Syyskuulumisia

Share |

Maanantai 12.9.2016 klo 22.52 - Mikko


Päätin tarttua pitkästä aikaa härkää sarvista ja kirjoitella hieman kuulumisia blogiin. Innokkaat lukijani (ne kaikki kolme) alkoivat jo ihmettelemään kun päivityksiä ei ole tullut aikapäiviin.

Syy on ollut kiire, jonka vuoksi reissujakaan ei ole ehtinyt oikein tekemään entiseen malliin. Onneksi syksyllä on kuitenkin taas vipinää tiedossa.

Kesälomat menivät kivasti lähinnä kotosalla. Elokuun alussa piipahdettiin tosin Kreetalla, joka oli oikein mukava lomakohde. Aurinkoa ja lämpöä piisasi ja lapset uivat altaassa niin että melkein kiduksetkin kasvoivat. Vilho on innostunut Pokemonista ja kävelyä on pelin tiimoilta tullut jo pitkälti toista sataa kilometriä. Ei ole yks eikä kaks kertaa kun ollaan käyty Heurekan pihassa Pokemoneja metsästämässä.

IMG_4415.JPG

IMG_4578_copy.JPG

20160821_1408020.jpg
Robinin keikalla Hernesaaren rannassa.

Viime kuukausina kiireisenä on pitänyt erityisesti Hostaway ja Pikkuyrittäjät.

Pikkuyrittäjissä meillä on ollut huikea vauhti päällä. Uudistunut opetussuunnitelma ja tekemämme pitkäjänteinen työ on kirittänyt meidät aikamoiseen vauhtiin. Koulun alkamisen jälkeisinä muutamana viikkona ohjelmaamme on tilattu kouluihin enemmän kuin koskaan ja Pikkuyrittäjiä voi löytää pian ihan kaikkialta Suomesta.

20160908_123154.jpg
Kävin kouluttamassa Lappeenrannassa opettajia Pikkuyrittäjät-ohjelman vetäjiksi. Viisi kahden tunnin settiä kahdessa päivässä vei mehut aika mukavasti. YLE Lappeenrannan toimittaja kävi tekemässä myös juttua. 

Eikä ehkä vain Suomesta! Syksy tuo mukanansa myös paljon kansainvälisiä juttuja. Tällä viikolla lähdemme Simon kanssa Osloon, jossa olemme ehdolla Euroopan ja myös koko maailman parhaaksi yrittäjyyskasvatusohjelmaksi. Juuri kun Oslosta kotiudutaan, lähdetäänkin jo viiden hengen porukalla kohti New Yorkia ja Lift Off NYC EdTech -tapahtumaa, jossa Pikkuyrittäjät edustavat suomalaista koulutusjärjestelmää. Myös Hilla lähtee mukaan tutustumaan rapakon taakse ja ennakkotehtävänä on harjoitella lyhyt pitchaus englanniksi: kuka olen ja millaisen yrityksen olen perustanut Pikkuyrittäjissä.

Hilla jatkaa Nykistä takaisin Helsinkiin, mutta minä poikien reissuun Saksaan. Vuosittainen poikien reissumme koki jo aikaisemmin pienen kolauksen kun Tero päätti lisääntyä ja jättää reissun väliin. Myös omalta osaltani reissu oli vaakalaudalla Nykin reissun tultua mukaan kuvioihin. Lopulta sain hirvittävän väännön jälkeen järjesteltyä asiat niin että lennän Nykistä suoraan Frankfurtiin, josta otan sitten vuorokauden myöhässä muun porukan kiinni.

Oslon kilpailu ei ole ainoa kansainvälinen kilpailu jossa olemme syksyllä mukana. Meidät on valittu myös Suomen edustajaksi EU-komission kilpailuun, joka huipentuu Bratislavassa marraskuun lopulla. Myös tämä reissu edellytti pientä säätöä, sillä olen edellisen viikon Los Angelesissa Airbnb Open -tapahtumassa. Siis siinä samassa tapahtumassa, joka viime vuonna järjestettiin Pariisissa ja jossa päätimme laittaa Marcuksen ja Saberin kanssa Hostawayn pystyyn. Toivotaan, ettei tilanne kärjisty tällä kertaa samanlaiseksi kuin viime kerralla..

Viivyn Losissa vajaan viikon ja matkaan sieltä suoraan SME Week-tapahtumaan, jossa EU-komission kilpailu sitten huipentuu. Ties vaikka sitä jäisi Wieniin vielä muutamaksi päiväksi – toivottavasti juhlistamaan voittoa :) Samalla viikolla kun komission kisa huipentuu, pidetään Espanjassa myös ensimmäinen Pikkuyrittäjät-ohjelma, viikon mittaisena settinä koulupäivän yhteydessä. Kyseessä on suomalainen koulu Aurinkorannikolla.

Yrittäjän päivänä 5.9. osallistuimme Suomen Yrittäjien 20-vuotisjuhlaan ja Pikkuyrittäjät juonsivat juhlaa upeasti lavalla. Hilla ja Santeri pääsivät jopa haastattelemaan tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöäkin ja Kympin uutisetkin näyttivät tästä pienen pätkän.

IMG_4917.jpg

IMG_4635.JPG

Hostaway asiat ovat edenneet, vaikka urakka on ollutkin aikamoinen. Tässä voi taas todeta kliseisesti, että etsi ympärillesi itseäsi fiksumpia ihmisiä (joka ei sinänsä pitäisi olla kovin vaikeaa :). Marcus ja Saber ovat tehneet aivan upeaa duunia ja itsekin olen saanut hoidettua omaa tonttiani kohtuullisen hyvin tuloksin. Elokuussa myös Moskovassa asuva koodarimme Konstantin piipahti vajaan viikon verran Suomessa ja nyt olemme saaneet tiimiin myös Pariisissa asuvan hollantilaisen Robertin. Tällainen hajautettu organisaatio on kyllä aika mielenkiintoinen, mutta pakko myöntää, että välillä sitä kaipaa myös kunnon sparrailua koko tiimin voimin toimistolla.

1472324150255.jpg
Marcus, meitsi, Saber ja Konstantin.

20160826_174305.jpg

Olemme työskennelleet tiiviisti uuden ison päivityksen parissa ja kun tämä päivitys saadaan kehiin, niin aloitamme myös palvelun varsinaisen markkinoinnin. Tekemistä siis tulee riittämään!

Marras-joulukuun taitteessa onkin sitten jälleen Slush, jossa olisi tarkoitus olla esillä niin Hostawayn kuin Pikkuyrittäjienkin osalta. Sitä en ole kuitenkaan ehtinyt vielä pohtimaan yhtään.

Joulun tienoille on myös muutamia reissuja vähän mielessä, mutta katsotaan nyt miten asiat tässä etenevät ja löytyykö jostain reissukaveria :-)

20160903_150702.jpg
Välillä sitä kerkeää nähdä kavereitakin. Tässä Antti ja Jenni, myöhemmin mukaan liittyi myös Tero ja Toni.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis riittää! Katotaan jos reissun päältä kirjoittelisi jälleen reissupäivityksiä.

Avainsanat: hostaway, pikkuyrittäjät, reissut


Kommentit

13.9.2016 1.11  Ellu

Näyttää menevän aika buenosti tuon Pikkuyrittäjät jutun kanssa. Hieno homma :)

Ehkä tuosta Aurinkoranta koulun setistä saisi hyvää materiaalia mahdolliseen Pikkuyrittäjien Youtube vlogiin..?

13.9.2016 7.32  Mikko

Ellu, ehdottomasti videoa ja blogia Aurinkorannan Pikkuyrittäjät-ohjelmasta! Siitä tulee varmasti hieno juttu :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini