Tirana - Mersujen luvattu kaupunki ja paluu Makedoniaan

Share |

Torstai 16.6.2016 - Mikko


IMG_31942.JPGAjoimme pitkin Kosovon pikkuteitä Albaniaa kohti. Lopulta pikkutie yhdistyi hyväkuntoiseen moottoritiehen, jossa nopeusrajoitus oli 130 km tunnissa. Ajoimme hetkittäin 150 kilometrin tuntivauhtia kun tyylikkäät Audit tykittivät ohi kuin raketit. 

Saavuimme Albanian rajalle. Kuten aikaisemmillakin rajanylityspaikoilla, myös täällä kaikki sujui sutjakkaasti eikä aikaakaan kun olimme Albanian puolella. Maisemat olivat jylhiä ja koko reissun upeimpia. Vuoren rinteellä kulkeva tie siltoineen on rakennettu suurella rahalla ja joka toinen vastaan tullut auto oli Mersu. Pysähdyimme huoltoasemalle, joka sekin oli viimesenpäälle hyvännäköinen rakennus ravintoloineen. Luottokortti ei käynyt, mutta saimme maksettua euroilla. Myöhemmin huomasimme, ettei luottokortti tunnu käyvän maassa juuri missään.

Avainsanat: reissut, balkan, kosovo, albania


Kommentit

20.6.2016 22:06  Ellu

Albanian historian opetus kouluissa taitaa jäädä suuren ja mahtavan Rooman historian sekä maailman sotien varjoon. Mikä on kyllä harmillista, sillä Albania vaikuttaa kiinnostavalta maalta.
Ja jos Eurooppa sekoaa mahdollisesta brittien EU erosta, niin tiedätte mistä saa turvallisen bunkkerin, jonne pääse nopealla Mersu kyydillä.

Luonto on kaunista.

21.6.2016 7:27  Mikko

Haha :-) Jep, plan B on mersukyyti albanialaiseen bunkkeriin :)

21.6.2016 16:20  Janne

Tekstiin on jäänyt joitakin epätarkkuuksia. Koko reissun aikana ei näkynyt sen enempää tyylikkäitä raketin lailla kiitäviä audeja, yksisarvisia kuin muitakaan mielikuvitusolentoja. Lisäksi jalkatilassa eivät pyörineet tyhjät pullot vaan Mikon karkkipussit. Raki-lasien sijaan kohottelin vain raittiusseuran viiriä.

3.9.2016 15:10  Maria

Oi miten upeita kuvauskoheita! oikein Urban exploorajaan jalat vipattaisi mennä tutkimaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini