Yhteenvetoa reissusta

Share |

Lauantai 13.7.2013 klo 8.05 - Mikko


Päätös lähteä reissuun ja juuri Japaniin syntyi vain noin viikkoa ennen lähtöä. Moni kysyi, että miksi juuri Japaniin. Ehkä tähän ei ollut mitään yhtä yksittäistä syytä, vaan syitä oli monia. Olen kiertänyt Kaakkois-Aasiaa melko paljon, mutta Japani on kiehtonut jo pitkään. Lisäksi erilaiset tarinat japanilaisista erikoisuuksista ja jo pelkästään japanilaiset kirjainmerkit ovat aina tuntuneet mielenkiintoisilta.

img_71572.jpg

En ole aikaisemmin reissannut tällä tavalla yksin, mitä nyt vaihto-oppilaana Jenkeissä olo 15-vuotta sitten on jossain määrin verrattavissa oleva seikkailu. Pohdin aluksi, että onko yksin reissaaminen lainkaan minun juttuni, mutta koska yksinoloon on nyt ehtinyt jossain määrin tottua, niin uskalsin ottaa haasteen vastaan. Ja kyllä kannatti!

Reissu oli huikean hieno ja yksin oli yllättävän mukava matkustaa. Toki oli hetkiä, jolloin olisi ollut mukava jutella ja suunnitella vaikkapa seuraavan päivän ohjelmaa toisen kanssa. Erityisesti kun Japanissa kukaan ei kerta kaikkiaan osaa puhua lainkaan englantia.

Minulla oli Japaniin tullessani varattuna hotelli kahdeksi yöksi Tokiosta ja sen jälkeen suunnitelmat oli auki. Toki olin hieman suunnitellut mihin kaupunkeihin haluan mennä, mutta pidin kaikki suunnitelmat kuitenkin auki. Kolmantena yönä tutustuin paikalliseen erikoisuuteen eli kapselihotelliin ja se olikin hieno kokemus. Sen jälkeen asuin useita öitä normaaleissa hotelleissa, kunnes toiseksi viimeisenä yönä koin taas jotain todella erilaista kun majoituin Kiotossa paikalliseen majataloon, eli Ryokaniin. Tämäkin oli todella upea kokemus.

img_7222.jpg

Pyrin syömään rohkeasti paikallisia ruokia ja menin monesti ruokapaikkoihin, joita perinteisesti olen hieman vieroksunut. Myös visiitti vanhojen ystävieni Junjin ja Tomokon luona oli hieno kokemus ja sain tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja elämään. Sain myös ”ruksittua” omalta bucketlistiltä Koben härän syömisen Japanissa pistäydyttyäni Kobessa paikalliseen pihviravintolaan.

Kohteeni reissussa oli suurin piirtein seuraava:

Tokio: Shibuya, Shinjuku, Harajuku, Akihabara, Ikebukuro, Ueno, Roppongi, Akasaka, Daiba, Ginza.

Mishima (Junjin ja Tomokon kotikaupunki)

Okinawalla Naha ja lähialueet

Kobe, Hiroshima, Kioto

Lisäksi junan ikkunasta vaihtelevia maisemia näiden kaupunkien välillä.

Huomioita

  • Oli etukäteen tiedossa, että Japanissa ei juurikaan puhuta englantia, mutta silti se hieman yllätti. Edes muutamien sanojen sanominen oli todellista tuskaa ikään katsomatta. Hiroshimassa kiertoajelulla nuori paikallisopas ei pystynyt edes kellonaikaa kertomaan englanniksi.
  • Juna- ja metroliikenne toimii Japanissa upeasti, ajallaan ja tiheästi. Vain kerran reissun aikana oli juna myöhässä. Japan Rail Passilla homma sujui myös jouhevasti ja tuli kohtuuhintaiseksi.
  • Vessat ovat Japanissa todella eriskummallisia muuhun maailmaan verrattuna. Oli normaalia että vessoissa oli kaksi erilaista vesisuihkua, vedenpaineen säädin, istuinrinkulan lämmitin jne. Voisiko tällaiset vessat menestyä Suomessa?
  • Kaupungit olivat varsin siistejä, vaikka roskiksia ei ollut juuri missään! Toisaalta japanilaiset kaupungit ovat aika erikoisia. Talot ovat keskenään hyvin erilaisia, aika harmaita (keskustan neonvaloja lukuun ottamatta), sähköjohdot pursuavat katujen yllä ja talojen reunuksilla, on erilaisia rakennusmateriaaleja puusta ruosteiseen aaltopeltiin. 
  • Monesti kaupungilla kävellessä kaipasi, että olisi voinut istahtaa kahville tai oluelle johonkin terassille, mutta tällaista kulttuuria ei ainakaan käymissäni kaupungeissa ollut lainkaan.
  • Juoma-automaatteja oli joka paikassa. Siis aivan joka paikassa. Toisaalta automaatit olivat lähes aina vain juomia eikä esim. sipsejä/karkkia/suklaata ollut juuri tarjolla.
  • Hintatasosta en oikein osaa sanoa, sillä en ostanut mitään muutamia pieniä tuliaisia lukuun ottamatta. Toisaalta ruoka ja juoma ei ollut mitenkään erityisen kallista käymissäni paikoissa ja käteismatkakassasta jäikin yli 1/3 jotka täytyy käydä vaihtamassa takaisin euroiksi.
  • Japanissa oli todella kuuma ja Suomeen palattuani huomasinkin että Japanin helleaalto oli aiheuttanut kuolonuhrejakin. Alkumatkasta oli lämmin mutta pilvistä. Loppumatkasta kuumuus ja kosteus oli ajoittain jopa tuskaista kävellessäni paita litimärkänä pitkin katuja. Pidin rahoja ja tärkeitä papereita vyöpussukassa paidan alla ja oli aina kiva ojentaa litimärkä seteli kassalle ;-)
2013-07-11_15.17.13.jpg
Hikinen kybätonni ;-)

Yksin reissaaminen oli mukavaa, mutta silti seuraava reissu voisi hyvinkin olla taas yhdessä jonkun hyvän kaverin kanssa. Esimerkiksi Australian itärannikon kierros, Uusi-Seelanti päästä päähän tai Road trip jenkeissä. Muita ehdotuksia?

Kiitos kaikille matkablogia lukeneille ja kysymyksiä & matkavinkkejä reissun aikana lähettäneille ja naapureille kukkien kasteluista!

Avainsanat: reissut, japani


Kommentit

4.8.2013 7.11  MIkhail Kostolomov

Oikein mielenkiintoista! Osaat korostaa tärkeitä yksityiskohtia. Kiitos blogista, haluaisin lukea enemmän!! MK


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini