Parasta just nyt!

Share |

Perjantai 3.10.2014 - Mikko


Edellisestä blogipostauksesta on vierähtänyt jo aika pitkä tovi. Paljon on tapahtunut, paljon ollut kivaa tekemistä ja sopivasti tuli perseen alla. Vaikea edes pukea sanoiksi kaikkia viime aikojen juttuja, mutta jotta ei itseltäkään unohdu, niin kirjoittelenpa niitä taas vähän tänne blogiin. Mietin tuossa jo aikaisemmin blogin sulkemistakin, mutta eiköhän tämä tästä. Kaikki tänne kirjoitetut fiilikset, reissukuvaukset yms. ovat kyllä itselle tärkeitä muistiinpanoja ja esimerkiksi vanhoihin reissuihin on hieno palata kun on jaksanut nähdä vaivan niiden dokumentoimiseksi. Jos joku muukin vielä sen lisäksi jaksaa blogia myös lukea, niin se on sitten bonusta.

2014-09-17_19.28.32.jpg
Hyvässä säässä on mahtava vetää palaverista pyörällä pitkin keskustaa kotiin!


Duunin suhteen elämä on tällä hetkellä kiireisempää kuin vaikkapa viime keväänä Kotisivukoneella. Paluu startupiin ja pienen tiimin (6 henkeä) pariin on ollut sekä intensiivistä että työlästä. Kotisivukone ehti yhdeksässä vuodessa päästä tilanteeseen, jossa tietyt rutiinit hoituivat muiden toimesta, mutta nyt perus toimistohommatkin täyttävät päivää. Se on kuitenkin ollut mukavaa. Minulle sopii ehdottomasti paremmin pienen tiimin kanssa toimiminen, kädet savessa ja ilman byrokratian rattaita.

Samaan aikaan olen yrittänyt järjestää kuitenkin aikaa myös muille projekteille, joita olen toisaalta kuitenkin myös vähentänyt ja tarkoitus olisi jatkossakin arvioida tarkemmin ne asiat, joihin keskittyy ja joihin panostaa. Tällä hetkellä lähinnä sydäntä on AddSearch duunikuvioiden lisäksi Pikkuyrittäjät, jossa on todella huikeaa potentiaalia ja kova imu päällä. Siitä tämän bloggauksen lopussa tarkemmin.

2014-09-04_18.05.44.jpgKämppä alkaa olemaan pieniä yksityiskohtia vaille valmis ja kauppa käy! 

kortsu.jpg
Unkarilaiset terveiset hotellin johtajalle.

Yksi projekteista on ollut todella positiivinen yllätys. Asuessani nyt joka toisen viikon Eerikinkadulla Kampissa, on duunimatkat olleet nopeita ja eläminen muutenkin todella erilaista. Asuessani sitten joka toisen viikon lasten kanssa Vantaalla, olen vuokrannut kämppääni Airbnb ja Booking.com –palveluiden kautta turisteille ympäri maailmaa. Tällä hetkellä olen myynyt öitä reilun satkun yöhinnalla jo yli 60 ja asukkaita on ollut mm. Saksasta, Tanskasta, Hollannista, Venäjältä, Hong Kongista, Espanjasta, Italiasta, Jenkeistä, Indonesiasta ja myös Suomesta. Homma on toiminut todella hyvin eikä ongelmia ole käytännössä ollut lainkaan. Olen ulkoistanut kämpän siivouksen kaverilleni ja suuri kiitos – ei pienintäkään ongelmaa ole ollut tämän homman suhteen! Joku voisi ehkä aristella oman kämpän tällaista vuokraamista, mutta koska minulla ei ole Kampissa juuri mitään henkilökohtaisia tavaroita ja koska en muutenkaan jaksa murehtia tuollaisista asioista, niin tämä on ollut pelkästään kivaa. Myös vierailta saamani palaute on ollut vain positiivista.

wp_20140916_007.jpg
SB Vantaan Säbälakut tulivat myyntiin!

Hilla päätti lopettaa salibandyn ja samalla minä jättäydyin pois joukkuueenjohtajan tehtävistä. Hillan osalta päätös ei tullut ihan hetken mielijohteesta vaan viime kevät oli jo hieman nihkeää ja lopulta päätös kypsyi. Samalla tämä harrastus jäi sitten myös minulta. Toisaalta tämä oli todella haikeaa, sillä puolentoista vuoden aikana teimme upean jutun, loimme kokonaan uuden pinkin Timantit brändin ja kasvatimme tiimimme kanssa joukkueen yli 30 pelaajan kokoiseksi. Toisaalta kun aika on rajallista, oli lopettaminen myös tietyllä tavalla helpotus ja etenkin kun joukkueenjohtajan tehtävät otti hoitaakseen Tanja, joka on laittanut todella tuulemaan joukkueen peräsimessä. Homma jäi siis erinomaisiin käsiin! Jeesasin vielä joukkuetta sen verran, että saimme pinkit lakurasiat joukkueelle myytäväksi ja niistä tulikin aika upeat, vaikka designiin jäikin vähän parantamisen varaa. Nyt Hilla aloittaa cheerleading harrastuksen, mutta siinä pysyn kyllä visusti katsomoisän roolissa :)

sly.jpg

Toinen alkukesästä asti kestänyt projekti oli Suomen Liikemiesyhdistyksen brändi- ja saittiuudistus. Suomen Liikemiesyhdistys on lähes 120-vuotias yhdistys, joka on perustanut mm. Kauppalehden ja ollut perustamassa Liikemiesten kauppaopistoa jne. Tämä varakas yhdistys on hieman taantunut sen aktiiviajoista, mutta omaa mielestäni huikean potentiaalin nykyisen 600 jäsenensä ansiosta. Nyt tarkoitus on uudistaa yhdistystä, tuoda mukaan lisää nuoria ja erityisesti naisia. Sain vastuulleni viestintä & markkinointiryhmän ja lähdimme aktiivisesti uudistamaan yhdistyksen ilmettä – kuitenkin perinteitä kunnioittaen.

Projekti eteni hienosti ja jouhevasti. Kuopiolainen Hurja Solutions vastasi toteutuksesta ja lopputulokseen voi olla varsin tyytyväinen. Uudistuksen myötä yhdistyksen päätoimintaa, eli mielenkiintoisten kuukausipuhujien markkinointia ulotetaan selkeämmin ei-jäsenille ja pyritään tämän markkinoinnin kautta saamaan uusia jäseniä yhdistykseen. Seuraavaksi teemme vierailun Kauppalehteen ja marraskuussa kuukauden puheenvuoron pitää Gigantin mielenkiintoinen toimitusjohtaja Irmeli.

Liikemiesyhdistyksen uudistettu sivusto ja ilme löytyy täältä: www.liikemiesyhdistys.fi

Samanlaisten asioiden äärellä olen ollut myös Espoon Yrittäjissä. Siellä vetämäni viestintäryhmän tavoite on ollut edistää jäsenhankintaa. Tiimimme on tehnyt duunia jo keväästä alkaen ja konsepti lyötiin ainakin karkealla tasolla lukkoon nyt alkusyksystä. Nyt tarkoitus on löytää sopiva mainostoimistokumppani ja siirtää visiomme Espoon Yrittäjien toimiston eteenpäin vietäväksi. Toki ainakin näin alkuvaiheessa viestintäryhmä on mukana jeesaamassa muutoksen toteuttamisessa. Uusi konsepti sisältää monia mielenkiintoisia juttuja, joiden uskon auttavan jäsenhankinnassa!

Espoon Yrittäjien nuoriso-osaston YEE!:n toiminta on pienimuotoista, mutta päätapahtumamme ”Vuoden Veemäisin Yrittäjätapahtuma” on pian tulossa. Tänä vuonna aiheena on irtisanomiset ja olemme saaneet houkuteltua puhujiksi mielenkiintoisia henkilöitä. Tästä lisää myöhemmin!

2014-09-27_17.45.36.jpg

2014-09-27_17.48.33.jpg

Mutta on sitä jäänyt näiden kaikenlaisten projektien jälkeen aikaa myös rentoutua ja viettää aikaa lastenkin kanssa. Viime viikko oli todella kiva ja kävimme lasten kanssa ensimmäistä kertaa lätkämatsissa. Jokereiden huikeaa alkukautta on ollut hieno seurata ja totta kai sitä piti mennä katsomaan KHL-matsia myös paikan päälle. Lähdimme ystäväperheen kanssa matsiin ja lapset innostuivat matsista oikein toden teolla. Erityisesti Vilho oli innoissaan ja ajattelin että tästä voisi tulla sellainen minun ja Vilhon juttu. Tarkoitus olisi mennä ensi maanantaina katsomaan seuraavaa kotimatsia kahdestaan Vilhon kanssa.

2014-09-28_18.53.15.jpg

2014-09-28_19.21.31-2.jpg
Hillan kaverit Titta ja Nelli olivat mukana keikalla.

Viime viikolla kävimme Hillan ja parin Hillan kaverin kanssa katsomassa myös Robinin levynjulkkarikeikkaa. Uusi albumi "16" on ihan mahtava lätty ja keikka oli uskomattoman upea show. Olisin voinut lähteä Kaapelitehtaalle ilman lapsiakin, sen verran hyvä meininki siellä oli. Hilla ja kaverit säntäsivät eturivin tuntumaan ja minä jäin katsomaan keikkaa hieman kauemmaksi. Täytyy myöntää, että tuli tippa linssiin kun katsoi upeaa showta ja hienoja kappaleita, joita automatkoilla onkin jo luukutettu oikein urakalla.

No sitten Pikkuyrittäjistä. Olen todella iloinen siitä, miten hyvin olemme saaneet hommaa edistettyä. Toisaalta samaan aikaan itselläni on jatkuvasti fiilis, että aikaa ja konkreettisia toimenpiteitä pitäisi projektin eteen antaa vieläkin enemmän.

2014-09-29_19.45.49.jpgHilla fiilisteli Pikkuyrittäjien kuvauksissa.

Elokuun alusta palkkasimme Pikkuyrittäjiin Päivin, joka on työskennellyt aikaisemmin Helsingin Yrittäjillä ja Suomen Yrittäjillä. Päivi oli tuttu ja yrittäjäpiireissä hyvin verkostoitunut. Päivin avulla olemme saaneet asiaa konkreettisesti eteenpäin. Omaa aikaani on mennyt eniten joukkorahoituskampanjan suunnitteluun, jonka starttaamme lokakuun aikana. Tavoitteenamme on kerätä toiminnan kehittämiseen merkittävä summa rahaa ja tämän kampanjan toteuttamiseksi olemme keränneet jo tähän mennessä joukon kumppaneita. Mainostoimisto Suhde on rakentanut meille mielenkiintoista kampanjakonseptia, Zeeland PR vastaa viestinnästä, Fonecta ja City Digital ovat tarjonneet mediatilaa kampanjan käyttöön ja Anne Kukkohovi ja Juhana Helmenkalastaja lupautuivat kampanjakasvoiksemme. Tästä tulee niin kova juttu, että en malta odottaa kampanjan starttia!

Pikkuyrittäjät on herättänyt suurta mielenkiintoa ympäri Suomen. Klubikyselyitä tulee Päiville jatkuvasti ja yhteistyökumppaneiden löytäminen on ollut helpohkoa, sillä Pikkuyrittäjät on koettu juuri sellaiseksi toiminnaksi, jota tämä maa tarvitsee. Meillä on tavoitteet korkealla, haluamme olla tekemässä jotain suurta, koko Suomen tuntemaa ilmiötä jolla on oikeasti vaikutusta siihen, mihin suuntaan tämä maa on jatkossa menossa.

Viime maanantaina kuvasimme Tapanilassa muutamia Pikkuyrittäjiä tulevia mainoksia varten ja tulipas upeita kuvia!

Nyt mulla on sellainen fiilis, että parinkymmenen vuoden päästä voidaan katsoa ylpeänä taaksepäin ja sanoa, että jotain suurta todella saatiin aikaiseksi! Niin voi oikeastaan sanoa jo nyt!

Pikkuyrittäjät Hilla & Sanni olivat muuten myös jokunen viikko sitten Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa myymässä Taivas+Helvetti kirjoja. Erikseen tätä tapahtumaa varten teetetyt Pikkuyrittäjät & Taivas + Helvetti paidat, puolentunnin välein soitetut haitariesitykset ja aktiivinen myyntityö tuotti myös hyvää tulosta. T+H:n järjestämän leikkimielisen myyntikilpailun tuloksia odotellaan edelleen, mutta tytöt taitavat keikkua aivan kärjen tuntumassa!

2014-09-13_12.06.59.jpg
Hilla ja Sanni myymässä Taivas + Helvetti kirjoja.

2014-09-13_15.31.21.jpg

Olen myös miettinyt tulevia reissuja. Joulukuussa lähden Salibandyliigan hallituksen porukan kanssa katsomaan Göteborgiin MM-kisoja, mutta muuten reissuja ei ole toistaiseksi lyöty lukkoon. Olen pohtinut jouluksi Kuuban reissua. Vuokraisin siellä auton ja huristelisin pitkin saarta.

Hiihtoloman aikoihin saatan lähteä lasten kanssa Thaimaaseen reissuun, mutta tuolle, kuten myös Kuuban reissullekin olisi kiva saada joku mukaan. Niin paljon kuin yksin reissaamisesta tykkäänkin, niin nyt on sellainen fiilis, että matkaseura ei olisi pahitteeksi. Myös lasten kanssa tehtävän reissun osalta tuntuisi, että matkaseura voisi toimia jo senkin takia, että ei olisi aivan 24/7 kiinni lasten aikatauluissa. Lähde messiin?

2014-09-13_18.46.56.jpg
Käytiin pikavisiitillä Linnanmäellä ja onni potkaisi oikein kunnolla. Voitettiin mm. tämä Dumle pakkaus, Angry Birds muki ja pehmolelu.


2014-09-13_19.21.05.jpg


2014-09-14_09.25.47.jpg
Oltiin lasten kanssa yks viikonloppu Eerikinkadulla yötä ja käveltiin aamusta Hietaniemen torille kahville ja pullalle.

2014-09-19_18.24.41.jpg
Joku ryökäle yritti pölliä mun pyörän sisäpihalta, mutta tuli ehkä keskeytetyksi?


2014-09-21_14.55.33.jpg


2014-09-19_22.25.00.jpg
Välillä pitää käydä Casinollakin kokeilemassa onneaan :)

2014-09-20_11.06.48.jpg
Vantaalla oli vähän rästihommia ja nurtsi oli päässyt kasvamaan pitkäksi.


Hyvä meininki, mahtavia juttuja ja paljon on saatu taas aikaiseksi. Tämä on ihan parasta just nyt!

Avainsanat: perhe


Kommentit

4.11.2014 21.24  Tanja Nappari

Älä nyt ainakaan kirjoittamista lopeta, ja kiitos kauniista sanoista :)
Sitähän ei tiedä vaikka taas lomalla tavattaisiin? Thaimaa kyllä nähty, Miami suunnitteilla.
Jos Emmin kans saatas päättää, vois suunnata UAE:n suuntaan taas..

5.11.2014 19.31  Mikko

Lapset odottavat kovasti että mentäs joku kerta Thaimaaseen. Katotaan mitä keksitään.

Oman joulureissun osalta tuli tänään mielenkiintoinen juttu vastaan. Palataan tähän myöhemmin blogissa! :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini