Vierailu Junjin ja Tomokon luona

Share |

Lauantai 6.7.2013 klo 15.58 - Mikko


Heräsin aamulla kapselihotellista yhdeksän aikaan. Sain nukuttua varsin mukavasti, vaikka ympärillä oli aikamoista hälinää. Omaa kapselia ei saanut lukittua vaan oven eteen vedettiin vain verho. Kaikki äänet, mm. naapuri kapselin kaverin voimakas kuorsaus, kuului selkeästi.

img_7243.jpg
Uenon puistoa Tokiossa

Aamu oli hieman sateinen, pientä tihkua. Viimeinen päivä Tokiossa oli hieman välipäivä –henkinen, sillä odottelin jo junareissua Mishimaan. Rinkka selässä lähdin kuitenkin käymään vielä Uenon puistoalueella. Sadetihku ei tehnyt tästä reissusta ehkä ikimuistoista, mutta oli jälleen kiva nähdä vähän erilainen osa Tokiota. Kiertelin vielä läpi pari väliin jäänyttä aluetta ja piipahdin vielä toistamiseen Akihabaran elektroniikkakeskittymässä. Kävin valtavassa kauppakeskuksessa, joka oli vähän kuin iso Gigantti mutta seitsemässä kerroksessa.

Metrolla liikkuessa huomaa paljon kaiken ikäisiä ihmisiä, jotka nukkuvat ja nuokkuvat matkan ajan. Tämä ei liene sinänsä kovin erikoista, mutta samaa näkyy todella paljon myös esimerkiksi kahviloissa. Olen törmännyt useisiin ihmisiin jotka ovat nukahtaneet hampurilainen kädessä ja eräskin 30-40-vuotias kaveri nukkui pää pöytään nojaten ja kännykässä peli pyörien.

Ihmiset myös jonottavat täällä tunnollisesti. Metroasemilla liukuportaisiin mennään kiltisti jonossa ja metroa odotetaan usein siisteissä jonoissa.

img_7236.jpg
Ihmiset jonottavat junaan kiltisti. Minä menin kiltisti jonon hännille.

Hankin Suomesta Japan Rail Passin, jonka avulla voin reissata 7 vuorokautta Japanissa mieleni mukaan. Passi ei ollut ihan ilmainen, noin 260€, mutta tulee pitkissä junamatkoissa huomattavasti edullisemmaksi. Passin saa ostettua vain Japanin ulkopuolelta. Aktivoin passini tänään kun lähdin Shinkansen junalla kohti Mishimaa 17:56. Konduktööri avasi junavaunun oven, katsoi vaunuun, kumarsi syvään ja lausui jotain (varmaan ”Matkaliput kiitos”, mutta erityisen kohteliaasti). Lipun tarkistuksen perään jälleen kumarrus.

img_7255.jpg
Japan Rail Pass on ehdottoman hyvä valinta jos reissaa Japanissa enemmän junalla.

Junamatkalla mietin jatko-ohjelmaani ja useamman päivän kaupunkikiertelyn jälkeen heräsi mielenkiinto jatkaa reissua Okinawalle, joka oli yksi toisen maailmansodan kuuluisimmista näyttämöistä. Osakasta pääsisi Okinawalle sujuvasti lentokoneella (2h lento) ja ehtisin vielä näkemään Kioton ja Hiroshimankin. Osakaankin ehtisin hieman tutustumaan, mutta Tokion jälkeen se tuskin hätkähdyttäisi samalla tavalla kuin troppinen Okinawa. Katsotaan mitä isäntäperhe Nakamurat ovat suunnitelmistani mieltä.

Saapuminen Mishimaan
Iltaseitsemän hujakoilla saavuin Mishimaan ja Junji Nakamura oli minua vastassa juna-asemalla. Aseman ulkopuolella odottivat myös Tomoko ja perheen kaksi lasta ja isovanhemmat.

img_7292.jpg
8-vuotias (Hillan ikäinen siis) Rin -tyttö ja antamani Muumi muki

Kävelimme noin kilometrin matkan paikalliseen ravintolaan, jossa söimme maukkaan illallisen. Pienistä kielihaasteista huolimatta kaikki sujui hyvin ja taas tuli maisteltua uusia japanilaisia herkkuja. Illallisen jälkeen jatkoimme taksilla Junjin ja Tomokon kotiin, joka oli erittäin hieno ja hieman skandinaavistyyppinen, joka on erityisesti Tomokon makuun. Sain oman tatamihuoneen. Katselimme vanhoja valokuvia Junjin ja Tomokon Suomen reissuilta vuosilta 1995, 1996 ja 1998, jolloin he kävivät myös mm. mökillämme Hangossa, Kerimaalla, Inarissa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Samalla tarkentui, että viime näkemästämme on siis aika tarkalleen 15 vuotta!

Tapasimme Junjin ja Tomokon lähes 20 vuotta sitten Vanuatun reissulla päivän venereissulla ja vaihdoimme yhteystietoja. Eipä olisi silloin uskonut, että tavataan vielä näin monta kertaa niin Suomessa kuin Japanissakin!

img_7287.jpg

Aamulla söimme vielä ruhtinaallisen aamiaisen ja keskustelimme hieman matkaohjelmastani. Varasin lennot ja hotellin Okinawalle sekä hotellin täksi illaksi Osakaan Kansain lentokentän lähettyville. Loppumatkan ohjelma alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan ja olen erittäin innoissani kahden yön visiitistä Okinawalle.

2013-07-06_09.16.43.jpg
Ruhtinaallinen aamiainen Junjin ja Tomokon luona

Lähdimme Nakamurien kanssa kiertämään Mishimaa ja lähialueita. Kävimme mm. paikallisessa temppelissä ja Tyynenmeren rannalla. Valitettavasti sää oli niin pilvinen, että Mt Fujia ei näkynyt ja se jäi nyt valitettavasti väliin. Jää jotain seuraavaankin kertaan (seuraavaksi tänne 2020 kesäolympialaisiin).

img_7435.jpg
Gen (13v), Junji, Rin (8v), Tomoko ja Toshio Tyynenmeren rannalla

Hieman ennen neljää lähdin junalla kohti Osakaa ja siitä vaihdoin suoraan toiseen junaan, joka vei minut Kansain lentokentän lähelle. Aamulla 9:20 lento kohti Okinawaa. Pitänee käydä huomenna juoksemassa ensimmäinen juoksulenkki Okinawan maisemissa.

okinawakartta.jpg

Seuraavaksi 2h lento Okinawalle (B) Osakasta.
 

2013-07-06_00.55.35.jpg

Oma tatamihuoneeni Junjin ja Tomokon luona.

2013-07-06_08.49.34.jpg
Jos aikaisemmin esittelemäni vessa oli hieno, niin tsekatkaapa tämä! Oli ehkä hiukka vaikeuksia vetää pönttö (punainen nappi).

2013-07-06_08.54.21.jpg

Aamulla katsottiin piirrettyjä.

2013-07-06_09.17.54.jpg

Tomoko teki runsaan aamiaisen

img_7264.jpg

Japanissa on käynnissä vaalit ja kampanjointia näkyy eri puolella kaupunkia. Vähän eri meininki kuin Suomessa tässäkin suhteessa.

img_7295.jpg

Junji ja Toshio

img_7314.jpg

Muumi-kirja. Tomokolla oli paljon Suomi kirjoja, tauluja ja astioita.

img_7317.jpg

img_7329.jpg

Yhteispotretti

img_7335.jpg

Gen valmisti vihreää teetä...

img_7344.jpg

..joka oli erittäin hyvää!

img_7345.jpg

Keskellä näkyvä nuorimies en ole minä vaikka voisi kuvitella.. Kuva meiltä kotoa vuodelta -95

img_7355.jpg

Junjin ja Tomokon kaunis piha

img_7366.jpg

Lähdössä kaupunkikierrokselle

img_7382.jpg

img_7407.jpg

Temppelillä

Avainsanat: reissut, japani


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini