Intian reissu lähestyy - majoittuminen paikallisen sohvalla

Share |

Lauantai 6.12.2014 - Mikko


Intian reissu lähestyy. Olen hoidellut reissuun liittyviä asioita kuntoon ja kaikki alkaa pikkuhiljaa olemaan kunnossa. Intian viisumi on enää noutamista vaille valmis, majoituskuviot alkavat olemaan selvillä ja rokotuksetkin hoidossa. Tästä on kehkeytymässä mielenkiintoinen seikkailu.

Intian viisumin hakeminen meni tällä kertaa ongelmitta, sillä opin kantapään kautta sen, miten tarkkoja tietyt maat näiden viisumiasioiden kanssa ovat. Keväällä Kiinan viisumin kanssa meni oma aikansa, mutta nyt homma meni täysin putkeen. Ensin täytin hakemuksen netissä, tulostin ja allekirjoitin. Valokuva piti olla 5x5cm joten laatikostani löytyneet passikuvat eivät kelvanneet (olivat 5x3cm) ja tiesin heidän olevan tämän suhteen hyvin tarkkoja. Valokuva piti liimata (!) hakemukseen. Lisäksi tulostin matkavakuutustodistuksen ja viisumin maksutodistuksen. Hauskana yksityiskohtana oli se, että viisumin hinta oli valtaosalle maailman kansalaisista 50€, mutta entisen siirtomaaisännän Iso-Britannian kansalaisilta 156 euroa. Pientä tylytystä siis ;)

2014-11-27_10.45.25.jpgKävin läpi myös rokotustilanteen ja kävin ottamassa jäykkäkouristusrokotuksen ja B-hepatiittirokotuksen ensimmäisen osan. Toinen osa pitää hakea vielä juuri ennen reissuun lähtöä. Miten se rokotusten ottaminen onkin aina niin epämiellyttävää? :)

Lennot varasin Turkish Airlinesiltä ja reitti kulkee Istanbulin kautta. Lennot olivat tähän aikaan vuodesta harmillisen korkeat verrattuna Finnairin usein nähtyihin tarjoushintoihin suorista lennoista. Lento saapuu Mumbaihin aamulla viiden jälkeen ja kaupungissa asuvan ystäväni Riston autonkuljettaja (jep, luit oikein. Pitääpä kysyä tästä kuviosta lisää! :)) tulee noukkimaan minut kentältä.

Pari asiaa on vielä hieman levällään. Olen vähän kahden vaiheilla siitä, olenko koko ajan Mumbaissa ja sen lähialueilla vai lähdenkö pariksi päiväksi esim. Goalle. Toisaalta valtavassa kaupungissa on varmasti paljon nähtävää, mutta toisaalta reissaamistyyliini sopii myös se, että maisemat vaihtuu. Joka tapauksessa reissu on lyhyt eikä Intiasta saa kuin pienen pienen tuntuman, joten toisaalta olisi kiva saada vähän fiiliksiä eri paikoista ja sen perusteellahan sitä voisi sitten pohtia Intiaa reissukohteena myös tulevaisuudessa. Goalla asustelee myös serkkuni Anna Riitta, joten häntä voisi käydä moikkaamassa.

sohvaryhma.jpg
Tässä meitsi nukkuu kolmen viikon päästä.

wc.jpg
Suihku & wc kaikilla mukavuuksilla.

Toinen hieman auki oleva asia on majoitus. Joka tapauksessa aion varata etukäteen majoituksen vain pariksi päiväksi, koska loppureissun suunnitelmat tarkentuvat vasta paikan päällä. Varasin nyt kahden yön majoituksen Airbnb:n kautta aivan etelä-Mumbaista erään paikallisen asukkaan olohuoneesta, jossa nukun siis pari yötä sohvalla. Tuleepa ainakin paikallinen kulttuuri lähelle! :-) Hintaa yölle tuli 15 euroa kaikkine kuluineen. Ensimmäisen yön asun Riston kämpillä.

Jännä reissu tulossa. Ehkä eniten etukäteen jännittää mahdollinen vatsatauti josta kaikki Intian reissaajat varoittelevat, mutta ehkä se vain kuuluu asiaan. Tietysti näin lyhyellä reissulla ei haluaisi hirveästi kipeänä olla, mutta paikalliset rohdot ovat kuulemma aika tiukkaa kamaa, joten eiköhän kaikesta selvitä!

keittio.jpg

Avainsanat: intia, mumbai, goa, reissut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini