Näin syntyi Pienestä ponnistaneet - koko perheen yrittäjyyskirja!

Sunnuntai 3.10.2021 klo 13.52 - Mikko

3D_kirjankansi_verkkokauppaan.jpgVuosien varrella olen törmännyt aivan mielettömän upeisiin tarinoihin ja liikeideoihin. Niin Pikkuyrittäjissä kuin vähän vanhempien nuorten Vuosi yrittäjänä -ohjelmassakin.

Mietin, että näitä tarinoita pitäisi saada kirjan kansien väliin.

Siitä syntyi ajatus lähteä kirjoittamaan kirjaa. Koska omat vahvuuteni ovat enemmän tuotteistamisen, markkinoinnin, ideoinnin ja myynnin puolella, päätin jutella asiasta Petteri Poukan kanssa, joka oli kirjoittanut aikaisemmin jo kaksi kirjaa. Someilmiöksi nousseen Seppo-koiransa kanssa Petteri oli tehnyt "Seppo - Hyvän mielen konsultti" -nimisen kirjan ja viimeksi Petteri oli pakertanut EXIT vol.2 -kirjan parissa.

Marraskuussa 2020 ajattelin, että kyllähän tuollaisen yhden kirjan pyöräyttää helposti. Mutta millainen matka siitä sitten tulikaan! Avaan tässä kokemuksiani kirjaprojektista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuyrittäjät, kirja

Upea viikko New Yorkissa - duunia ja nähtävyyksiä

Maanantai 3.10.2016 klo 23.26 - Mikko

IMG_50022.JPGOlemme tehneet yhteistyötä Amchamin kanssa ja viimeksi Pikkuyrittäjät olivat mukana Amchamin kanssa heinäkuussa Porissa Suomi Areena -tapahtumassa. Pikkuyrittäjiin ihastuneet amchamilaiset pyysivät meitä mukaan markkinoimaan New Yorkissa järjestettävää koulutusalan tapahtumaa, jossa puhuisi myös vahvat kotimaiset nimet Peter Vesterbackasta ja Saku Tuomisesta alkaen.
Innoistuimme ajatuksesta kuitenkin niin kovasti, että päätimme lähteä itsekin New Yorkiin edustamaan Pikkuyrittäjiä ja suomalaista koulutusjärjestelmää sekä tutustumaan tietysti tähän upeaan suurkaupunkiin. Päätimme lähteä reissuun toiminnanjohtaja Virpin, viestintämoguli Tonin ja kahden Pikkuyrittäjän Hillan ja Sannin kanssa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: reissut, usa, new york, pikkuyrittäjät

Syyskuulumisia

Maanantai 12.9.2016 klo 22.52 - Mikko

IMG_4578_copy2.JPGPäätin tarttua pitkästä aikaa härkää sarvista ja kirjoitella hieman kuulumisia blogiin. Innokkaat lukijani (ne kaikki kolme) alkoivat jo ihmettelemään kun päivityksiä ei ole tullut aikapäiviin.

Syy on ollut kiire, jonka vuoksi reissujakaan ei ole ehtinyt oikein tekemään entiseen malliin. Onneksi syksyllä on kuitenkin taas vipinää tiedossa.

Kesälomat menivät kivasti lähinnä kotosalla. Elokuun alussa piipahdettiin tosin Kreetalla, joka oli oikein mukava lomakohde. Aurinkoa ja lämpöä piisasi ja lapset uivat altaassa niin että melkein kiduksetkin kasvoivat. Vilho on innostunut Pokemonista ja kävelyä on pelin tiimoilta tullut jo pitkälti toista sataa kilometriä. Ei ole yks eikä kaks kertaa kun ollaan käyty Heurekan pihassa Pokemoneja metsästämässä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: hostaway, pikkuyrittäjät, reissut

Pikkuyrittäjät goes Maikkari!

Maanantai 16.5.2016 klo 0.01 - Mikko

IMG_1362.JPGPikkuyrittäjät-konsepti syntyi reilut kolmisen vuotta sitten. Hillan ja Vilhon kanssa tehtyjen kauppaleikkien seurauksena päässä muhi ajatus konseptin skaalaamisesta valtakunnalliseksi ilmiöksi ja näin Pikkuyrittäjät sai alkunsa. Konsepti muistuttaa edelleenkin paljon niitä harjoituksia joita Hillan ja Vilhon kanssa teimme: Hillan omenaherkku ja Hilburger –hampurilaisketju, jotka olivat kivoja ja opettavaisia leikkejä ja naapuritkin tykkäsivät. Vilho oli vielä tuolloin niin pieni, että Hilla vastasi pääasiassa tekemisestä, mutta pikkuveljen apu oli tärkeää.

Pilotoimme Pikkuyrittäjiä kahdessa espoolaisessa koulussa yhdessä Nuori Yrittäjyys ry:n Virpin kanssa ja hommahan toimi hienosti! Jo alusta asti minulla oli visio Pikkuyrittäjien ympärille rakentuvasta tv-formaatista.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Mitä kuuluu Pikkuyrittäjille?

Torstai 10.9.2015 klo 7.29 - Mikko

PY_syvatty_1jpg2.jpgPikkuyrittäjät –projekti on ollut käynnissä nyt kaksi ja puoli vuotta. Tuolloin kirjoiteltiin ensimmäiset slidet konseptista, joka laajentaisi lasten kanssa tekemiämme yrittäjyysharjoituksia valtakunnalliseksi tekemiseksi. Hommat ovat edenneet hyvin, vaikka tietysti aina tuntuu, että enemmänkin olisi voitu aikaiseksi saada. Ensimmäiset pilottiklubit vedettiin joulu-tammikuussa 2013-2014 ja sen jälkeen konsepti on hiottu sellaiseksi, että sitä on voitu laajentaa ympäri Suomea.

Pikkuyrittäjillä on ollut palkattu projektipäällikkö reilun vuoden ajan ja viime keväänä klubeja järjestettiin ympäri Suomea jo yli 50 kappaletta mm. Pääkaupunkiseudulla, Lohjalla, Raisiossa, Tampereella, Pornaisissa ja Hyvinkäällä. Kesäkuussa vedimme ensimmäisen viikonmittaisen Pikkuyrittäjät kesäleirin Kalliossa ja se onnistui erinomaisesti.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: pikkuyrittäjät

Dream Juice Bar aloitti toimintansa

Maanantai 16.2.2015 klo 17.55 - Mikko

2015-02-15_10.47.092.jpgKehittelimme ennen joulua lasten kanssa Dream Juice Barin, eli Vantaanlaakson parhaan smoothiebaarin. Keksimme kuusi erilaista smoothiemakua (vedettiin ihan hihasta) ja testasimme ne yhden viikon aikana. Annoimme kullekin smoothielle pisteet ja lopulta kolme parhaiten pisteitä saanutta smoothieta laitettiin myyntiin tänä viikonloppuna. Ja kauppahan kävi!

Voittaja smoothiet olivat Cotton Candy, Dream ja Cloud. Toteutimme PowerPointilla esitteen, päätimme hinnan ja lapset kiikuttivat mainokset henkilökohtaisesti taloyhtiön asukkaille. Osa porukasta oli ehtinyt jo lähteä hiihtolomille, mutta tilauksia tuli silti yhteensä 13 kappaletta. Kävimme ostamassa ainekset kaupasta tilausten pohjalta ja aloitimme valmistuksen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Dream Juice Bar valloittaa Vantaanlaakson

Sunnuntai 7.12.2014 - Mikko

1beach2.jpgPäätimme toteuttaa lasten kanssa uuden bisnesidean ja lähdimme kehittelemään Dream Juice Baria, joka on erikoistunut herkullisiin smoothie-juomiin. Homma lähti liikkeelle tuotekehitysviikosta, jossa kehittelimme mitä eksoottisimpia makuja ja toteutimme viikon jokaiselle päivälle yhden smoothien (yks päivä tosin jäi väliin). Lapset keksivät smoothieille nimet ja neljä ainesta kuhunkin. Jokainen smoothie pisteytettiin ja kolme parasta valittiin myytäväksi taloyhtiön asukkaille.

Nimen keksiminen oli varsin suoraviivainen juttu. Ensimmäinen idea oli ”Dream Bar”, mutta jo hetkeä myöhemmin se vääntyi lopulliseen muotoon ”Dream Juice Bar”. Hilla piirsi yritykselle logon ja Vilho kuvituskuvat. Skanneri ei tuonut värejä aivan täydellisesti esiin, mutta hienoja olivat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Lehtijuttu Hilpetööristä toi kivasti myyntiä!

Lauantai 30.8.2014 klo 11.42 - Mikko

img_655626171714722.jpegViime sunnuntain Helsingin Sanomat kirjoitti Hillan Hilpetööri –verkkokaupasta hienon jutun. Jutussa kerrottiin kuinka 9-vuotias Hilla perusti pikkuveljensä Vilhon kanssa koruverkkokaupan ja kuinka verkkokaupassa myytäviä koruja valmistetaan. Jutussa tuotiin esiin myös Pikkuyrittäjät –projektiamme, jonka pilotissa Hilla oli myös mukana. Pikkuyrittäjissä Hilla perusti kavereidensa kanssa Kimalle Karuselli koruyrityksen.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät

Kun Hilla suosikkipääministerinsä tapasi

Lauantai 3.8.2013 - Mikko

img_05862.jpgOlen yrittäjä ja aktiivinen yrittäjyyden edistäjä. Olen pyrkinyt opettamaan lapsilleni yrittämistä ja yrittäjähenkistä asennetta, kuitenkaan liikaa tuputtamatta ja tietysti ottamalla huomioon heidän ikänsä. Olemme tehneet erilaisia yrittäjyyteen liittyviä projekteja, kuten myyneet hampurilaisia, omenaherkkua ja perustaneet verkkokaupan.

Näistä pienimuotoisista projekteista on kuitenkin virinnyt idea skaalata tätä toimintaa hieman laajemmaksi. Yrittäjämäinen asenne rakennetaan jo nuorena ja siitä on apua oli sitten tulevaisuudessa yrittäjä tai palkantyöläinen. Haluan, että lapset suhtautuvat työhön sopivalla kunnianhimolla ja että he ymmärtävät että mitä tahansa unelmia voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Ja tämä pätee tietysti kaikille elämänaloille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pikkuyrittäjät