Paluu Muscatiin ja yhteenvetoa reissusta

Share |

Lauantai 24.12.2016 - Mikko


Jouluaatto. Laitoin kellon soimaan vasta yhdeksältä, koska tänään ei ollut kiirettä. Lento Dubaihin lähtisi vasta 22:30 ja tälle päivälle oli tiedossa paluumatka Muscatiin ja siellä lähinnä kiertelyä. Pysähdyin matkan varrella rannalla, jossa aallot löivät kovasti kallioon. Jatkoin ajamista reipasta vauhtia ja veikkaan, että Omanin poliisi saattaa muistuttaa minua jälkikäteen muutamalla ylinopeussakolla.

IMG_6036.jpegHotellin respa oli avulias. Hotelliyön hinta oli parisen kymppiä, joka oli varsin kohtuullinen.

IMG_6038.jpegKarua maisemaa Surin kaupungin ulkopuolella.

IMG_6040.jpeg

IMG_6044.jpeg

IMG_6049.jpeg

Saavuin Muscatiin ja ajoin suoraan Mutrahiin, joka ehkä lähimmin muistuttaa kaupungin keskustaa. Pysäköin auton tien varteen ja lähdin kävelemään kaupungille. Ajattelin ostaa lapsille jotain tuliaisia, mutta basaarissa oli myynnissä pääasiassa rihkamaa. Lapset ovat jo tottuneet siihen, etten enää juurikaan osta mitään tuliaisia jääkaappimagneettia lukuunottamatta.

Kävin syömässä kanaa ja join kupposen kahvia. Turisteja näkyy tällä alueella melko paljon, sillä rannassa on jälleen muutama risteilijä. Jatkoin matkaa autolla Muscatin hallinnolliselle alueelle, joka on kyllä siisteydessään esimerkinomainen. Hyvin hoidetut nurmialueet, kukkaistutukset, viimeisen päälle rakennetut rakennukset ja Sulttaanin palatsi. Kiertelin alueella jalan - muita ihmisiä ei juurikaan ollut paikalla.

IMG_6059.jpeg

IMG_6062.jpg

IMG_6064.jpeg

IMG_6065.jpeg

IMG_6070.jpeg

IMG_6072.jpeg

IMG_6076.jpegSultaanin palatsi

Olen pitänyt yhtenä maamerkkinä Intercontinental hotellia rannassa. Olen antanut sen pari kertaa osoitteeksi taksikuskille kun olen halunnut tulla tänne alueelle. Nyt pysäköin autoni rantaan ja lähdin kävelemään ravintoloiden lävitse. Kysyin ohimennen olisiko lähistöllä sishapaikkaa ja yllätyksekseni juuri kyseisen rakennuksen yläkerrasta sellainen löytyi. Sinne siis! Kello oli 16:15 ja minulla oli vielä vajaa nelisen tuntia ennen lähtöä lentokentälle ja auton palautukseen. Auton perästä ei mielestäni pitäisi näkyä kolaroinnin merkkejä, sillä se korjattiin huippukuntoon. Pieniä jälkiä toki näkyy, mutta nehän olivat siinä jo vuokratessa!

IMG_6081.jpegSishapaikka sisältä, myös ulkona oli tilaa.

Reissu alkaa olemaan tältä erää lopussa. Oman on ollut kyllä huikean upea maa ja näkemistä on riittänyt sopivasti. Nyt on kuitenkin oikea aika jättää maa taakse ja mennä kotiin joulun viettoon. Katsotaan onko pukki tuonut mitään lahjoja :-)


Yhteenvetoa Omanin reissusta

  • Oman on todella upea maa. Pääasiassa maa on todella siistiä ja järjestelmällistä, tiet ja rakennukset hyvässä kunnossa
  • Maa on hyvin kuivaa ja karua, välillä tasaista aavikkoa, mutta paljon korkeita vuoria joiden lomassa kulkevat upeat autotiet
  • Omanin rahayksikkö on Real ja yksi paikallinen vastaa 2,5 euroa
  • Polttoaineen hinta oli n. 42 senttiä litralta, eli kalliimpaa kuin muissa käymissäni Arabimaissa
  • Omanin Sultaani Qaboos on aika kova jätkä. Hän teki verettömän vallankaappauksen 70-luvun alussa ja karkoitti isänsä Englantiin. Siitä alkoi Omanin avautuminen, modernisointi ja hyvinvointi. Ilmainen koulutusjärjestelmä, hyvä sairaalaverkosto ja hyvät suhteet naapurimaihin.
  • Pääkaupunki Muscat on levittäytynyt isolle alueelle eikä sillä oikein taida olla varsinaista keskustaa. Mutratin alue lienee jossain määrin sellainen ja siellä sijaitsee myös vanha basaarialue.
  • Wadit ovat varmasti upeinta Omania. Ne on vuorien väliin jääneitä “kanjoneita” ja näky on todella upea. Hieman samanlaista kuin Grand Canyonissa kävelisi. Kävin Wadi Shabissa ja Wadi Bani Khaledissa, jotka olivat todella hienoja ja ehdottomasti kannattaa käydä jos Omanissa vierailee. Matkaa Muscatista on 150-220 km.

Avainsanat: reissut, dubai, oman


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini