Mitä kuuluu Pikkuyrittäjille?

Share |

Torstai 10.9.2015 klo 7.29 - Mikko


PY_syvatty_1jpg.jpgPikkuyrittäjät –projekti on ollut käynnissä nyt kaksi ja puoli vuotta. Tuolloin kirjoiteltiin ensimmäiset slidet konseptista, joka laajentaisi lasten kanssa tekemiämme yrittäjyysharjoituksia valtakunnalliseksi tekemiseksi. Hommat ovat edenneet hyvin, vaikka tietysti aina tuntuu, että enemmänkin olisi voitu aikaiseksi saada. Ensimmäiset pilottiklubit vedettiin joulu-tammikuussa 2013-2014 ja sen jälkeen konsepti on hiottu sellaiseksi, että sitä on voitu laajentaa ympäri Suomea.

Pikkuyrittäjillä on ollut palkattu projektipäällikkö reilun vuoden ajan ja viime keväänä klubeja järjestettiin ympäri Suomea jo yli 50 kappaletta mm. Pääkaupunkiseudulla, Lohjalla, Raisiossa, Tampereella, Pornaisissa ja Hyvinkäällä. Kesäkuussa vedimme ensimmäisen viikonmittaisen Pikkuyrittäjät kesäleirin Kalliossa ja se onnistui erinomaisesti.

Palaute ja vastaanotto on ollut todella hyvää ja innostunutta. Klubeja on alun perin ollut tarkoitus vetää iltapäiväkerhoina, mutta klubista on nyt kokeiltu erilaisia variaatioita ja suunta on ollut mennä entistä enemmän myös koulutuntien sisään. Itse aloin vetämään klubia Hillan luokalle Kivimäen koulussa perjantaisin ensimmäisellä aamutunnilla. Ensimmäisen klubikerran jälkeen fiilikset olivat todella hyvät ja ryhmät kehittelivät todella mielenkiintoisia liikeideoita, joita nyt sitten kehittelemme kerran viikossa seuraavien seitsemän kerran aikana. Lauantaina 24.10. kaiken pitäisi olla valmista, sillä silloin Pikkuyritykset lanseerataan Kauppakeskus Myyrmannissa uusien liikkeiden avajaistapahtumassa.

IMG_2855.JPG
Hillan luokan Pikkuyrittäjät klubi

PY_syvatty_4.pngPikkuyrittäjät klubissa lapset keksivät oman liikeideansa ja kehittelevät sitä eteenpäin seitsemän viikkoa. Kahdeksannella viikolla valmiit yritykset ovat esillä loppuhuipentumassa ja myyvät tuotteita ja palveluitaan oikeille asiakkaille. Klubikerroilla kehitellään liikeidean lisäksi yritykselle nimi, logo, slogan, myyntispiikit, kotisivut ja harjoitellaan erilaisia työelämän perusteita leikinomaisesti. Klubissa on paljon erilaisia leikkejä ja harjoituksia, jotka kehittävät samalla myös esiintymistaitoja. Tavoitteemme on saada lasten ideoille siivet ja osoittaa, että mikä tahansa on mahdollista kunhan vain yrittää!

Marraskuussa Pikkuyrittäjät ovat kansainvälisellä framella kun osallistumme omalla osastolla Slushiin. Osastolle on tulossa tietysti myös Suomen ensimmäinen Pikkuyrittäjä Hilla, joka vastasi kysymykseeni mukaantulosta viestillä ”TUUN TODELLAKI!!” :)

Tulevaisuuden tavoitteemme ovat korkealla, mutta helppoa niiden saavuttaminen ei ole. Tavoitteemme on laajentua ja kasvaa kaikkialle Suomeen, mutta hyvien ohjaajien ja rahoituksen saaminen toiminnan turvaamiseksi ei ole yksinkertaista. Toivotaan, että saamme kuitenkin asiat järjestykseen ja pystymme jatkamaan sillä hienolla tiellä, jota olemme tähänkin menestyksekkäästi kulkeneet!

 Lue lisää Pikkuyrittäjistä: www.pikkuyrittajat.fi

 001_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

011_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

012_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

025_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

031_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

044_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

046_Pikkuyrittjat_Myyrmaki_1-2015_LOW_RES.jpg

 

Avainsanat: pikkuyrittäjät


Kommentit

7.3.2020 21.21  Jukka suutari

Perseteikää saatanat aaaaaaa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini