Hyönteishotelli odottaa asukkaitaan

Share |

Keskiviikko 8.7.2020 - Mikko


En tiedä onko hyönteishotellit olleet juttu jo pidempään, mutta omaan tietoisuuteen ne tulivat vasta tänä keväänä. Ja nyt kun niihin tutustui, on moisia hotelleja näkynyt myynnissä vähän joka paikassa Biltemasta Plantageniin. Päätin väsätä myös oman version takapihalle muutamasta hukkalaudasta ja lopputulos oli ihan hyvä - vaikka asukkaita ei ole juuri vielä näkynytkään.

20200506_174835.jpg

Hyönteishotellin idea on tarjota pikkuöttiäisille ja pölyttäjille pesintäpaikka ja samalla parantaa myös oman pihan ja puutarhan satoa. Hiukan linnunpöntön näköiseen, mutta etuosasta avonaiseen hyönteishotelliin laitetaan esimerkiksi käpyjä, ruokoja ja puupaloja, joihin on porattu erikokoisia reikiä (ei kuitenkaan puupalan läpi). Tosin jostain luin, että kotimainen lajistomme ei pesisi esimerkiksi kävyissä ja että tällaiset ohjeet tulevat usein ulkomailt jossa lajisto on erilaista.

Laitoin omaan hyönteishotelliin porattuja puupaloja, jonkin sortin korsia, käpyjä ja hiukan heinää. Ehkä tämä eksootinen ulkomainen sisustus on sitten ollutkin syynä sille, että asukkaita on toistaiseksi näkynyt varsin hintsusti. Siitäkin huolimatta, että hotelli on asetettu paraatipaikalle takapihalla olevien isojen kivipalkkien yhteyteen aamuaurinkoa kohden.

20200507_203724.jpg

20200508_152306.jpg

20200508_152509.jpg

Jäädään siis odottamaan ensimmäisten asukkaiden saapumista!


Hieman aikaisemmin tein myös linnunpöntön pihallamme olevaan tammeen. Unohdin oviaukon kohdalta metallisen kovikkeen, joka estää isompien lintujen tuhotyöt ja murtautumisen pönttöön. Toistaiseksi tämä ei kuitenkaan ole ollut ongelma, enkä nyt oikein viitsi mennä pönttöä fiksailemaan ja lintuja häiritsemään. Näitä metallisia vahvikkeita myydään muuten ihan valmiina mm. Puuilossa ja niitä on eri kokoisille suuaukoille.

20200307_193021.jpg

EDIT: Tikka kävi noutamassa lounaan. Pitää tehdä pönttö versio 2 piakkoin.

Avainsanat: puutyöt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini