensimmäinen idea oli ”Dream Bar”, mutta jo hetkeä myöhemmin se vääntyi lopulliseen muotoon ”Dream Juice Bar”. Hilla piirsi yritykselle logon ja Vilho kuvituskuvat. Skanneri ei tuonut värejä aivan täydellisesti esiin, mutta hienoja olivat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Cheerleading - uusi tuttavuus

Sunnuntai 30.11.2014 klo 10:57 - Mikko

cheerleading.jpgKun Hillan säbäura päättyi tänä syksynä, oli uusi laji jo tiedossa. Jo pidempään Hilla oli puhunut cheerleadingista, mutta joukkueita oli tällä alueella niukanlaisesti. Lopulta löysimme kuitenkin sopivan Golden Spiritin joukkueen, joka treenaa kerran viikossa Helsingissä. Siitä alkoi uusi harrastus, joka myös itselle on varsin tuntematon, vaikka 16 vuotta sitten vaihto-oppilaana Jenkeissä touhua toki hieman seurasinkin.

Ryhmä koostuu paristakymmenestä 3-6 –luokkalaisesta tytöstä. Ensimmäisissä treeneissä Hilla ystävystyi samanikäisen Aadan kanssa ja yllättäen huomasin, että Aadan isä oli luokkakaverini ala-asteelta ja treenien aikana kävimmekin läpi 20 vuoden kuulumiset.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Jokerifanit Riikassa

Tiistai 25.11.2014 klo 18:51 - Mikko

2014-11-23_11.54.322.jpgOlen ollut Jokerifani suurin piirtein vuodesta 1988, jolloin pelasimme paljon lätkää Rajatorpan koulun kentällä. Muistan kuinka Jokerit oli aikamoinen heittopussi, mutta toisinaan onnistui kuitenkin napsimaan voittoja muista keskikastin ja sitä heikommista joukkueista. Ensimmäisen matsin kävin katsomassa vuonna 1991, joka sattui olemaan Boris Majorovin ensimmäinen ottelu Jokerien peräsimessä ja tuloksena oli 1-1 tasapeli kovasta JYPistä. Silloin kylvettiin siemenet Jokereiden huikealle menestykselle.

Kävin 90-luvulla seuraamassa matseja ja jollain kaudella minulla oli jopa kausikorttikin. Myös Antin kanssa tapasimme Jokerimatsien tuoksinassa joskus 90-luvun puolivälissä. Mieleen on jäänyt erityisesti pelaajat kuten Markus Ketterer, Keijo Säilynoja, Valtteri Immonen, Otakar Janecky ja monia muita kovia pelaajia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, riika, perhe

Sinistä mokkapalaa ja savunhajua

Sunnuntai 26.10.2014 klo 13:32 - Mikko

2014-10-22_16.48.492.jpgOlen pyrkinyt hoitamaan kaiken kiireen keskellä lasten ruokailut mahdollisimman terveellisesti. Terveellinen ruoka tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että pyrin välttämään eineksiä ja mäkkäreitä, vaikka niihinkin toki välillä joutuu sortumaan. Bravuureitani ovat mm. jauhelihakastike ja perunamuussi/spaghetti, pasta carbonara, uunimakkara, kanaa ja riisiä, pizza sekä lasagne. Ongelmaksi on ehkä saattanut muodostua hieman se, että nämä ruokalajit toistuvat arjessa varsin usein ja esimerkiksi kalan syöminen on jäänyt hieman vähemmälle. Torstai on kiireinen ilta ja silloin suhataan Hillan haitari- ja Vilhon säbäharrastuksen tiimoilta niin tiukasti, että ellei edelliseltä päivältä ole ruokaa valmiina, on yleensä tarjolla ollut jotain helppoa kuten pinaattilettuja.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: perhe

Meidän perheen tavoitteet

Sunnuntai 12.10.2014 klo 11:53 - Mikko

2014-10-12_10.51.232.jpgOsallistuin loppuviikosta Nordic Business Forumiin, joka oli jälleen kerran hieno tapahtuma. Jyväskylästä Helsinkiin siirtynyt seminaari on kasvanut vuosi vuodelta ja koska rima on asetettu aikaisempien vuosien hyvällä duunilla korkealle, ei tämänvuotinen tapahtuma enää samalla tavalla sykähdyttänyt tai yllättänyt. Silti kokonaisuus on jotain sellaista, joka kestää vertailun varmasti mille tahansa kansainväliselle tapahtumalle.

Puhujista parhaat olivat Arnold Schwarzenegger ja AirAsia lentoyhtiön perustaja, entinen Caterhamn F1-tallin ja nykyisin Valioliigaseuran omistava Tony Fernandes. Manchester Unitedin arvostettu ja pitkäaikainen manageri Sir Alex Ferguson oli puolestaan hieman pettymys kuivahkolla esiintymisellään ja vaikealla skottiaksentillaan, mutta äijän arvostusta se ei toki laskenut.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: perhe

Parasta just nyt!

Perjantai 3.10.2014 - Mikko

2014-09-28_19.21.31-2.jpgEdellisestä blogipostauksesta on vierähtänyt jo aika pitkä tovi. Paljon on tapahtunut, paljon ollut kivaa tekemistä ja sopivasti tuli perseen alla. Vaikea edes pukea sanoiksi kaikkia viime aikojen juttuja, mutta jotta ei itseltäkään unohdu, niin kirjoittelenpa niitä taas vähän tänne blogiin. Mietin tuossa jo aikaisemmin blogin sulkemistakin, mutta eiköhän tämä tästä. Kaikki tänne kirjoitetut fiilikset, reissukuvaukset yms. ovat kyllä itselle tärkeitä muistiinpanoja ja esimerkiksi vanhoihin reissuihin on hieno palata kun on jaksanut nähdä vaivan niiden dokumentoimiseksi. Jos joku muukin vielä sen lisäksi jaksaa blogia myös lukea, niin se on sitten bonusta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe

Lehtijuttu Hilpetööristä toi kivasti myyntiä!

Lauantai 30.8.2014 klo 11:42 - Mikko

img_655626171714722.jpegViime sunnuntain Helsingin Sanomat kirjoitti Hillan Hilpetööri –verkkokaupasta hienon jutun. Jutussa kerrottiin kuinka 9-vuotias Hilla perusti pikkuveljensä Vilhon kanssa koruverkkokaupan ja kuinka verkkokaupassa myytäviä koruja valmistetaan. Jutussa tuotiin esiin myös Pikkuyrittäjät –projektiamme, jonka pilotissa Hilla oli myös mukana. Pikkuyrittäjissä Hilla perusti kavereidensa kanssa Kimalle Karuselli koruyrityksen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Majan viimeistelyä mökillä

Sunnuntai 3.8.2014 klo 19:13 - Mikko

2014-08-02_14.47.392.jpgTarkalleen vuosi sitten lähdimme toteuttamaan mökille huikeaa puumajaa. Ennen projektin käynnistymistä istuimme Antin, Jarin ja Teron kanssa kaljalla ja suunnittelimme majan tyyliä, pohdimme puutavaran määriä ja työkalutarpeita.  Saimme toteutettua majan pitkälti valmiiksi kahden viikonlopun aikana Jarin johdolla ja nyt oli aika viimeistellä maja kuntoon. Mökkireissulle lähti tällä kertaa mukaan Antti ja Terhi lapsineen sekä Jari ja Kata Rasmus-pojan kanssa. Pientä viimeistelyä jäi vielä, mutta muilta osin saimme majan upeaan kuntoon!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Sketsihahmosynttäreillä oli vipinää!

Perjantai 20.6.2014 - Mikko

2014-05-25_11.00.092.jpgHilla täytti toukokuussa kunnioitettavat 9-vuotta. Alkuvuoden Jäbä Leisson –hahmoprojektista intoutuneina pohdimme teemaa synttäreille ja lopulta idea löytyi hyvinkin läheltä. Päätimme toteuttaa sketsihahmosynttärit, jossa vieraat esittäisivät itse kehittämiään sketsihahmoja ja vetäisivät pienen sketsin yleisön edessä. Heti oli selvää, ettei sketsihahmosynttärit sellaisenaan innostaisi kaikkia. Siksi teimmekin selväksi, että myös hahmoksi pukeutumatta saa synttäreille osallistua tai mikäli hahmo on rakennettu, ei muille tarvitse välttämättä esittää sketsiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe

Kitara, taivas ja tähdet

Sunnuntai 9.2.2014 klo 13:04 - Mikko

img_49162.jpgSaimme alkuviikosta Jarin ja Katan kanssa hyvän idean – lähdetään lasten kanssa Nuuksioon! Löysimme Nuuksion sivuilta pienen mökin, Tikankolon, joka olisi huomattavasti telttailua parempi vaihtoehto ja suosiostaan huolimatta vapaana. Pienellä 60 euron maksulla saimme varattua mökin käyttöömme perjantaista lauantaihin. Lapset olivat aivan innoissaan tästä reissusta, joka oli sopivaa vaihtelua tavanomaiseen kiireeseen ja tekemiseen. Vilhokin oli höpöttänyt päiväkodissa koko viikon ja erityisesti koko perjantaipäivän Nuuksion reissusta, sähköttömästä mökistä, nuotiosta ja vaahtokarkkien grillaamisesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuuksio, perhe, lapset, eräretki

Neiti Hillarton ensi-ilta oli huikea menestys!

Keskiviikko 4.9.2013 - Mikko

hillarton_lavalla2.jpgAivan sikamakee fiilis kun neljän kuukauden projekti, Neiti Hillarton elokuvan toinen osa, valmistui ja sai ensi-iltansa Kilterin koulun auditoriossa tänään keskiviikkona 4.9.2013. Pitkään ja hartaasti kuvattu elokuva sai viimeisen silauksensa edellisenä yönä ja saimme koko näyttelijäkaartin kanssa ylpeänä esittää tuotoksen 200:lle ihmiselle.

(Kuva Petri Lehmus)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, neiti hillarton

Majanrakennus osa II

Sunnuntai 25.8.2013 klo 22:00 - Mikko

2013-08-25_11.11.082.jpgVau! Olipas taas mahtava viikonloppu! Kaksi viikkoa sitten käynnistetty majaprojekti sai jatkoa kun matkasimme mökille Jarin, Katan, Bean, Rasmuksen, Johannan ja Akin kanssa. Ilmassa oli suurta urheilujuhlan tuntua kun huomasimme majan yhä seisovan tukevasti paikallaan ja näyttävän muutenkin kertakaikkisen hienolta! Aurinko paistoi koko viikonlopun ja ruokahuolto toimi (kiitos Kata & Johanna :)

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: perhe

Loppukohtauksen kuvaukset Hangossa

Keskiviikko 21.8.2013 klo 22:24 - Mikko

albert402.jpgViime sunnuntaina suuntasimme kuvauskeikalle Hankoon. Auto starttasi Vantaanlaaksosta 8:45 kyydissä siskonpojat Aapeli ja Elmeri. Pysähdyimme Niipperiin maskeeraukseen (kiitos Anni ja Laura!), josta jatkoimme Lohjalle, nappasimme Hillan ja Vilhon kyytiin ja ajoimme aivan mökin lähistöllä sijaitsevalle rintamamuseolle. Vuorossa olisi loppukohtauksen kuvaukset.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, neiti hillarton

Näin pistettiin maja pystyyn mökillä

Maanantai 12.8.2013 - Mikko

img_10312.jpgKirjoittelin blogissani aikaisemmin tulevasta majanrakennusprojektistamme. Idea majan rakentamisesta juontaa juurensa pitkän ajan taakse ja lisäsin sen jo reilu vuosi sitten omaan bucket listaani (asioita joita haluan vielä tehdä). Nyt lähdimme toteuttamaan tätä hienoa projektia yhdessä Jarin, Teron ja Antin kanssa perheineen. Vaikka majan rakentaminen ei nyt virallisesti tainnut muiden bucket –listoilla ollakaan, niin sen verran oli innostusta ilmassa, että eiköhän samalla täytetty myös heidän pieniä unelmia ;)

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: perhe

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »