Takaisin Sofiaan ja yhteenvetoa Balkanin reissusta

Sunnuntai 20.8.2017 - Mikko

Lauantaiaamuna lähdimme tutustumaan Ohridin pikkukaupunkiin. Keskusta oli edellisiltana aivan täynnä ihmisiä ja meteli jatkui pitkälle yöhön. Hostellimme ikkuna avautui suoraan keskusaukiolle ja sijainti ei olisi voinut juuri parempi olla. Kävimme juomassa aamukahvit ja kävelimme rantabulevardin päähän asti. Ihmisiä oli jo melko paljon liikkeellä, vaikka kello oli vasta kahdeksan. Venetaksit odottivat asiakkaita ja vanhat ukot istuivat ongella.

Luovutimme huoneen ja lähdimme nousemaan autolla ylös kukkulalle pitkin kapeita kujia. Kukkulalla sijaitsi isohko linnoitus, jonne kävelimme loppumatkan jyrkkää katua. Vaikka Jannen peruskunto onkin varmasti huippuluokkaa, oli se päässyt viime vuosina pahasti rapistumaan. Aurinko paistoi kuumasti ja Jannella oli kova työ nousta ylös linnoitukselle. Ehdotin, että ennen seuraavaa reissua laitettaisiin Janne huippukuntoon: -20 kiloa ja annos jätemäen portaita. Katotaan kuinka käy (epäilen).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, balkan, makedonia, albania, bulgaria, turkki

Tirana - Mersujen luvattu kaupunki ja paluu Makedoniaan

Torstai 16.6.2016 - Mikko

IMG_31942.JPGAjoimme pitkin Kosovon pikkuteitä Albaniaa kohti. Lopulta pikkutie yhdistyi hyväkuntoiseen moottoritiehen, jossa nopeusrajoitus oli 130 km tunnissa. Ajoimme hetkittäin 150 kilometrin tuntivauhtia kun tyylikkäät Audit tykittivät ohi kuin raketit. 

Saavuimme Albanian rajalle. Kuten aikaisemmillakin rajanylityspaikoilla, myös täällä kaikki sujui sutjakkaasti eikä aikaakaan kun olimme Albanian puolella. Maisemat olivat jylhiä ja koko reissun upeimpia. Vuoren rinteellä kulkeva tie siltoineen on rakennettu suurella rahalla ja joka toinen vastaan tullut auto oli Mersu. Pysähdyimme huoltoasemalle, joka sekin oli viimesenpäälle hyvännäköinen rakennus ravintoloineen. Luottokortti ei käynyt, mutta saimme maksettua euroilla. Myöhemmin huomasimme, ettei luottokortti tunnu käyvän maassa juuri missään.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: reissut, balkan, kosovo, albania

Nyt valloitetaan Balkan - Reissu Bulgariaan, Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan

Perjantai 10.6.2016 klo 12:50 - Mikko

liput.jpgViime vuonna loppukesästä suunnittelimme Jannen kanssa reissua Balkanille. Tuolloin reissu ei kuitenkaan onnistunut ja löysin itseni Venetsiasta. Nyt mitään ei ole jätetty sattuman varaan, vaan lähdemme Jannen kanssa tsekkaamaan Balkanin maisemia. Lennämme Bulgarian Sofiaan, josta jatkamme autolla Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan. Kilometrejä reissussa tullee noin 1500.

Istuimme Jannen kanssa vesipiipulla takapihalla auringon paistaessa. Mietimme peruuntunutta reissua ja yhtäkkiä tajusimme, että miksei sitä tehtäisi sitten jo kesäkuussa! Aloimme pyörittelemään Google Mapsia, tsekkasimme lentoja ja mahdollista reittiä. Päätimme, että tämä tehdään!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, bulgaria, serbia, makedonia, kosovo, albania