Kun Hilla suosikkipääministerinsä tapasi

Share |

Lauantai 3.8.2013 - Mikko


Olen yrittäjä ja aktiivinen yrittäjyyden edistäjä. Olen pyrkinyt opettamaan lapsilleni yrittämistä ja yrittäjähenkistä asennetta, kuitenkaan liikaa tuputtamatta ja tietysti ottamalla huomioon heidän ikänsä. Olemme tehneet erilaisia yrittäjyyteen liittyviä projekteja, kuten myyneet hampurilaisia, omenaherkkua ja perustaneet verkkokaupan.

img_0278.jpg

Hilla ja Atte Pikkuyrittäjien brändäystehtävän kimpussa

Näistä pienimuotoisista projekteista on kuitenkin virinnyt idea skaalata tätä toimintaa hieman laajemmaksi. Yrittäjämäinen asenne rakennetaan jo nuorena ja siitä on apua oli sitten tulevaisuudessa yrittäjä tai palkantyöläinen. Haluan, että lapset suhtautuvat työhön sopivalla kunnianhimolla ja että he ymmärtävät että mitä tahansa unelmia voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Ja tämä pätee tietysti kaikille elämänaloille.

Olenkin kehitellyt nyt muutamien hyvien ystävieni kanssa Pikkuyrittäjät nimistä hanketta, jossa voisimme opettaa näitä arvoja ja asenteita lapsille hauskalla ja motivoivalla tavalla. Kaikki projektit joita olen erilaisissa yrittäjäjärjestöissä (Espoon Yrittäjät, Espoon Nuoret Yrittäjät jne.) ollut tekemässä ovat koskeneet lähinnä aikuisia, mutta muutos rakennetaan kuitenkin lasten kautta pitkässä juoksussa.

Pikkuyrittäjät toiminta ja formaatti hakee vielä muotoansa ja projektia edistäessämme olemme löytäneet monia hienoja hankkeita, joilla on samanlaisia tavoitteita. Olemme myös kehittämässä Pikkuyrittäjien ympärille kokonaista TV-formaattia. Hanke näyttää hyvältä ja olemme juuri kuvanneet ohjelman pilottijakson. Paljon on vielä matkaa ja työtä edessä, mutta olemme rakentamassa jotain todella hienoa.

img_0521.jpg
Tuomaristo käy joukkueiden kanssa läpi päivän tehtävää

Pilottijakson kuvauksiin valitsimme koekuvausten kautta yhdeksän pientä Pikkuyrittäjää. Myös Hilla selvitti koekuvaukset ja pääsi mukaan. Mielenkiintoisen yritysilmeeseen ja brändin rakentamiseen liittyneen tehtävän he suorittivat hienosti ja lopussa kannustava tuomarikolmikko Matti Vanhanen, Rosa Meriläinen ja Olli Keskinen arvioivat joukkueiden otteita. Kuvauspäivä oli hieno, lapset viihtyivät ja saimme vietyä hanketta taas monta askelta eteenpäin.

img_0335.jpg
Manta oli koiranulkoilutusbisneksen vetäjä

Kuvauspäivän päätteeksi Hilla pääsi vielä yhteiskuvaan suosikkipääministerinsä Matti Vanhasen kanssa ja otettiinpa kuvat myös Rosa Meriläisen kainalossa. Hillan Matti Vanhanen –fanitus juontaa juurensa siitä, että opettelimme n. 3-vuotiaana Hillan kanssa jostain ihmeellisestä syystä silloisen hallituksen ministereitä ja vieläkin muutama nimi, Matti Vanhanen etunenässä, muistuu mieleen. Hilla täräyttikin Matille ”Olet aina ollut mun suosikkipääministeri. Jo ihan pienestä asti” :)

img_0586.jpg
Hilla ja Hillan suosikkipääministeri Matti Vanhanen

img_0601.jpg

Hilla ja Rosa Meriläinen

img_0355.jpg

Hilla kuvitteellisessa tehtävässä Polarn O. Pyretillä


img_0558.jpg

Tässä he ovat, Pikkuyrittäjät

2013-08-01_15.25.46.jpg
Kuvauspäivän aikana ehdittiin käydä jopa Lintsillä!

Avainsanat: pikkuyrittäjät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini