Pakubisneksiä

Share |

Sunnuntai 29.1.2017 klo 22.29 - Mikko


Olen sparraillut ystäväni Kimmon kanssa eri bisneksiä jo pian 20-vuotta. Kimmo oli työnantajani aikoinaan City Car Clubissa kun nuorena poikana pääsin tekemään yritysmyyntiä. Sittemmin Kimmo toimi konsulttina myös Kotisivukoneessa ja olemme sparrailleet toistemme bisneksiä säännöllisesti.

Kimmo lähti reilut viitisen vuotta sitten mukaan PakuOvelle.comiin, eli yhteen Suomen suurimmista pakettiautovuokraamoista. Tai no, ei se silloin sellainen vielä ollut, mutta viisi vuotta määrätietoista duunia firman eteen nosti palvelun yhdeksi Suomen suurimmista ja varsinkin Pääkaupunkiseudulla tunnetuimmaksi alan brändiksi.

PakuOvelle_Mikko_Nurminen_Kimmo_Laine.JPG

Viime vuoden syksyllä Kimmo kertoi, että harkitsi yrityksen ostamista, jos saisi siihen sopivan porukan mukaan. Tunsin toimintaa pintapuolisesti ja pidin brändiä erittäin hyvänä. Koin siinä jotain samaa kuin Kotisivukoneessa. Aloimme pohtia yrityksen ostoa yhdessä. Laadimme tulevaisuuden suunnitelmista pari PowerPoint-slideä ja kävimme esittelemässä casea muutamille tutuille tahoille. Kiinnostusta oli todellakin ilmassa ja lopulta päädyimme kombinaatioon, jossa me Kimmon kanssa ostimme 75% ja mukaan tuli myös Sontek 15%:in ja Cityvarasto 10%:in omistusosuuksilla.

Ihan kivuton tuo prosessi ei monessakaan mielessä ollut, mutta lopulta saimme kuitenkin kaikkia osapuolia tyydyttäneen lopputuloksen aikaiseksi. Tiukkaa vääntöä käytiin vielä Joulun alla ja reissuni Omaniin tuli ostoprosessin kannalta hieman huonoon aikaan. Asiat kuitenkin etenivät ja nimet saatiin kauppakirjoihin juuri ennen vuodenvaihdetta.

20161229_124041.jpg

20161229_1414430.jpg

20161229_1509500.jpg

Ensimmäinen kuukausi PakuOvelle.comin puikoissa on ollut vauhdikasta, mielenkiintoista ja opettavaista. Yrityksessä on hieman vajaa 20 työntekijää, jotka toimivat eri toimipisteissämme Finlandiatalolla, Puotilassa ja Espoon sekä Vantaan IKEA-myymälöissä. Autojamme on myös kaikissa muissa Suomen IKEA-myymälöissä ja yhteensä kevään uudet autot huomioiden autoja on noin 85 kappaletta.

Olen tavannut henkilökuntaa, tutustunut tarkemmin bisneksen mittareihin ja aloittanut erilaisten markkinointikampanjoiden toteuttamisen. Ensimmäinen pieni leffalippu-kilpailu Facebookissa oli todella onnistunut ja kävinpä hakemassa voittajan kotoa Pakulla Tennispalatsiinkin yhtenä perjantai-iltana :)

20170118_131737.jpg

Tekemistä on paljon. Toki Kimmo vastaa ensi sijaisesti operatiivisesta tekemisestä, mutta olen myös paljon mukana. Tavoiteenani on myös yhdistää tekemisiä aina kun se on järkevästi mahdollista. Nyt toteutimme jo upean Pikkuyrittäjät-pakun, joka on normaalisti kaikkien PakuOvelle.comin asiakkaiden vuokrattavissa ja lisäksi sillä tehdään Pikkuyrittäjien koulutusreissuja eri puolille Suomea.

Tilasimme myös neljä 7-paikkaista Ford Grand Tourneo Connect henkilöautoa, joten olemme lanseeraamassa kokonaan uuden kokoluokan. Cityvaraston kanssa tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä, joka aloitettiin yhteisillä valokuvauksilla tällä viikolla.

Katsotaan mihin tämä projekti saadaan vietyä!


Kommentit

31.1.2017 17.01  Ellu

Hyvä meininki. Tsemppiä uuteen bisnekseen :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini