Dream Juice Bar aloitti toimintansa

Share |

Maanantai 16.2.2015 klo 17.55 - Mikko


Kehittelimme ennen joulua lasten kanssa Dream Juice Barin, eli Vantaanlaakson parhaan smoothiebaarin. Keksimme kuusi erilaista smoothiemakua (vedettiin ihan hihasta) ja testasimme ne yhden viikon aikana. Annoimme kullekin smoothielle pisteet ja lopulta kolme parhaiten pisteitä saanutta smoothieta laitettiin myyntiin tänä viikonloppuna. Ja kauppahan kävi!

2015-02-15_10.47.33.jpg
Hilla tuunasi upeat kannet smoothiemukeihin.

2014-12-01_16.41.14.jpg
Kuva tuotekehitysviikolta.

mainos.jpg
Teimme mainoksen PowerPointilla. 

Voittaja smoothiet olivat Cotton Candy, Dream ja Cloud. Toteutimme PowerPointilla esitteen, päätimme hinnan ja lapset kiikuttivat mainokset henkilökohtaisesti taloyhtiön asukkaille. Osa porukasta oli ehtinyt jo lähteä hiihtolomille, mutta tilauksia tuli silti yhteensä 13 kappaletta. Kävimme ostamassa ainekset kaupasta tilausten pohjalta ja aloitimme valmistuksen.

Vilho vastasi mansikoiden sulattamisesta ja omenan kuorimisesta. Hillan alaa oli smoothiemukien tuunaus ja ”Kiitos tilauksesta” –saatekirjeen toteuttaminen PowerPointilla. Iskä teki sitten, no, kaikenlaista hanttihommaa.

2015-02-15_15.18.17.jpg

Hilla sai toimistoltamme lainaan myös läppärin ja tutustuimme hieman Excelin saloihin. Rakensimme kaavan, joka laski automaattisesti asiakas- ja smoothiekohtaiset tilausmäärät, liikevaihdon ja tulonjako-osuudet. Liikevaihtoa syntyi yhteensä 39 euroa!

excel.jpg
Hilla innostui hieman Excelin perusteista. Tämä Excel-laskelma paljastaa karun totuuden siitä, miten Hilla ja Vilho kohtelevat työntekijäänsä. Taidanpa ottaa yhteyttä liittoon.

Palautetta:

- "Kiitos smoothieista. Cloud oli meidän testivoittaja"
- "Sekä palvelu että smoothiet olivat hyviä"

Mitä opimme tästä harjoituksesta?

- myynnin ja markkinoinnin perusteita leikinomaisesti
- tietokoneen ja tärkeiden ohjelmien käyttöä: Excel ja PowerPoint ovat kivoja ohjelmia!
- smoothien tekoa, hedelmien kuorimista yms.
- hygienia pitää olla kunnossa!
- tekemällä ja yrittämällä saa kivasti taskurahaa

Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät


Kommentit

21.2.2015 22.16  Birgitta

Kiitos, smoothiet olivat hyviä! Minttu teki juomasta raikkaan, taidan kokeilla omissa sekoituksissa joskus :) Oletteko kokeilleet smoothiessa jäisiä mansikoita tai mustikoita? Tekevät juomasta mukavan viileitä, itse heitän ne aina jäisinä joukkoon :)

22.2.2015 10.45  Mikko

Kiitos kommentista ja palautteesta! Minttu on tosiaan tosi hyvä. Ollaan laitettu myös jäisiä ja tälläkin kertaa olisi voinut vähän kaivata jäisiä marjoja tai jääpaloja. Mulla on nyt myös sellanen blenderi joka jauhaa jäiset hyvin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini