Yhteenvetoa Intian reissusta videoineen

Keskiviikko 31.12.2014 klo 9.00 - Mikko

img_0423.jpgIdea lähteä Jouluksi Intiaan tuli varsin yllättäen kun asia tuli puheeksi vuoden verran Mumbaissa asuneen Riston kanssa yhden palaverin alkajaisiksi. Itse asiassa Intia ei ole ollut varsinaisesti edes lähitulevaisuuden reissukohteiden listalla, vaikka toki se on ollut sellainen paikka, johon on joskus ehdottomasti ollut tarkoitus mennä. Nyt kourassa oli kuitenkin lentoliput Mumbaihin ja Goalle. Goalle lähtöä pohdin jonkin verran, sillä reissun kokonaiskesto ei matkoineen ollut kuin kahdeksan päivää. Se osoittautui kuitenkin todella hyväksi valinnaksi, sillä Goa toi hieman vaihtelua matkaan ja vaikka Mumbai onkin valtava kaupunki jossa näkemistä riittää, alkoi sen kaaos ja joka puolelle levittäytyvä tungos jo hieman riittämään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intia, goa, mumbai, reissut

Kiertelyä Goalla ja loppuun pikku jännitystä Mumbaissa

Maanantai 29.12.2014 klo 20.54 - Mikko

img_05712.jpgReissun viimeinen päivä käynnistyi rauhallisesti. Lähdin aamiaisen jälkeen jälleen Calanguten rantaan, jossa ei aamusta ollut kovin paljoa ihmisiä. Istahdin yhdelle rannan lukuisista pikkubaareista ja tilasin kahvin. Kahvia ei lopulta koskaan saapunut, vaikka odottelin rantatuolilla varmaan tunnin verran. Ihan hyvä, sillä siinä auringon jo paistaessa mieli teki enemmänkin kylmää juomaa.

Kävelin pätkän rantaa ja pohdin seuraavaa siirtoa. Hotelli piti luovuttaa kymmeneltä ja rinkka seuraisi minua päivän mukana. Lentokentälle oli matkaa reilut 40 kilometriä ja erityisesti tähän vuoden aikaan täällä on todella paljon ihmisiä liikkeellä ja tiet ruuhkaisia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intia, goa, mumbai, reissut

Päivä Alibagissa ja siirtyminen Goalle

Lauantai 27.12.2014 klo 9.58 - Mikko

img_02132.jpgJoulupäivän aamuherätys oli kahdeksan tienoilla. Olin päässyt jälleen nukkumaan Sagarin veljen huoneeseen. Pohdin edellisenä iltana viimeisen Mumbai-päivän ohjelmaa ja Sagarin kanssa keskusteltuani päätin lähteä parin tunnin matkan päähän Alibagiin. Lähdin kävelemään jälleen kohti Gate of Indiaa, joka onkin tullut reissun aikana jo hyvin tutuksi. Piipahdin matkan varrella torilla, josta ostin banaaneja aamupalaksi. Saavuttuani Gate of Indialle, aloin tutkimaan lipunmyyntikojuista oikeaa jonoa. Tarjolla oli kahta eri firmaa joiden ero oli ilmeiseti hieman nopeudessa. Samalla selvisi, ettei suoraa veneyhteyttä ollut vaan katamaraani veisi ilmeisesti Mandveen, josta olisi sitten maksuton bussikuljetus Alibagiin. No ei muuta kuin lippu kouraan ja matkaan. Hintaa yhdensuuntaiselle matkalle tuli n. 2€.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: intia, mumbai, goa, reissut

Jouluaatto Elephanta -saarella

Keskiviikko 24.12.2014 klo 19.26 - Mikko

img_00642.jpgJouluaatto! Sagar asuu asunnossa kahdestaan veljensä kanssa ja koska veli oli tämän yön pois, minut upgreidattiin veljen huoneeseen ja sain oman sängyn. Sagarin kämppä on kaikin puolin mainio ja tilava. Vaikka rakennus on ulkoapäin ränsistynyt, on sisätilat hyvässä kunnossa ja perinteisen intialaisen näköistä kaikin puolin. Heräsin puoli yhdeksältä ja Sagar oli vielä nukkumassa. Nappasin kamppeet huoneesta ja lähdin kävelemään kaupungille. Joulu ei täällä juurikaan näy. Katuvilinässä jotkut kaupittelevat tonttulakkeja, mutta melkeinpä siinä se.

Söin aamiaisen Leopold Cafessa noin kilometrin matkan päässä kämpiltä. Kahvila oli vuoden 2008 terroristiteon ensimmäisiä kohteita ja vaurioitui ammuskelussa pahasti. Kahvila on melko lähellä eilen illalla vierailemaani Gateway of Indiaa. Nyt lompsin jälleen sinne, sillä rannasta lähti venekuljetus kohti Elefanttisaarta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intia, mumbai, reissut

Vierailu Dharavissa - Aasian yhdessä suurimmista slummeista

Tiistai 23.12.2014 klo 17.41 - Mikko

img_9982.jpgOlipas monipuolinen ja vauhdikas päivä! Aamulla heräsin Riston työhuoneen lattialle asetetuilta patjoilta. Söin hyvän aamiaisen, joka itse asiassa jäikin päivän ainoaksi ruuaksi aina klo 19 asti, jolloin pääsin seuraavan kerran syömään. Alunperin tarkoitukseni oli lähteä aamusta Dharaviin, yhteen Aasian suurimmista slummeista, mutta tämä retki siirtyikin iltapäivälle soitettuani paikalliseen matkatoimistoon. Sen sijaan lähdimme kohti lähintä rautatieasemaa, josta nappasimme tupaten täynnä olleen paikallisjunan, jonka lippu maksoi 10 rupiaa, eli n. 1,4 senttiä. Ensimmäiseen junaan emme kertakaikkiaan edes mahtuneet, vaan paikalliset roikkuivat ovien ulkopuolella kaiteista kiinni pitäen. Toinen juna ei ollut juuri sen tyhjempi, mutta nyt änkesimme vaunuun ja olimme siellä kuin sillit purkissa. Junassa oli omat vaunut naisille, jotka olivatkin väljempiä.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: intia, mumbai, reissut

Saapuminen vilkkaaseen Mumbaihin

Maanantai 22.12.2014 klo 20.52 - Mikko

img_9860.jpgTein vielä ennen reissuun lähtöä viimeisiä valmisteluita. Kävin nostamassa paikallista valuuttaa ja sain hyviä vinkkejä Forexin intalaistaustaiselta valuutanmyyjältä. Olin myös hieman huolissani rokotuksistani, sillä tällä viikolla oli tarkoitus käydä ottamassa hepatiitti B:n toinen osa, joka tulee ottaa kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Kipeänä ei kuitenkaan ollut mahdollisuuksia lähteä rokotusta ottamaan, mutta ei hätää! Seikkailijalla on aina ässä hihassa ja hyvät kaverit olemassa. Niinpä suunnistin lauantaina kohti boheemia helsinkiläiskorttelia ruisku kädessäni ja nousin hissillä ylös salaperäiseen piikittämöön. Ystäväni Maija (nimi muutettu) tuikkasi ensin hepatiittirokotuksen toiseen ja vielä kaupan päälle poliorokotuksen toiseen käsivarteen. Nyt olin valmis lähtöön.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intia, mumbai, reissut

Intian reissu lähestyy - majoittuminen paikallisen sohvalla

Lauantai 6.12.2014 - Mikko

wc2.jpgIntian reissu lähestyy. Olen hoidellut reissuun liittyviä asioita kuntoon ja kaikki alkaa pikkuhiljaa olemaan kunnossa. Intian viisumi on enää noutamista vaille valmis, majoituskuviot alkavat olemaan selvillä ja rokotuksetkin hoidossa. Tästä on kehkeytymässä mielenkiintoinen seikkailu.

Intian viisumin hakeminen meni tällä kertaa ongelmitta, sillä opin kantapään kautta sen, miten tarkkoja tietyt maat näiden viisumiasioiden kanssa ovat. Keväällä Kiinan viisumin kanssa meni oma aikansa, mutta nyt homma meni täysin putkeen. Ensin täytin hakemuksen netissä, tulostin ja allekirjoitin. Valokuva piti olla 5x5cm joten laatikostani löytyneet passikuvat eivät kelvanneet (olivat 5x3cm) ja tiesin heidän olevan tämän suhteen hyvin tarkkoja. Valokuva piti liimata (!) hakemukseen. Lisäksi tulostin matkavakuutustodistuksen ja viisumin maksutodistuksen. Hauskana yksityiskohtana oli se, että viisumin hinta oli valtaosalle maailman kansalaisista 50€, mutta entisen siirtomaaisännän Iso-Britannian kansalaisilta 156 euroa. Pientä tylytystä siis ;)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intia, mumbai, goa, reissut

Sisäinen konsulttini vie minut Intiaan

Lauantai 8.11.2014 klo 12.25 - Mikko

flagwall.jpgOlemme kiinnittäneet kaikissa bisneksissämme erityistä huomiota laadukkaaseen asiakaspalveluun. Kotisivukoneessa laadukas, nopea ja suomenkielinen asiakaspalvelu oli yksi menestyksen kulmakivistä. Alkuaikoina odotin kotona läppärin kanssa, että asiakaspalveluosoitteeseemme tipahtaisi viestejä ja vastasin niihin salaman nopeasti aina puolille öihin asti. Myöhemmin Kotisivukoneen asiakaspalvelutiimi kasvoi kuuden hengen kokoiseksi huipputiimiksi ja kanavina oli niin sähköposti, puhelin, foorumi kuin chattikin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: intia, mumbai, goa, reissut