Paluu Muscatiin ja yhteenvetoa reissusta

Lauantai 24.12.2016 - Mikko

IMG_6078.JPGJouluaatto. Laitoin kellon soimaan vasta yhdeksältä, koska tänään ei ollut kiirettä. Lento Dubaihin lähtisi vasta 22:30 ja tälle päivälle oli tiedossa paluumatka Muscatiin ja siellä lähinnä kiertelyä. Pysähdyin matkan varrella rannalla, jossa aallot löivät kovasti kallioon. Jatkoin ajamista reipasta vauhtia ja veikkaan, että Omanin poliisi saattaa muistuttaa minua jälkikäteen muutamalla ylinopeussakolla.

Saavuin Muscatiin ja ajoin suoraan Mutrahiin, joka ehkä lähimmin muistuttaa kaupungin keskustaa. Pysäköin auton tien varteen ja lähdin kävelemään kaupungille. Ajattelin ostaa lapsille jotain tuliaisia, mutta basaarissa oli myynnissä pääasiassa rihkamaa. Lapset ovat jo tottuneet siihen, etten enää juurikaan osta mitään tuliaisia jääkaappimagneettia lukuunottamatta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, dubai, oman

Sulttaanin moskeija, upea Wadi Shab ja visiitti poliisiasemalla kolarin jälkeen

Torstai 22.12.2016 klo 19.19 - Mikko

IMG_59182.jpegTorstaista tuli todella tapahtumarikas päivä. Päivään mahtui ensin auton vuokraus lentokentältä, Sulttaanin upea moskeija ja sitten parisataa kilometriä kohti Wadi Shabia, joka oli todella näyttävä paikka. Illan kruunasi kolari liikenneympyrässä, jonka vuoksi pääsin jälleen tutustumaan paikalliseen poliisiasemaan (viimeksi Zimbabwessa). Lopulta asiat kuitenkin kääntyivät parhain päin. Mutta aloitetaanpa alusta.

Herätys kasilta ja taksi lentokentälle, joka sijaitsi melko lähellä hotellia. Tilasin kahvin ja kävelin autovuokraamon tiskille, josta minulle luovutettiin eilen illalla varaamani auto navigaattorilla varustettuna. Tänään oli tarkoitus lähteä ajamaan kohti Surin kaupunkia ja pysähtyä matkan varrella ainakin Wadi Shabin luonnonihmeellä. Taksissa kentälle mennessäni huomasin, että Sulttaanin massiivinen 2001 valmistunut moskeija oli aivan lähellä, joten päätin ajaa autolla ensin sinne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, dubai, oman

Dubain kautta Omanin Sulttaanikuntaan

Keskiviikko 21.12.2016 klo 20.47 - Mikko

IMG_56882.jpegReilu vuosi sitten lähdimme Jannen kanssa Afrikan reissulle. Nyt pohdimme seuraavaa reissua, mutta koska Janne oli epävarma työvuoroistaan, päätin varata lennot Dubaihin itselleni ja Janne liittyisi seuraan myöhemmin jos mahdollista. Janne ei saanut työvuorojaan sopimaan, joten lähdin yksin kohti Dubaita ja Omanin Sulttaanikuntaa.

Ennen reissua huomasin jonkun kyselevän Maailmanmatkaajien Facebook-sivulla Dubain ja Omanin Muscatin välisestä bussimatkasta. Siis juuri samasta etapista, joka oli itselläni tiedossa. Aiheen ympärille syntyi pitkä viestiketju ja samassa myös kokenut seikkailija Heta ilmoitti olevansa samoihin aikoihin Dubaissa. Hetan varsinainen määränpää oli Eritreassa ja myöhemmin myös ainakin Tansaniassa, Sambiassa ja Zimbabwessa. Päätimme tavata Dubaissa ja lähteä tutkimaan Yhdistyneiden Arabiemiraattien muita osia yhdessä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, dubai, oman

Hiihtoloma Abu Dhabin auringossa

Perjantai 21.2.2014 - Mikko

2014-02-20_18.18.052.jpgViime kerralla, vajaa puolitoista vuota sitten, lähtömme Dubaihin sai dramaattisia käänteitä nk. passiepisodissa. Nyt tästä oppineena passien voimassaolot oli tarkistettu hyvissä ajoin ja suuntasimme hyvillä mielin lasten kanssa hiihtolomareissuun Abu Dhabiin ja Dubaihin. Kiitos tietysti kuuluu Joulupukille, joka toi reissun lapsille täydellisenä yllätyksenä. Toinen yllätys oli se, että Hillan hyvä ystävä, joukkuekaveri Emmi oli samaan aikaan Dubaissa ja vietimme loman ensimmäisen päivän Emmin perheen kanssa altaalla ja Dubai Mall’in akvaariomaailmassa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, abu dhabi, dubai

Kuinka suomalainen virkamies pelasti Dubain reissun

Sunnuntai 23.12.2012 klo 8.43 - Mikko

2012-12-17_07.18.53.jpgTeimme Kimmon kanssa joulun alla hienon reissun Dubaihin. Reissu sai alkunsa ihan päähänpistosta, eikä aikaakaan kun lennot ja hotellit oli varattu. Reissu meinasi kuitenkin saada ikävän käänteen jo ennen kuin ehti edes alkaakaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, dubai, abu dhabi