Etelä-Tirolin jylhissä vuoristomaisemissa ja pikkukylissä

Share |

Lauantai 5.9.2015 klo 21:26 - Mikko


IMG_42922.jpegHeräsimme Trentossa mukavasta kattohuoneistosta. Ikkunat olivat auki ja kadulta kuului jo elämisen ääniä. Airbnb-kämppämme oli aivan ytimessä katedraalin vieressä mukavan ostoskadun varressa. Olimme luvanneet checkata ulos aamuyhdeksään mennessä ja niillä main olimmekin ulkona kämpästä ja istuimme alakerran kahvilaan aamupalalle. Aamiainen kuului majoituksen hintaan!

Jakauduimme aamupäiväksi eri teille Katjan keskityttyä jälleen shoppailuun. Kiertelin ympäri Trenton kaupunkia ja pistäydyin sisällä katedraalissa. Erilaisia katedraaleja onkin tullut paljon nähtyä, eikä tämä niistä erityisesti poikennut. Upea se oli silti. Aamu oli hieman viileä, mutta nyt kellon lähestyttyä puoltapäivää, alkoi aurinko jälleen lämmittämään kivasti.

Olimme saaneet edellisenä iltana 86 euron suuruiset pysäköintisakot, joten olin nyt siirtänyt auton parempaan paikkaan. Mittariin löytyi taskunpohjalta rahaa muutaman tunnin pysäköintiin, joka riitti meille hyvin kaupungilla kiertelyyn.

Avainsanat: reissut, italia


Kommentit

6.10.2017 18:47  Tapani Mäki

Et tullut ottaneeksi selvää,että etelä Tirol on historiallisesti osa Itävaltaa. Alue liitettiin ensimmäisen maailman sodan jälkeen Italiaan voittajavaltioiden palkintona. Toisen maailmansodan jälkeen tilanne jatkuu. Etelä Tirolissa puhuu saksaa noin 75 % asukkaista, Italiaa noin 20 %, jotka asuvat pääosin Bolzanossa ja noin 5 % retoromaniaa. Nämä kolme kieltä ovat myös etelä Tirolin virallisia kieliä. Etelä Tirolin autonomia on samalla tasolla kuin Ahvenanmaan. Elintaso etelä Tirolissa on Sveitsin tasolla. Saksan kieli on siis yksiselitteisesti pääkieli alueella. Kannattaa perehtyä etelä Tirolin autonomiaan, sillä siinä on monia mielenkiintoisia yksityiskohtia ja sen kautta avautuu alueen historia ja nykyisyys. Toivotan mukavia ja mielenkiintoisia matkoja !


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini