Paluu Reykjavikiin ja äänekkään fanijoukon kanssa fudismatsiin

Maanantai 29.6.2015 - Mikko

IMG_93672.JPGHeräsin pohjoisesta Akureyrista, Islannin toiseksi suurimmasta kaupungista. Hostellini oli hyvä ja aivan kaupungin keskustassa, mutta muiden huoneessa asuvien kolina herätti minut aikaisin. Lähdin alakertaan aamupalalle ja naputtelemaan hieman blogia. Tänään ei ollut tiedossa tiukkaa nähtävyyksiin tutustumista, vaan rauhalinen paluumatka Reykjavikiin, jonne oli ajomatkaa reilun neljän tunnin verran.

Sää on ollut koko reissun ajan upea ja nytkin sain ajella kauniissa auringonpaisteessa koko matkan. Pysähdyin siellä täällä ottamassa kuvia ja kävin kahvilla pienessä kylässä noin 100 kilometrin matkan jälkeen. Maisemat olivat jälleen kerran upeita!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, islanti

Mystinen Myvatn alue: maisemat kuin Marsista ja ydinsodan jäljiltä

Sunnuntai 28.6.2015 - Mikko

IMG_90492.JPGLauantaiaamu valkeni ja heräsin pikkuruisen Hyundai-autoni takapenkiltä. Yö oli ollut kylmä ja olin aivan jäässä. Aamuaurinko alkoi kuitenkin paistamaan kuumasti ja kömmin auton etupenkille. Starttasin auton ja lähdin ajamaan parin sadan kilometrin päähän Akureyriin, joka on Islannin toiseksi suurin kaupunki.

Matkan varrella oli muutamia pikkukyliä, mutta kaiken kaikkiaan asutus on täällä todella harvassa. Pysähdyin haukkaamaan aamupalaa huoltoasemalle. Huoltoasemia ei täällä ole kovinkaan tiuhaan ja todellakin kannattaa tankata auto aina silloin kun se on mahdollista! Monesti mietinkin pitkiä teitä ajaessani ja vain muutamia vastaantulijoita nähdessäni, että mahtaisi harmittaa kun täällä loppuisi autosta bensa tai tapahtuisi rengasrikko.

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: reissut, islanti

Upea Geysir, historiallinen Þingvellinr ja massiivinen Gullfossin vesiputous

Perjantai 26.6.2015 - Mikko

IMG_88522.JPGZimbabwelainen tyttö kolisteli neljän hengen hostellihuoneessani mennessään aamutoimille. Heräsin kolinaan ja nousin itsekin ylös. Järjestelin tavaroitani ja laitoin kännykän latautumaan. Akku on nykyään todella surkea, eikä se kestä käyttöä montaakaan tuntia. Käväisin myös suihkussa ja palattuani huoneeseen, juttelin hetken tämän Iso-Britanniassa asuvan zimbabwelaisen kanssa. Hän kehui kovasti kotimaataan ja kehotti käymään. Miksei!

Kävin palauttamassa huoneen avaimen ja starttasin auton, jonka olin jättänyt parin korttelin päähän parkkiin. Kiertelin hetken Reykjavikin keskustaa ja kävin syömässä maukkaan aamupalan: pannukakkuja, mustikoita, vaahterasiirappia ja kahvia. Tällä aamu lähtee hyvin käyntiin!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, islanti

Reykjavik ja uskomaton karu Islanti

Torstai 25.6.2015 - Mikko

IMG_86002.JPGSelailin Facebookin kaverilistaa läpi ja pohdin, kenet saisin lyhyellä varoitusajalla reissuun. Muutama oli kovinkin kiinnostunut, mutta lyhyestä varoitusajasta johtuen oli ehditty jo sopia Provinssirokkia, kaverin häitä ja muuta sen sellaista. Niinpä päätin pakata kamppeeni ja lähteä yksin vaeltamaan Islantiin neljäksi päiväksi.

Iceland Airin suora lento Reykjavikiin kestää 3,5 tuntia. Lentokenttä on melko kaukana tästä yhdestä maailman pienimmistä pääkaupungeista, mutta nappaamalla vuokra-auton saman tien lentokentältä mukaan, säästän paljon aikaa ja rahaakin, jos olisin joutunut turvautumaan jopa 100 € maksavaan taksiin!

Varasin ensimmäiseksi yöksi hostellin aivan Reykjavikin keskustasta. Yritin saada ensin majoitusta Couchsurfing.comin kautta, mutta taaskaan ei tärpännyt. Muita öitä en ole vielä varannut, joten katsotaan mihin sitä päädytään yöksi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, islanti