Yhteenvetoa reissusta

Lauantai 13.7.2013 klo 8:05 - Mikko


img_7157.jpg
Päätös lähteä reissuun ja juuri Japaniin syntyi vain noin viikkoa ennen lähtöä. Moni kysyi, että miksi juuri Japaniin. Ehkä tähän ei ollut mitään yhtä yksittäistä syytä, vaan syitä oli monia. Olen kiertänyt Kaakkois-Aasiaa melko paljon, mutta Japani on kiehtonut jo pitkään. Lisäksi erilaiset tarinat japanilaisista erikoisuuksista ja jo pelkästään japanilaiset kirjainmerkit ovat aina tuntuneet mielenkiintoisilta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, japani

Ydinpommin tuhojen äärellä ja ilta Kiotossa

Keskiviikko 10.7.2013 klo 15:57 - Mikko


img_79512.jpgTänään oli taas vauhdikas päivä! Aamulla lähdin kiertelemään Hiroshiman keskustaa ja erityisesti ydinpommiin liittyviä kohteita. Kaupunki tuhoutui täysin 6.8.1945 kun ydinpommi räjähti noin 600 metriä kaupungin yläpuolella.

Ensimmäinen kohde oli rakennus, jonka yläpuolella pommi räjähti. Se on myös yksi harvoista rakennuksista, joka jäi jollain tavalla pystyyn juuri sen vuoksi, että pommi räjähti sen yläpuolella. Rakennus on säilytetty sellaisenaan ja se oli todella vaikuttava näky. Tästä jatkoin vielä rauhan muistomerkille ja museoon, jossa esitettiin kuvia, videoita ja pienoismalleja räjähdyksen jäljiltä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, japani

Koben härkää ja matka Hiroshimaan

Tiistai 9.7.2013 klo 15:34 - Mikko

2013-07-09_17.14.342.jpgViimeisenä aamuna Okinawalla pistäydyin vielä hotellin vieressä olevassa näyttelyssä, jossa oli paljon kuvia toisen maailmansodan ajoilta. Aika hurjia juttuja, yli 200 000 okinawalaista kuoli sodassa.

Sitten taksilla kohti lentokenttää ja paluuta Japanin pääsaarelle. Lennolla Osakaan vieressäni istui jälleen koneen ainut länsimaalainen. Jo tullessa kun vieressäni istui pari jenkkiä mietin, ettei se voi olla sattumaa ja nyt olen siitä aivan varma. Lentoyhtiö on selvästi laittanut länsituristit vierekkäin. Oli hauska jutella Iso-Britanniasta kotoisin olevan Nebin kanssa englantia pitkästä aikaa, sillä täällä Japanissa kukaan ei kerta kaikkiaan osaa yhtään englantia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, japani

Japanilaisturistina kiertoajelulla

Maanantai 8.7.2013 klo 14:31 - Mikko

img_77112.jpgKello kahdeksan jälkeen aamulla oli jo todella kuuma, varmaan kolmisenkymmentä astetta. Kävelin keskustan bussiasemalle ja ilmoittauduin päivän kiertoajelulle.


Kiertoajelu oli varsin onnistunut. Näin monia paikkoja, joita ei yksin matkustaen olisi tullut käytyä. Itseäni kiinnostivat eniten toiseen maailmansotaan liittyvät kohteet ja niitäkin ohjelmaan mahtui.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, japani

Okinawalla

Sunnuntai 7.7.2013 klo 14:24 - Mikko

img_74912.jpgAamulla herätys vähän ennen seiskaa ja kamat kassiin. Pikaisen aamiaisen jälkeen hotellin oma bussi kuljetti minut Osakan lentokentälle. Kenttä on muuten aika hieno. Se sijaitsee keinotekoisella saarella, jonne kulkee lähes 4 km mittainen silta. Itse kenttä on useassa kerroksessa ja erittäin moderni.

Kentän perimmäisestä nurkasta löytyi Jetstarin piste, jonne kävin nakkaamassa rinkkani ja lähdin portille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, japani

Vierailu Junjin ja Tomokon luona

Lauantai 6.7.2013 klo 15:58 - Mikko


img_74352.jpgHeräsin aamulla kapselihotellista yhdeksän aikaan. Sain nukuttua varsin mukavasti, vaikka ympärillä oli aikamoista hälinää. Omaa kapselia ei saanut lukittua vaan oven eteen vedettiin vain verho. Kaikki äänet, mm. naapuri kapselin kaverin voimakas kuorsaus, kuului selkeästi. 

Aamu oli hieman sateinen, pientä tihkua. Viimeinen päivä Tokiossa oli hieman välipäivä –henkinen, sillä odottelin jo junareissua Mishimaan. Rinkka selässä lähdin kuitenkin käymään vielä Uenon puistoalueella. Sadetihku ei tehnyt tästä reissusta ehkä ikimuistoista, mutta oli jälleen kiva nähdä vähän erilainen osa Tokiota. Kiertelin vielä läpi pari väliin jäänyttä aluetta ja piipahdin vielä toistamiseen Akihabaran elektroniikkakeskittymässä. Kävin valtavassa kauppakeskuksessa, joka oli vähän kuin iso Gigantti mutta seitsemässä kerroksessa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, japani

Tokiota ristiin rastiin ja yöksi kapselihotelliin

Perjantai 5.7.2013 klo 5:16 - Mikko


img_72222.jpgEilisen kävelyn jälkeen olin varma, että uni maistuisi. Päiväunet ja vieläkin vähän vaikuttava aikaero taisi kuitenkin tehdä tepposet, sillä uni tuli vasta kello kolmen maissa yöllä. Näin ollen tänään onkin väsyttänyt aikalailla, mutta se ei kuitenkaan ole estänyt tutustumista taas uusiin osiin Tokiota.

Aamulla kävin uudemman kerran Harajukussa, koska edellisenä iltana moni paikka oli ehtinyt mennä jo kiinni. Tällä kertaa taisin olla kuitenkin liian aikaisessa, sillä valtaosa pikkuputiikeista ei ollut vielä ehtinyt avata oviaan. Harajukusta jäi näin ollen hieman hiljainen vaikutelma, jota tuki myös kiertokäynti alueen pikkukujilla asuintalojen keskellä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, japani

Shibuya, Akihabara, Ginza ja Harajuku

Torstai 4.7.2013 klo 4:59 - Mikko

animeravintola2.jpg

Tänään on taas kävelty koko päivä tutustuen eri puolelle Tokiota. Aamulla hyppäsin metroon ja lähdin kohti elektroniikkamyymälöiden keskittymää Akihabaraa. Paikka oli täynnä erilaisia elektroniikkaliikkeitä ja isoja pelihalleja, joita on näkynyt toki muuallakin. Uskomattoman isoja rakennuksia, joissa on useita kerroksia täynnä erilaisia video- ja rahapelejä, joita paikalliset hakkaavat musiikin paukkuessa.

Muutenkin kadulla kulkiessa on koko ajan aikamoista meteliä. Joko videomainostaulut pauhaavat tai kadulla kulkee auto toitottaen jotain mainosta ämyreistään. 

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, japani

Täällä ollaan

Keskiviikko 3.7.2013 klo 5:25 - Mikko

Täällä ollaan Tokiossa Shibuyan kaupunginosassa. Lento meni melko mukavasti, vaikka ei kovin paljon tullutkaan nukuttua. Lento sattui olemaan Japan Airlinesin ensimmäinen Helsinki-Tokio lento ja juhlallisuudet kentällä olivat sen mukaiset. Myös lennolla palvelu pelasi.


Kentällä aloin tutkailemaan miten sitä pääsisi sitten Tokioon, jonne on Naritan kentältä n. tunnin matka. Menin henkselit paukkuen ostamaan lippua lippuautomaatista, mutta minuutin ihmettelyn jälkeen päätin nöyrtyä ja siirtyä lipputiskille. Sieltä lipun ostaminen sujuikin helposti. Narita Express on vähän kuin VR, mutta kulkee ajallaan ja muutenkin matka sujui jouhevasti.


img_7003.jpg

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, japani

Reissun suunnittelua

Torstai 27.6.2013 klo 20:00 - Mikko

Vaikka tarkoitus ei ole suunnitella reissua liikaa etukäteen, pitää pientä tutkiskelua kuitenkin tehdä ja tutkia mielenkiintoisia kohteita. Tokio Passi osoittautui todella hyväksi ja hauskasti kirjoitetuksi matkaopaskirjaksi, josta on paljon hyötyä. Kävin myös Heikin kanssa vähän reissua läpi ja sain muutamia hyviä vinkkejä.

Varasin tänään myös hotellin kahdeksi ensimmäiseksi yöksi Tokioon. Otin hotellin Shibuyasta, joka on Tokion viihdekeskus neonvaloineen ja baareineen. Käsittääkseni sieltä löytyy aika friikkiä porukkaa ja iltaelämän tsekkaaminen tällä alueella tulee olemaan varmasti varsin mielenkiintoista. Luultavasti olen Tokiossa vielä kolmannenkin yön ja sen taidan viettää nk. kapselihotellissa.

junji.jpgSain myös yhteyden japanilaisiin ystäviini Junjiin ja Tomokoon. Selvisi, että he asuvat nykyään noin tunnin ajomatkan päässä Tokiosta lounaaseen aivan Fuji –vuoren lähistöllä Mishima –nimisessä kaupungissa (sama mesta jota etsin aina baari-illankin jälkeen). Paikka on sopivasti ”matkan varrella”, koska tarkoitus on kuitenkin suunnata Tokiosta etelään päin ja Fuji –vuori on ehdottomasti myös yksi must see –kohde.

Junji ja Tomoko lapsineen lupasivat ystävällisesti houstata minua muutaman päivän ja antaa vinkkejä loppureissua varten. Saan asua heillä ja nähdä paikallista elämää. Odotan heidän tapaamistaan todella innolla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, japani

Reppureissulle Japaniin!

Maanantai 24.6.2013 klo 23:04 - Mikko

Mietin pitkään mitä kivaa keksisin kesälomaksi. Erilaisia ajatuksia ja kuvioita oli mielessä, mutta toisaalta halusin pitää kesän suunnitelmat auki loppumetreille asti. Lopulta päädyin, näin viikkoa ennen lomien alkua ja lyhyen pohdinnan jälkeen, lähteä yksin reppureissulle Japaniin! 

sushi.jpgVarasin tänään lennot Tokioon ja nyt alan tutkimaan hotellitarjontaa. Tarkoitus on varata hotelli Tokiosta 2-3 yöksi, mutta sen jälkeen ei olisi sen tarkempaa suunnitelmaa. Ihan tilanteen mukaan etenemistä ja hotelleihin tai mahdollisesti jonkin tyyppisiin paikallisiin majataloihin majoittumista. Niissä voisi tavata varmasti ihan mielenkiintoista porukkaa eri puolilta maailmaa. Toisaalta en ota majoituksesta stressiä vaan tilanteen ja fiiliksen mukaan sopiva majoitusvaihtoehto varmasti aina löytyy.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, japani