Autolla Bulgariassa ja Serbiassa - reissu saatu käyntiin!

Share |

Maanantai 13.6.2016 klo 22:09 - Mikko


IMG_2648.JPGOlimme hyvissä ajoin Helsingin lentokentällä huomataksemme, että lento Istanbuliin oli jo heti kättelyssä 40 minuuttia myöhässä. Heitimme tuttuun tapaan rinkat lähtöselvitystiskille ja siitä erilliseen kärryyn, jonne rinkat aina joutuu laittamaan. Janne oli saanut muutamaa päivää aikaisemmin uuden passin ja virkailija varmasti arveli hänen osallistuvan “Ummikot ulkomailla” -ohjelman kuvauksiin ja oli huojentunut kun huomasi kuinka hänellä oli kuitenkin tukena ja turvana kokenut reissumies leimantäyteisellä seikkailijan passillaan.

Lopulta lento oli puolisentoista tuntia myöhässä ja matkustajien joukossa oli selkeästi havaittavissa pientä kärsimättömyyttä jatkolentojen missailujen takia. Meitä myöhästyminen ei haitannut, sillä Istanbulin kenttä ei ole erityisen kuuluisa viihtyisyydestään, vaikka pientä parantumista onkin tapahtunut. Olemme pysähtyneet useilla reissuilla Istanbulissa ja odotimme jälleen vesi kielellä jo pieneksi sisäpiirivitsiksi muotoutunutta Popeye-nimistä pikaruokaravintolaa, joka löytyy kentän perimmäisestä nurkasta. Tsekkasin Wikipediasta kyseisen ravintolaketjun historiaa ja sattumalta huomasimme, että tänään vietettäisiin sen 44-vuotis juhlia! 

Avainsanat: reissut, balkan, bulgaria, serbia


Kommentit

14.6.2016 21:47  Ellu

Tuli tuosta taksi jutusta mieleen, että miltä kuulostaa mobiilisovellus, joka näyttää mikä on luotettava taksi turistille. Asiakkaat ottaa kuvan taksin rekisterikilvestä ja laittaa appiin ja sitten pisteyttää palvelun. Hyvät ja luotettavat taksit saa näkyvyyttä palvelulleen ja turisti välttyy huijareilta.

"Making the world a better...eikun safer place."

PS. Etelä-Suomessa oli tänään hieno +20 astetta lämpöä :) Ehkä teillekin suodaan jonain päivänä se 30 asteen helle.

14.6.2016 21:58  Mikko

Ihan hyvä idea! Tosin ehkä siinä taksia bongatessa ei oikein ehdi rekkareita tsekkaamaan. Aika monessa paikassa on tämä etukäteisvaraushomma, eli tiskille mennään kertomaan määränpää ja jopa maksetaan etukäteen ja saadaan kuponki jonka kanssa noustaan taksiin. Ja tuollainen reittaushan on oikeastaan käytössä jo Uberissa, jota on tullut käytettyä Helsingissä ja Johannesburgissa.

Huomenna vaikuttaisi olevan lähemmäs 30 astetta. Nyt Makedonian Skopjessa miellyttävä sää ja mukava ilta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini