Projektina parveke

Share |

Lauantai 13.5.2017 klo 12.55 - Mikko


Kaikki minut tuntevat tietävät, etten ole varsinaisesti mikään puuhapete kun tullaan remontti- ja rakennushommiin. Yläasteen teknisen työn tunneilla kädenjälkeni näkyivät mm. jojon tekemisenä ja koulussa lopulta villityksen aiheuttaneen viiden markan kolikon kokoisen kuparilevystä tehdyn kolikon teossa, jolla oli kiva käydä pelaamassa videopelejä viereisessä kauppakeskuksessa.

Kotona minulla on etupihan puolella ihan mukava lasitettu parveke. Se on ollut monta vuotta hyvinkin vähällä käytöllä kun takapiha on jokunen vuosi sitten laitettu kivaan kuntoon. Parveke ei ole suuren suuri, joten pohdin sen käyttötarkoitusta. Lasitus antaa mahdollisuuden pitää tila suhteellisen lämpimänä ja muutenkin kalusteet pitäisi miettiä niin, että siellä oikeasti sitten viihtyisi. Tuoleilla en siellä jaksaisi istua, joten oli keksittävä jotain muuta.

partsi_valmis2.jpg

Viitisen vuotta sitten maalailin parvekkeen valkoiseksi ja en muistanutkaan, että olin siitäkin kirjoitellut.

Päädyin puolet parvekkeen pinta-alasta vieneeseen löhöilysänkyyn, jonka koko olisi 160 x 140 cm. Koska tällaisia runkoja ei varmaan kovin helposti löydy, päätin hetken mielenhäiriössä rakentaa sellaisen itse. Parit piirrustukset paperin palaselle ja pikaisesti lautaostoksille juuri ennen sulkemisaikaa.

Hankin ensimmäiset laudat, mutta en ehtinyt kaikkia sahata ennen kuin liike meni kiinni, joten päätin jatkaa projektia seuraavana päivänä. Pyörittelin vielä suunnitelmia hieman tarkemmin ja tajusin, että rungosta tulisi tehdä hieman vankempi. Voi sitä ylpeyttä kun paperille muodostui toinen toistaan upeampia hahmotelmia ja lujuuslaskelmia (noei).

20170506_104408.jpg

Seuraavana päivänä haimme Vilhon kanssa vielä kasan lautoja, jotka sahasin sopiviksi paloiksi paikan päällä. Jaloiksi otin pätkän kakkosnelosta, jonka kävin sahaamassa vielä sopivan mittaisiksi siskon takapihalla.

Nyt legopalikat olivat pitkälti kasassa ja aloin ruuvailemaan niitä yhteen. Vain IKEA:sta tutut kuvalliset ohjeet puuttuivat. Hetkeä myöhemmin ensimmäiset palaset olivat kuitenkin kasassa ja yllätyksekseni lopputulos näytti hyvältä ja varsin vankalta. Tässä kohtaa tuli ensimmäisen kerran mieleen, että tästähän voisi vielä tullakin jotain.

Siirsin rungon parvekkeelle ja jatkoin ruuvien vääntämistä. Hain siskolta vielä hiomakoneen ja vetäisin takapihalla kaikki laudat sileiksi. Ladoin laudat rungon päälle ja väänsin ne kiinni. Akku tosin loppui kun kaksi ja puoli ruuvia oli vielä jäljellä, mutta mitä pienistä.

20170506_192752.jpg

20170507_155103.jpg

Kokeilin sänkyä takapihan mustilla patjoilla ja lopputulos näytti varsin hyvältä. Seuraavana päivänä kävin ostamassa Jyskistä kaksi 80cm leveää ja 200cm pitkää patjaa, jotka lyhensin 140 cm pituiseksi. Lisäksi hain Bauhausista infrapunalämmittimen, jossa päädyin lopulta kuitenkin pystyssä seisovaan liikuteltavaan malliin.

20170506_204443.jpg

Lopulta kiinnitin vielä pari vanhaa nurkassa lojunutta taulua seinälle ja pistin maton paikalleen.

Tuloksena oli mukava ja monikäyttöinen tila, jossa on kiva löhöillä myöhään iltaan asti lämmittimen tuodessa kivasti lämpöä vähän viileämmälläkin ilmalla.

IMG_7225_2.JPG

IMG_7228.JPG

Avainsanat: perhe


Kommentit

13.5.2017 21.05  Ellu

Hyvähän siitä tosiaan tuli. Remontti-Reiskalta puuttui vaan ruutupaita ;)
Entäs jos laitan tilaukseen saman tapaisen "löhöily jutun"? Olis meinaa oikeesti kiva saada custom-made "löhöily juttu" omalle parvekkeellekin.

14.5.2017 10.05  Mikko

Totta, ruutupaita olisi kruunannut projektin! :) Valitettavasti en voi ottaa tilauksia vastaan. On suoranainen ihme, että tuosta tuli noinkin hyvä ja ei voida millään odottaa, että tsägä kävisi seuraavallakin rakennuskerralla :-P

14.5.2017 13.23  Ellu

Jeps, ymmärrän :) Tärkeintä oli että päästit luovuuden valloilleen. Jatka ihmeessä, oli se sitten puutyöt, rumpujen soittaminen tai valokuvaaminen...

11.10.2023 13.50  Meiju

Kätevältä ja mukavalta näyttää tuo tekemäsi löhöilysänky parvekkeella. Meilläkin on lasitettu parveke, täytyisi vain pian tilata huolto parvekelaseille, niin voisi meidänkin parveketta pitää lämpimänä ilmojen viilennyttyä. Tuollaisella infrapunalämmittimellä saa pidennettyä mukavasti parvekkeen käyttöaikaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini