Nyt valloitetaan Balkan - Reissu Bulgariaan, Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan

Share |

Perjantai 10.6.2016 klo 12.50 - Mikko


Viime vuonna loppukesästä suunnittelimme Jannen kanssa reissua Balkanille. Tuolloin reissu ei kuitenkaan onnistunut ja löysin itseni Venetsiasta. Nyt mitään ei ole jätetty sattuman varaan, vaan lähdemme Jannen kanssa tsekkaamaan Balkanin maisemia. Lennämme Bulgarian Sofiaan, josta jatkamme autolla Serbiaan, Makedoniaan, Kosovoon ja Albaniaan. Kilometrejä reissussa tullee noin 1500.

Istuimme Jannen kanssa vesipiipulla takapihalla auringon paistaessa. Mietimme peruuntunutta reissua ja yhtäkkiä tajusimme, että miksei sitä tehtäisi sitten jo kesäkuussa! Aloimme pyörittelemään Google Mapsia, tsekkasimme lentoja ja mahdollista reittiä. Päätimme, että tämä tehdään!

kartta.jpg

Varasimme lennot seuraavana päivänä ja aloimme metsästämään vuokra-autoa. Selvisi, ettei mikään isoista vuokraamoista sallinut auton viemistä Albaniaan, joten päädyimme vuokraamaan auton paikallisesta pikkulafkasta. Siellä palvelu toimi erinomaisesti ja hinnatkin olivat ihan kohdillaan. Janne totesi passin menevän umpeen, joten uusi passi laitettiin pikaisesti vireille. Omassa passissani on tyhjiä sivuja jäljellä viisi ja tämän reissun jälkeen luultavasti enää pari, sillä luultavasti täällä leima viuhuu rajoilla kiitettävästi.

Nyt reitistä on valmiina runko ja majoitus ensimmäiselle yölle Sofiassa. Loput majoitukset varataan vasta paikan päällä tilanteen mukaan, eli missä milloinkin satutaan olemaan. Sää näyttäisi olevan erinomainen paria ekaa päivää lukuun ottamatta (ehtii toki vielä muuttuakin) eli kolmessa kympissä.

Raapustelen blogia reissun päältä.

 

Avainsanat: reissut, bulgaria, serbia, makedonia, kosovo, albania


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini