Takaisin Sofiaan ja yhteenvetoa Balkanin reissusta

Sunnuntai 20.8.2017 - Mikko

Lauantaiaamuna lähdimme tutustumaan Ohridin pikkukaupunkiin. Keskusta oli edellisiltana aivan täynnä ihmisiä ja meteli jatkui pitkälle yöhön. Hostellimme ikkuna avautui suoraan keskusaukiolle ja sijainti ei olisi voinut juuri parempi olla. Kävimme juomassa aamukahvit ja kävelimme rantabulevardin päähän asti. Ihmisiä oli jo melko paljon liikkeellä, vaikka kello oli vasta kahdeksan. Venetaksit odottivat asiakkaita ja vanhat ukot istuivat ongella.

Luovutimme huoneen ja lähdimme nousemaan autolla ylös kukkulalle pitkin kapeita kujia. Kukkulalla sijaitsi isohko linnoitus, jonne kävelimme loppumatkan jyrkkää katua. Vaikka Jannen peruskunto onkin varmasti huippuluokkaa, oli se päässyt viime vuosina pahasti rapistumaan. Aurinko paistoi kuumasti ja Jannella oli kova työ nousta ylös linnoitukselle. Ehdotin, että ennen seuraavaa reissua laitettaisiin Janne huippukuntoon: -20 kiloa ja annos jätemäen portaita. Katotaan kuinka käy (epäilen).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, balkan, makedonia, albania, bulgaria, turkki

Keskitysleirillä Serbiassa ja jalkapallofaneja Pristinassa

Keskiviikko 15.6.2016 - Mikko

IMG_28942.JPGHeräsimme Nisin kaupungissa hostellista, jossa taisimme olla ainoat asukkaat. Talon isäntä oli ihan mukava, mutta yrmeä vanha mies. Hän näytti siltä, että Jugoslavian sodasta eturintamalta voisi olla tarina jos toinenkin kerrottavanaan. Aamulla satoi jälleen vettä. Pari ensimmäistä reissupäivää on ollut hieman epävakaista, mutta sade ei ole haitannut matkantekoa. Loppumatkan osalta säät näyttäisikin sitten olevan lähempänä 30-astetta.

Ajoimme Bubanj-muistomerkille, joka on pystytetty läheisellä keskitysleirillä kuolleiden muistolle. Muistomerkki oli ehtaa Neuvostokamaa, kolme massiivista betonista nyrkkiä pystyssä. Vierailimme myös itse keskitysleirillä, joka toimii nykyään museona. Keskitysleirin oppaan kertomukset olivat varsin synkkää kuultavaa. Tällää transit-leirinä toimineella laitoksella tapettiin pitkälti yli 10 000 vankia.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, balkan, serbia, makedonia, kosovo

Nyt valloitetaan Balkan - Reissu Bulgariaan, Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan

Perjantai 10.6.2016 klo 12:50 - Mikko

liput.jpgViime vuonna loppukesästä suunnittelimme Jannen kanssa reissua Balkanille. Tuolloin reissu ei kuitenkaan onnistunut ja löysin itseni Venetsiasta. Nyt mitään ei ole jätetty sattuman varaan, vaan lähdemme Jannen kanssa tsekkaamaan Balkanin maisemia. Lennämme Bulgarian Sofiaan, josta jatkamme autolla Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan. Kilometrejä reissussa tullee noin 1500.

Istuimme Jannen kanssa vesipiipulla takapihalla auringon paistaessa. Mietimme peruuntunutta reissua ja yhtäkkiä tajusimme, että miksei sitä tehtäisi sitten jo kesäkuussa! Aloimme pyörittelemään Google Mapsia, tsekkasimme lentoja ja mahdollista reittiä. Päätimme, että tämä tehdään!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, bulgaria, serbia, makedonia, kosovo, albania