Sisäinen konsulttini vie minut Intiaan

Share |

Lauantai 8.11.2014 klo 12:25 - Mikko


Olemme kiinnittäneet kaikissa bisneksissämme erityistä huomiota laadukkaaseen asiakaspalveluun. Kotisivukoneessa laadukas, nopea ja suomenkielinen asiakaspalvelu oli yksi menestyksen kulmakivistä. Alkuaikoina odotin kotona läppärin kanssa, että asiakaspalveluosoitteeseemme tipahtaisi viestejä ja vastasin niihin salaman nopeasti aina puolille öihin asti. Myöhemmin Kotisivukoneen asiakaspalvelutiimi kasvoi kuuden hengen kokoiseksi huipputiimiksi ja kanavina oli niin sähköposti, puhelin, foorumi kuin chattikin.

Pistäydyimme Antin kanssa yrittäjäkolleegan kiskassa sparraamassa heidän asiakaspalveluporukkaansa tai tarkemmin ottaen koko organisaatiota, jolla on ollut pieniä haasteita asiakaspalveluprosessiensa kanssa. Tarkoitus ei ollut mennä paasaamaan mitään yhtä ainoaa totuutta, vaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja kertomaan omia kokemuksia tästä äärimmäisen tärkeästä aiheesta.

Sessio oli todella onnistunut ja lämminhenkinen. Siinä omia kokemuksia kertoessa ja asiaa pöyhiessä huomasi kuinka hyödyllistä itselleenkin on, kun näitä asioita tällä tavalla aktiivisesti ajattelee ja pohtii. Hyöty sessiosta oli siis ehdottomasti molemminpuolinen.

Yrityksen toimitusjohtaja Risto on asunut nyt vajaan vuoden ajan Intiassa perheineen ja tehnyt sieltä käsin etätöitä yrityksen eteen. Paluu kotimaan kamaralle tapahtuu kuitenkin jo vuoden vaihteessa, joten käynnissä on loppurutistus. Siinä kaffitellessa ja niitä näitä jutellessa Risto päästi suustaan jotain sellaista, jota hän saattaa vielä katua. Hän kutsui meidät vierailulle Intiaan ja joskus nopealiikkeisenä kaverina vastasin siltä istumalta, että ”Selvä, minä tulen. Kiitos kutsusta”. Niinpä varasin lentoliput ja aloin tutkimaan käytännön asioita, joita pitää ennen reissua vielä hoitaa.

indiatraffic.jpg
Ennakkofiilikset Intiasta ovat jotain tällaista. Kaoottinen liikenne, paljon ihmisiä, vanhoja autoja. Mielenkiintoista nähdä miltä paikanpäällä näyttää.

Intia on valtava maa joka on täynnä vastakohtia, köyhyyttä, rikkauksia, ihmismassoja ja tietysti kaduilla vaeltavia lehmiä. Reissu on lyhyt, mutta tuttuun tapaan tarkoituksena ei ole jäädä lepäilemään laakereille. Intiaa ei yhden reilun viikon mittaisen matkan aikana ehdi näkemään kuin pintaraapaisulta ja nyt onkin hyvä saada pientä tuntumaa siitä, millainen maa oikein on kyseessä. Aluksi ajattelin reissun jakamista kahteen osaan: puolet Delhissä ja puolet Mumbaissa, mutta kyllä aika molemmissa kaupungeissa jäisi tällöin liian lyhyeksi. Delhissä (tai sen tuntumassa) olisi Taj Mahal, joka olisi ollut kiva nähdä, mutta jääpähän jotain sitten seuraavaankin kertaan. Risto asuu perheineen Mumbaissa.

Mumbai on yksi maailman suurimmista kaupungeista ja siellä asuu 12,5 miljoonaa ihmistä ja ympäröivät alueet mukaan laskettuna yli 20 miljoonaa! Mumbai on Intian talouselämän ja viihdeteollisuuden keskus. Useiden finanssiyhtiöiden pääkonttorit ovat Mumbaissa. Kaupungin elokuvatuotanto tunnetaan kautta maailman nimellä Bollywood. Kaupungissa on myös Aasian suurin slummi, Dharavi, jonka arvioitu asukasluku on 2,2–5,5 miljoonaa. Luonnonkauniilla niemimaalla sijaitseva kaupunki sisältää myös suuren luonnonsuojelualueen, Sanjay Gandhin kansallispuiston.

Nyt laaditaan matkasuunnitelmaa, hoidetaan rokotusasiat kuntoon, haetaan Intian viisumi ja jäädään odottelemaan reissua. Lentoliput onkin jo plakkarissa Turkish Airwaysin lennolla Istanbulin kautta. Joulu Intiassa ei kuulosta lainkaan pahalta ja on kiva olla pois Suomesta tänä jouluna kun lapset eivät ole minulla. Joulun aika ilman lapsia on hieman masentavaa.

Onneksi löysin sisäisen konsulttiuteni. Nyt se vie minut Intiaan.

Avainsanat: intia, mumbai, goa, reissut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini