Robottiruohonleikkuri Pena

Share |

Sunnuntai 7.6.2020 - Mikko


Nurtsin leikkaaminen on ihan hauskaa ja rentouttavaa hommaa. Nyt uuden pihan nurtsi on kuitenkin aika iso ja joka tapauksessa edessä olisi uuden leikkurin ostaminen. Molempien naapureiden pihalla on pyörinyt ahkera robottiruohonleikkuri ja aloin myös pohtimaan moisen vekottimen hankkimista.

20200520_173709.jpg

Naapuri kertoi, että aiemmin käytössä ollut Robomow leikkuri oli testimenestyksestään huolimatta huono ostos. Seuraava leikkuri oli Husqvarnan 310 -malli, joka oli hankittu Vantaan Tammiston Siemen & Kone -liikkeestä. Toisella puolella tonttiamme on rakennusliikkeen rakentama mallitalo, jossa asuu yrityksen työntekijöitä. Heillä näyttäisi olevan huomattavasti järeämpi leikkuri, jonka hinta lienee yli kolmentonnin luokkaa.

Luin hiukan erilaisia vertailuja, mutta mitään selkeää mielikuvaa ei kuitenkaan syntynyt. Piipahdin Siemen & Kone -liikkeessä tutustumassa Husqvarnan valikoimaan ja päädyin lopulta samaan malliin kuin naapurin Pertulla. Vaikka toki myyjä edusti lähinnä vain Husqvarnan malleja, oli tämän erikoisliikkeen konsepti jollakin tavalla miellyttävä isojen ketjuliikkeiden joukossa. Myyjä kertoi huolellisesti vaihtoehdoista ja teki lopulta “only for you my friend” -tarjouksen, joka googlailun perusteella oli myös edullinen. Myös asennuksesta tuli viitisenkymppiä alennusta kun kerroin “naapurinkin saaneen sadallavidelläkympillä”.

20200521_180223.jpg

Kaupat solmittiin ja asennusaika sovittiin puolentoista viikon päähän. Naapuri oli tehnyt rajakaapeleiden asentamisen aluksi itse, mutta uuden leikkurin myötä tilannut myös ammattilaisen asennuspalvelun. Se tuntui hyvinkin järkevältä, sillä ammattikaveri pistää rajakaapelit siihen tarkoitetulla vehkeellä kestävästi neljän sentin syvyyteen.

Asennuksen jälkeen leikkurin toimintaan ei olekaan tarvinnut paljon puuttua. “Nurtsi Penaksi” ristimämme leikkuri on tehnyt ahkerasti töitä arkisin aamukahdeksasta iltakahdeksaan pitäen sellaisia reilun tunnin lepotaukoja tunnin välein. Leikkurin kulku nurmikolla on kyllä varsin päättömän näköistä, mutta pidemmän päälle kaikki kohdat tulee kyllä leikattua. Trampoliini aiheutti hiukan haasteita ja maassa olevien rautojen kohdalle pitää vielä rakentaa pienet lautaesteet, jottei leikkuri karauta teriään siihen. Muutaman kerran Pena ehti sotkeutua trampan naruihin, mutta nyt piha pitäisi olla kunnossa saumatonta nurmenleikkausta varten.

20200531_100034.jpg

Mistään laajamittaisesta leikkuritestistä ei siis ole kysymys, mutta toistaiseksi niin omat kuin naapurinkin kokemukset tästä Husqvarnan 310 -mallista ovat olleet oikeinkin positiivisia. Leikkuualue on 1000m2 ja akku riittää hyvin. Hintaa leikkurille tuli 1350 euroa + rajakaapelit ja asennus (yht. 1590 €).

Penan kotimökki

Paras ja käytännössä ainoa paikka Nurtsi Penan latauspisteeksi oli autokatoksen takana. Paikka on kyllä hieman tontin reunalla tien tuntumassa, joten mietin onko se paikka josta leikkuri olisi helppo varastaa. Asentaja kuitenkin rauhoitteli ja kertoi, että leikkureita varastetaan aika harvoin ja niissä on kovaääninen varashälytin, pin-koodi ja GPS-paikannin.

Joka tapauksessa ajattelin värkätä Penalle lokoisan kotimökin, jossa se olisi myös suojassa Suomen vaihtelevilta keleiltä.

20200524_131725.jpg

20200524_131730.jpg

20200524_133843.jpg

20200524_142631.jpg

20200524_142640.jpg

Avainsanat: puutyöt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini