Lehtijuttu Hilpetööristä toi kivasti myyntiä!

Share |

Lauantai 30.8.2014 klo 11.42 - Mikko


Viime sunnuntain Helsingin Sanomat kirjoitti Hillan Hilpetööri –verkkokaupasta hienon jutun. Jutussa kerrottiin kuinka 9-vuotias Hilla perusti pikkuveljensä Vilhon kanssa koruverkkokaupan ja kuinka verkkokaupassa myytäviä koruja valmistetaan. Jutussa tuotiin esiin myös Pikkuyrittäjät –projektiamme, jonka pilotissa Hilla oli myös mukana. Pikkuyrittäjissä Hilla perusti kavereidensa kanssa Kimalle Karuselli koruyrityksen.

img_65562617171472.jpeg

Lehtijutussa pohdittiin yrittäjyyden siirtymistä sukupolvelta toiselle. Tutkimusten mukaan yrittäjyys siirtyy monesti vanhemmilta lapsille ja meilläkin yrittäjyyttä on jo neljännessä sukupolvessa! Helsingin yliopiston koulutussosiologin Hannu Simolan mukaan vanhemmat siirtävät huomaamattaan lapsilleen asenteensa työntekoa ja työelämää kohtaan. Lapset ottavat mallia erityisesti sellaisilta vanhemmilta, jotka tihkuvat positiivista asennetta.

Tärkeää näissä kauppaleikeissä on kuitenkin se, että lapsilla on hauskaa. Nyt lehtijutun myötä verkkokaupasta tuli myyntiä reilulla 100 eurolla ja koruja joutui tekemään melkoisen määrän ja oli hyvä huomata, että tällaisen myyntimäärän hanskaaminen ei vielä tässä iässä olisi pidemmän päälle välttämättä hyvä homma. Yksittäisenä myyntipiikkinä homma oli kuitenkin mukava kokemus! Pidetään siis hommat sopivassa mittakaavassa myös jatkossa!
Vaikka olen itse aktiivinen yrittäjämaailmassa, en halua painostaa lapsia yrittäjiksi. Toivon ennemmin, että he oppisivat leikkien kautta näkemään asioita mahdollisuuksien eivätkä pelkojen kautta. Joskus ideat toimivat, toisinaan taas eivät.

Lehtijuttu toi kaiken kaikkiaan oikein hyvää palautetta ja myös Hesarin jutun kommentit olivat ihan mukavia. Joku tosin tyrmäsi jutun "Kotisivukoneen markkinointitempauksena" ja joku oli huolissaan onko isän räikeällä tyylivirheellä, eli punaisilla housuilla, negatiivista vaikutusta Hilpetöörin myyntiin ;-)

Hillan unelma-ammatti on tällä hetkellä näyttelijä tai laulaja. Olemme puhuneet, että vaikka olisi näyttelijä tai artisti, voi silti samalla olla myös yrittäjä ja monet menestyneet artistit pyörittävätkin toimintaa oman yrityksensä kautta.

Lue juttu Helsingin Sanomista ja katso myös hauska video.

Avainsanat: perhe, pikkuyrittäjät


Kommentit

2.9.2014 18.39  Essi Leppinen

Kateellisia riittää aina. Ja itsekin kyllä hieman spekuloin noiden punaisten housujen kanssa.. ;)

-Essi L

2.9.2014 21.05  Mikko

Haha :) Punaiset housut on just hyvät! Multa löytyy myös hienot keltaisetkin :-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini