Geishan ja Ninjan keittiössä: Sushia ja miso-keittoa. Katso video!

Share |

Torstai 26.2.2015 klo 21.16 - Mikko


Toteutimme vajaa kolme vuotta sitten Välimeren viikon, jolloin teimme viikon jokaisena päivänä jonkin Välimeren maan perinteisen ruuan. Nyt pohdimme Thaimaan reissun innoittamana Aasia-viikkoa, jolloin ruokalistalla voisi olla esim. tuttuja ruokia japanilaisesta, thaimaalaisesta, intialaisesta, nepalilaisesta ja vaikkapa vietnamilaisesta keittiöstä. Koska arki-illat ovat kuitenkin harrastusten täyttämiä, päädyimme keskittymään Japaniin, jonka teimme sitten viimeisen päälle hyvin.

Katso "Geishan ja Ninjan keittiössä" jakso (10min)

img_2351.jpg
Tarvikkeita haalittiin niin S-Marketista kuin Tokyokan-kaupastakin.

Hommasin kaupasta tarvikkeita riisistä soijaan ja kävin hakemassa pilailupuodista Hillalle Geisha- ja Vilholle Ninja-asun kruunaamaan illan Japani-teemaa. Täydensin vielä ruokatarvikkeita duunipaikan läheisestä Tokyokan-liikkeestä, josta ostin vielä miso-keittoa, japanilaista limpparia ja bambumaton. Syömäpuikot puolestaan löytyivät puolentoista vuoden takaisen Japanin reissun tuliaisista.

Vilho oli ilmoittanut jo ennen Japani-iltaa, ettei hän ole kiinnostunut sushista. Kun sitten saimme hankittua tarvikkeita ja asusteita, mieli muuttui ja Vilho odotti iltaa todella kovasti.

img_2381.jpg

img_2387.jpg

img_2391.jpg

Lopulta pääsimme vauhtiin. Siivosimme keittiön kaikesta ylimääräisestä, puimme asusteet ylle ja aloitimme sushien valmistamisen ja ”Geishan ja Ninjan keittiössä” –ohjelman kuvaukset. Homma meni todella mukavasti ja Hilla otti tilanteen täydellisesti haltuun. Pieniä kommelluksia mahtui mukaan ja monia videollakin näkyviä toimenpiteitä Hilla teki vasta ensimmäistä kertaa. Mutta hauskaa oli!

Lopputulos oli varsin onnistunut, vaikka sushit eivät ehkä aivan ammattilaisen tekemän veroisia olleetkaan. Miso-keitto oli sen sijaan hieman pettymys, eikä se oikein maistunut lapsille (kuten videolta huomataan!). Jälkiruokanamit ja japanilaiset limpparit sen sijaan maistuivat.

2015-02-23_20.00.20.jpg

img_2427.jpg
Hilla vastasi pääasiassa sushien valmistamisesta. Takana oli muutama harjoituskerta, mutta melko kylmiltään tyttö veti huippusuorituksen!

img_2428.jpg

img_2429.jpg
Vilhokin innostui sushien tekemisestä, vaikkei siitä nyt suosikkiruokaa tullutkaan.

img_2434.jpg

img_2440.jpg

img_2460.jpg

Japani-ilta oli todella mukava pikkuprojekti ja päätimme tehdä samalla idealla myöhemmin ainakin Italia-illan, jossa lapset tekevät maukasta pizzaa.

Avainsanat: perhe


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini