Säätöä Zimbabwen raja-asemalla

Share |

Maanantai 7.12.2015 - Mikko


IMG_71812.jpegYö oli melko tuskainen etelä-arfikkalaisella leirintäalueella, jossa ei näkynyt muita asukkaita erästä zimbabwelaista haahuilijaa lukuunottamatta. Teltassa oli kuumaa ja hikistä, eikä Jannen kuorsaus vieressä yhtään helpottanut asiaa. No, todellisuudessa minä taisin nukahtaa ensin ja Janne taisi joutua kärsimään enemmän minun kuorsaamisesta. Yöllä tuuli melkoisen paljon ja teltan reunukset liehuivat tuulen mukana pitäen kovaa meteliä. 

Aurinko alkoi paistamaan jo hyvissä ajoin ennen kuutta ja heräsimme 6:30 kellon soittoon. Kömmimme ulos teltasta ja nopeiden aamutoimien jälkeen pakkasimme kamppeet ja lähdimme ajamaan kohti Zimbabwen rajaa. Tiet ovat olleet Etelä-Afrikan puolella todella hyvässä kunnossa ja huoltoasemat laadukkaita internet-yhteyksineen. Pikkuhiljaa pohjoista kohti päästyämme tiet alkoivat hieman heiketä ja pikkupaikkakunnat näyttämään rähjäisemmiltä. 

Avainsanat: reissut, etelä-afrikka, zimbabwe, botswana, sambia


Kommentit

13.12.2015 22:46  Elina

Ei hitto miten tutulta tuo Beitbridgen rajanylitus kuulostaakaan paitsi, että teillä oli ehkä vielä enemmän vaikeuksia kuin meillä :D Tätä oli ihan superhauska lukea, mutta samalla mietin, etten kyllä ehkä enää ikinä halua ylittää rajaa tuolla!

14.12.2015 19:06  Ellu

Voi pojat, mikä rajanylitys. Ehkä valtio yrittää näin kontrolloida maan turvallisuutta, mutta eiköhän ne todelliset rikolliset saa toiminnalleen valtion hiljaisen siunauksen. Tulee mieleen Marelyn laulun sanat: " Corruption in the society".
Aika yllättävää, että kommunistinen valtio jää toiselle sijalle sun kokemusten pohjalta.

14.12.2015 19:13  Mikko

Ellu: Kyllä tuo taitaa olla jotain muuta. Muut rajanylityspaikat eivät ole yhtä pahoja ja jostain luin 8/2015 päivätyn jutun että hallitus on sitounut helpottamaan rajamuodollisuuksia tuolla mutta aika hiljaista on :-) Syy osittain tietysti se, että Etelä-Afrikka on taloudellisesti aika paljon edellä niin raja pidetään tiukkana.

Elina: oli kyllä nihkeä raja ja olitte kyllä koko ajan mielessä ;-)

14.12.2015 23:20  Ellu

OK. Taisin olla liian kriittinen :) Hyvä pointti tuo talouden kehittyminen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini