Kellarin kalusteet kuntoon: sohvapöytä, tv-taso ja lamppu

Maanantai 31.8.2020 - Mikko

20200429_1714572.jpgKun innostun jostain, niin yleensä hyppään suoraan syvään päähän. Niin nytkin. Kun verstas oli saatu kutakuinkin valmiiksi, aloin väsäämään kellariin muutamia sieltä puuttuvia huonekaluja. Ensimmäisenä vuorossa oli sohvapöytä, sitten tv-taso ja lopuksi vielä jalkalamppu.

Sohvapöydän osalta minulla oli selkeä visio mielessä. Haluaisin paksuhkot valkoiset jalat ja tuppeen sahatusta tammilaudasta päällilevyn kuten baaritiskissäkin oli jo aikaisemmin käytetty. Vaikka pöytä näyttää simppeliltä, oli siinäkin puuhaa etenkin näin ensimmäisenä projektina. Täytyy myös muistaa, että alkuvaiheessa verstaan työkaluvalikoima oli hyvinkin rajallinen, joten eteneminen ei ollut ihan helppoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutyöt

Hyönteishotelli odottaa asukkaitaan

Keskiviikko 8.7.2020 - Mikko

20200508_152508.jpgEn tiedä onko hyönteishotellit olleet juttu jo pidempään, mutta omaan tietoisuuteen ne tulivat vasta tänä keväänä. Ja nyt kun niihin tutustui, on moisia hotelleja näkynyt myynnissä vähän joka paikassa Biltemasta Plantageniin. Päätin väsätä myös oman version takapihalle muutamasta hukkalaudasta ja lopputulos oli ihan hyvä - vaikka asukkaita ei ole juuri vielä näkynytkään.

Hyönteishotellin idea on tarjota pikkuöttiäisille ja pölyttäjille pesintäpaikka ja samalla parantaa myös oman pihan ja puutarhan satoa. Hiukan linnunpöntön näköiseen, mutta etuosasta avonaiseen hyönteishotelliin laitetaan esimerkiksi käpyjä, ruokoja ja puupaloja, joihin on porattu erikokoisia reikiä (ei kuitenkaan puupalan läpi). Tosin jostain luin, että kotimainen lajistomme ei pesisi esimerkiksi kävyissä ja että tällaiset ohjeet tulevat usein ulkomailt jossa lajisto on erilaista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutyöt

Robottiruohonleikkuri Pena

Sunnuntai 7.6.2020 - Mikko

etusivukuva.jpgNurtsin leikkaaminen on ihan hauskaa ja rentouttavaa hommaa. Nyt uuden pihan nurtsi on kuitenkin aika iso ja joka tapauksessa edessä olisi uuden leikkurin ostaminen. Molempien naapureiden pihalla on pyörinyt ahkera robottiruohonleikkuri ja aloin myös pohtimaan moisen vekottimen hankkimista.

Naapuri kertoi, että aiemmin käytössä ollut Robomow leikkuri oli testimenestyksestään huolimatta huono ostos. Seuraava leikkuri oli Husqvarnan 310 -malli, joka oli hankittu Vantaan Tammiston Siemen & Kone -liikkeestä. Toisella puolella tonttiamme on rakennusliikkeen rakentama mallitalo, jossa asuu yrityksen työntekijöitä. Heillä näyttäisi olevan huomattavasti järeämpi leikkuri, jonka hinta lienee yli kolmentonnin luokkaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutyöt

Kellarille uusi ilme ja käyttötarkoitus

Lauantai 6.6.2020 - Mikko

20200217_1706592.jpgYksi asia joka herätti asuntonäytössä (kesällä 2019) huomiota oli uuden kodin kellaritila, joka tarjosi monenlaisia mahdollisuuksia. Kellari oli ollut edellisillä asukkailla hyvin vähäisellä käytöllä. Kellariin on myös oma kulku ulkoa, joten se voisi jossain vaiheessa olla myös vaikkapa Airbnb käytössä. Keskustan Airbnb-kämpät siirtyivätkin jo aikaisemmin pitkäaikaisvuokraukseen.


Lähdimme suunnittelemaan kellarin uudistamista ja ajatuksena oli tehdä siitä sellainen vapaa-ajantila, jossa myös lapset kavereineen viihtyisivät jatkossa. Ajattelimme aluksi “Beach House” -teemaa, joka hiukan liukui kuitenkin toiseen suuntaan vaikkei kovin kauaksi alkuperäisistä visioista mennytkään.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: puutyöt

Puutyöharrastus vei mukanaan - verstaan toteutus autotalliin

Sunnuntai 24.5.2020 - Mikko

20200502_2123472.jpgKoronan vuoksi reissut on aika pitkälti jäissä ehkäpä jopa koko loppuvuoden osalta, mutta ei hätää. Reissut on täysin sujuvasti korvannut uusi harrastus: puusepän hommat! Olen aikaisemmin kirjoittanut blogissa muutamasta puutyöprojektista, mutta nyt homma on lähtenyt ihan uusille raiteille. Vasara ja muut työkalut eivät ole koskaan olleet ihan luontaisia vermeitä itselleni, mutta viimeisen parin kuukauden aikana oppia ja kokemusta on tullut jo roppakaupalla. Ajattelin elvyttää blogini nyt tällä teemalla ja toivottavasti näistä teksteistä olisi hyötyä myös muille hieman tumpeloille puuhamiehille ja -naisille, jotka voivat samaistua minuun paremmin kuin johonkin kovan luokan ammatilaiseen. Olen vähän kuin puutyöalan lihava personal traineri timmien lihaskimppujen joukossa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: puutyöt

Etätöissä Malagassa

Maanantai 5.1.2015 - Mikko

20150105_1331232.jpgSuomen synkät ja pimeät talvet eivät ole oikein mun juttu. Ajaessani joulukuisena aamuna pimeässä töihin, sain hyvän idean, jonka päätin saman tien toteuttaa. Etsin sopivan kohteen Etelä-Euroopasta, jonne pääsisi edullisesti suoralla lennolla. Sellaiseksi valikoitui Malaga Espanjan etelärannikolla. Googlasin co-working –tiloja Malagasta ja heti löytyi oikein lupaavan oloinen paikka keskeltä kaupunkia. Seuraavaksi tsekkasin Airbnb:stä sopivan kämpän ja tarjontaa olikin runsaasti. 36 eurolla yö löytyi todella hieno kämppä, josta pistin varausta sisään.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: malaga, reissut, espanja, työ