Takaisin Sofiaan ja yhteenvetoa Balkanin reissusta

Sunnuntai 20.8.2017 - Mikko

Lauantaiaamuna lähdimme tutustumaan Ohridin pikkukaupunkiin. Keskusta oli edellisiltana aivan täynnä ihmisiä ja meteli jatkui pitkälle yöhön. Hostellimme ikkuna avautui suoraan keskusaukiolle ja sijainti ei olisi voinut juuri parempi olla. Kävimme juomassa aamukahvit ja kävelimme rantabulevardin päähän asti. Ihmisiä oli jo melko paljon liikkeellä, vaikka kello oli vasta kahdeksan. Venetaksit odottivat asiakkaita ja vanhat ukot istuivat ongella.

Luovutimme huoneen ja lähdimme nousemaan autolla ylös kukkulalle pitkin kapeita kujia. Kukkulalla sijaitsi isohko linnoitus, jonne kävelimme loppumatkan jyrkkää katua. Vaikka Jannen peruskunto onkin varmasti huippuluokkaa, oli se päässyt viime vuosina pahasti rapistumaan. Aurinko paistoi kuumasti ja Jannella oli kova työ nousta ylös linnoitukselle. Ehdotin, että ennen seuraavaa reissua laitettaisiin Janne huippukuntoon: -20 kiloa ja annos jätemäen portaita. Katotaan kuinka käy (epäilen).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, balkan, makedonia, albania, bulgaria, turkki

Autolla Bulgariassa ja Serbiassa - reissu saatu käyntiin!

Maanantai 13.6.2016 klo 22:09 - Mikko

IMG_2648.JPGOlimme hyvissä ajoin Helsingin lentokentällä huomataksemme, että lento Istanbuliin oli jo heti kättelyssä 40 minuuttia myöhässä. Heitimme tuttuun tapaan rinkat lähtöselvitystiskille ja siitä erilliseen kärryyn, jonne rinkat aina joutuu laittamaan. Janne oli saanut muutamaa päivää aikaisemmin uuden passin ja virkailija varmasti arveli hänen osallistuvan “Ummikot ulkomailla” -ohjelman kuvauksiin ja oli huojentunut kun huomasi kuinka hänellä oli kuitenkin tukena ja turvana kokenut reissumies leimantäyteisellä seikkailijan passillaan.

Lopulta lento oli puolisentoista tuntia myöhässä ja matkustajien joukossa oli selkeästi havaittavissa pientä kärsimättömyyttä jatkolentojen missailujen takia. Meitä myöhästyminen ei haitannut, sillä Istanbulin kenttä ei ole erityisen kuuluisa viihtyisyydestään, vaikka pientä parantumista onkin tapahtunut. Olemme pysähtyneet useilla reissuilla Istanbulissa ja odotimme jälleen vesi kielellä jo pieneksi sisäpiirivitsiksi muotoutunutta Popeye-nimistä pikaruokaravintolaa, joka löytyy kentän perimmäisestä nurkasta. Tsekkasin Wikipediasta kyseisen ravintolaketjun historiaa ja sattumalta huomasimme, että tänään vietettäisiin sen 44-vuotis juhlia! 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, balkan, bulgaria, serbia

Nyt valloitetaan Balkan - Reissu Bulgariaan, Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan

Perjantai 10.6.2016 klo 12:50 - Mikko

liput.jpgViime vuonna loppukesästä suunnittelimme Jannen kanssa reissua Balkanille. Tuolloin reissu ei kuitenkaan onnistunut ja löysin itseni Venetsiasta. Nyt mitään ei ole jätetty sattuman varaan, vaan lähdemme Jannen kanssa tsekkaamaan Balkanin maisemia. Lennämme Bulgarian Sofiaan, josta jatkamme autolla Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan. Kilometrejä reissussa tullee noin 1500.

Istuimme Jannen kanssa vesipiipulla takapihalla auringon paistaessa. Mietimme peruuntunutta reissua ja yhtäkkiä tajusimme, että miksei sitä tehtäisi sitten jo kesäkuussa! Aloimme pyörittelemään Google Mapsia, tsekkasimme lentoja ja mahdollista reittiä. Päätimme, että tämä tehdään!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, bulgaria, serbia, makedonia, kosovo, albania