Etätöissä Malagassa

Share |

Maanantai 5.1.2015 - MikkoSuomen synkät ja pimeät talvet eivät ole oikein mun juttu. Ajaessani joulukuisena aamuna pimeässä töihin, sain hyvän idean, jonka päätin saman tien toteuttaa. Etsin sopivan kohteen Etelä-Euroopasta, jonne pääsisi edullisesti suoralla lennolla. Sellaiseksi valikoitui Malaga Espanjan etelärannikolla. Googlasin co-working –tiloja Malagasta ja heti löytyi oikein lupaavan oloinen paikka keskeltä kaupunkia. Seuraavaksi tsekkasin Airbnb:stä sopivan kämpän ja tarjontaa olikin runsaasti. 36 eurolla yö löytyi todella hieno kämppä, josta pistin varausta sisään.

img_0661.jpgToimisto on aivan tämän ravintolakadun/aukion lähellä. Tähän on kiva tulla duunipäivän päätteeksi.

Lähdin Helsingistä sunnuntaina 4.1. iltalennolla ja saavuin Malagaan keskellä yötä, paikallista aikaa n. kahdelta. Taksi jätti minut Calle Victoria kadulle suljetun Dia Supermarketin eteen, josta lähdin etsimään asuntoa. Jouduin kysymään hieman neuvoa satunnaisilta vastaantulijoilta, mutta lopulta pienen pähkäilyn jälkeen löysin oikean oven. Nappasin avaimet pienestä avainboxista ja kävelin toiseen kerrokseen. Kämppä oli todella mukava. Kaksi makuuhuonetta, suihku & wc, keittiö ja olohuone. Painelin saman tien nukkumaan, sillä aamulla olisi tarkoitus löytää tie duunipaikalle!

20150105_101517.jpg

Co-working paikka on todella hyvä. Maanantaina siellä ei ollut paikalla kuin pari tyyppiä, mutta loppuviikosta pitäisi olla vilkkaampaa.

20150105_101533.jpg

Herätys klo 8:00, aamutoimet ja kaupungille. Coworking paikka oli vain muutaman sadan metrin päässä. Pistäydyin ensin aamupalalla ja aurinko alkoi jo näyttäytyä keskustan talojen takaa. Vaikka oli hieman vilpoisaa, pärjäsin hyvin farkuissa ja hupparilla. Loppiaista edeltävänä päivänä coworking paikka meni kiinni jo kahdelta, joten lähdin tutustumaan kaupunkiin kävellen. Aurinko paistoi ja lämpötila oli parinkymmenen asteen tuntumassa kun istahdin läheisen aukion reunalla olevalle terassille. Katselin ihmisvilinää ja katutaiteilijoiden esityksiä. Tuli todellakin fiilis, että ei haittaisi yhtään asustella täällä vaikka kuukausi pari synkimmän talven aikaan.

20150105_133123.jpg
Duunipäivä ohi.

20150105_135048.jpg

Itse asiassa mielikuvani Malagasta ei ollut mitenkään erityisen hyvä, vaikkei nyt tietysti negatiivinenkaan. Jotenkin mielikuva on rakentunut känni-Suomi-turistien ja ”aurinkorannan tähtöset” –tyyppisten ohjelmien pohjalta. Siksi yllätys olikin melkoinen kun kaupunki osoittautui todella upeaksi! Vanhassa kaupungissa oli helppo kävellä, ihmisiä oli paljon liikkeellä, joka puolella oli siistiä eikä Espanjan taloushaasteet näkyneet turistin silmiin.

img_0662.jpg

img_0669.jpg

img_0667.jpg
Joka paikassa on appelsiinipuita.

Illalla kaupungille alkoi todenteolla kerääntyä väkeä ja erään rannan tuntumassa olleen ison kadun reunoille oli saapunut kymmeniä tuhansia ihmisiä vastaanottamaan paraatia. Lopulta paraati kulki läpi kaupungin ja ilotulitepaukut räjähtelivät tasaisesti. Kojuista myytiin kaikenlaisia herkkuja ja tunnelma oli todella hyvä.

img_0679.jpg

img_0671.jpg

img_0680.jpg

img_0682.jpg

img_0678.jpg

Kahdeksalta illalla minun oli tarkoitus hakea auto lentokentältä (jostain syystä en tajunnut tsekata olisiko nouto onnistunut keskustasta. No palautus on ainakin kentälle paluuaamuna). Paraatin vuoksi monet kadut olivat suljettu ja meni tovi ennen kuin löysin itselleni taksin. Saavuin Budget –autovuokraamon tiskille ja minulle tuli pientä kinaa virkailijan kanssa, joka halusi veloittaa minulta omavastuun pienentämisestä 14 euroa vuorokaudelta (viikon varauksessa iso summa!), vaikka olin ebookers.comissa jo maksanut omavastuun pienentämisestä 30 euroa koko vuokrausajalta. Pitääpä selvitellä asiaa vielä ebookersin kanssa toimistolla.

img_0699.jpg

img_0725.jpg
Paraati kulki läpi kaupungin.

Pienimuotoiset haasteet eivät loppuneet tähän. Lähdin ajamaan kohti Malagaa, mutta navigaattori ei tahtonut löytää signaalia. Selvisin Malagaan asti ja huomasin, että monet kadut olivatkin varsin tuttuja päivän kävelyn jäljiltä, joten olin suurin piirtein kartalla missä mennään. Osa kaduista oli edelleen suljettu, joka vaikeutti hieman kulkemista. Lopulta navigaattori kuitenkin heräsi ja pääsin suunnistamaan kohti Airbnb houstin parkkipaikkaa, jonka löytäminen ohjeiden perusteella ja suljettujen katujen vuoksi olikin aika haastavaa. No, tulipahan pyörittyä pitkin Malagan katuja tovi!

img_0730.jpg

img_0732.jpg

img_0745.jpg

img_0754.jpg
Mun kotitalo tämän viikon.

Lopulta löysin parkkihallin, mutta millainen paikka se olikaan! Autopaikat sikin sokin ja todella ahtaasti. Löysin paikan 178, mutta siinä oli jonkun muun auto – tosin en olisi tälle paikalle fiiattiani kyllä mitenkään saanut parkkeerattuakaan. Viesti houstille tuotti tulosta vasta myöhemmin illalla ja hän antoi pari uutta paikkaa, joita voin seuraavalla kerralla kokeilla. Nyt sain auton kadun varteen lähelle asuntoani. Päivä oli pulkassa.
Kirjoittelen työskentelystä Malagassa ja valitsemassani co-working tilassa myöhemmin vielä tarkemmin. Ensi vaikutelma on kuitenkin todella hyvä!

Huomenna Sevillaan!

Avainsanat: malaga, reissut, espanja, työ


Kommentit

9.1.2015 7.51  Siivooja

Voi ei, mäkin haluun sinne!!!

9.1.2015 12.05  Mikko

Kyl teidän kantsis muuttaa tänne! Makee mesta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini