Etäduunia ja fudista Barcelonassa

Share |

Perjantai 21.8.2015 klo 22.41 - Mikko


Olin alkuvuodesta etätöissä Malagassa ja kokemukset olivat todella hyvät. Tuolloin reissu lämpimään tammikuun pakkasista ja pimeydestä teki todella terää. Nyt kesä tuli Suomeenkin, mutta ajattelin piipahtaa tässä hienossa kaupungissa kun se niin hyvin duunikalenteriinkin sopi. Läppäri siis mukaan ja duuneja tekemään pois kotiympyröistä.

Lensin Barcelonaan maanantai-iltana espanjalaisella halpalentoyhtiöllä Vuelingilla, josta en ollut aikaisemmin mitään kuullutkaan. Lento oli n. 45 minuuttia myöhässä, joka oli huono homma, koska olin varannut liput illaksi Supercupin finaaliin, jossa Barcelona pelasi Athletico Bilbaota vastaan. Ottelu alkoi iltakymmeneltä, eli vain tunti aikataulunmukaisen saapumisen jälkeen. Kone laskeutui puolituntia myöhässä kello 21:30 ja hyppäsin kolmen tapaamani oululaisen jantterin kanssa taksiin ja pyrhälsimme vauhdilla stadionille. Ottelusta oli onneksi ehditty pelaamaan vasta vajaat 15 minuuttia kun pääsin istumaan paikalleni.

IMG_2432.JPG


Messi pistää 1-0.

Oululaiset kertoivat, että he olivat aamulla myöhästyneet Helsingin koneesta kun yksi ryhmän jäsenistä oli katsonut lähtöajan väärin. Pettyneet kaverit olivat kuitenkin haalineet kaksi autoa ja ajaneet pikavauhtia Helsinkiin ja ehtineet Barcelonan koneeseen.

Matsi oli kohtuullisen viihdyttävä, vaikka lähtökohdat eivät olleet erityisen hyvät. Barcelona oli hävinnyt kaksiosaisen finaalin ensimmäisen osaottelun 4-0, joten takamatka oli lähes mahdoton. Messi nostatti kuitenkin kotiyleisön fiilistä pistämällä pallon verkkoon aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Loppunumerot 1-1 tarkoittivat kuitenkin, että mestaruus meni Athletico Bilbaolle. Tämä oli toinen kerta Camp Noulla, sillä aikaisemmin kävin katsomassa matsin lähes 17 vuotta sitten. Vaikka en mikään erityisen kova fudisfani olekaan, on matseja tullut nyt katsottua Rio de Janeirossa, Malagassa ja piskuisessa Islannissakin. Katsotaan josko parin viikon päästä Italian reissulla sattuisi matsi sopimaan aikatauluihin!

IMG_2483.JPG

IMG_2487.JPG
Saksalainen pariskunta oli yhtä ulalla kävelysuunnasta kuin minäkin.

IMG_2492.JPG

Stadionilta oli matkaa Barcelonan keskustaan viitisen kilometriä. Metro oli jo kiinni ja kaikki taksit varattuja. Ihmismassat vyöryivät ulos stadionilta ja seurasin perässä. En ollut aivan varma mihin suuntaan minun oli mentävä ja lopulta lyöttäydyinkin yhteen saksalaisen pariskunnan kanssa, joka oli menossa samaan suuntaan. Yritimme löytää taksia, mutta tuloksetta. Pari tuntia harhailtuamme aloin olemaan jo lähellä ja lähdin kävelemään yksin kohti Airbnb:stä varaamaani huonetta.

Käännyin pääkatu La Ramblalta sivukujalle ja painoin ovisummeria. Dani oli hereillä ja avasi minulle oven. Nousin kolmanteen kerrokseen, jossa intialaistaustainen Dani otti minut iloisena vastaan ja oli todella kova höpöttelemään. Juttelimme hetken, kunnes painuin omaan pieneen huoneeseeni. Kello oli puoli kolme yöllä. 

IMG_2500.JPG
Vähän jännitti nousta näitä portaita pitkin kolmanteen kerrokseen yöllä 2:30.


Kipuaminen kolmanteen kerrokseen Danin asunnolle.

IMG_2502.JPG
Mun pieni huone Danin asunnossa

IMG_2503.JPG

IMG_2505.JPG

IMG_2508.JPG

Asunto sijaitsi todella keskeisellä paikalla ja siitä oli helppo liikkua eri puolille kaupunkia. Tällä kertaa en ajatellut kierrellä erityisen paljon kaupungin nähtävyyksiä, koska ne on tullut jo muutaman kerran tsekattua. Niinpä otin enemmänkin rennosti ja istuin kahvilassa läppärillä puuhastellen.

Torstaina piipahdin Sagrada Familian edustalla. Tämän huikean katedraalin rakennustyöt ovat olleet käynnissä jo vuodesta 1882 asti eikä loppua näy. Tämä Gaudin luomus on ulkonäöltään todella erikoinen ja se varmasti lisää rakennustyön haasteita. Mielenkiintoisena yksityiskohtana luin, että Gaudi asui viimeiset 16 elinvuottaan erakkona Sagrada Familiassa.

IMG_2577.JPG

IMG_2589.JPG
Uskomaton Sagrada Familia

Etäduunireissut ovat mukavia kokemuksia. Pääsee pois kotiympyröistä, fiilis on tietysti erilainen kun on keskellä toista kulttuuria ja vilinää. Haasteina olen huomannut sen, että hyvän duunintekopaikan löytäminen on tärkeää, mutta se voi olla myös hieman hankalaa. Malagassa vuokrasin Coworking paikasta oman pöydän 50 eurolla viikoksi, mutta nyt ajattelin istuskella kahviloissa. Nettiyhteyden ja verkkovirran löytäminen oli kuitenkin monessa paikassa yllättävän vaikeaa.

2015-08-19_10.25.56.jpg
Etätyöpiste La Ramblalla

IMG_2554.JPG

IMG_2564.JPG

IMG_2594.JPG

IMG_2536.JPG

Kirjoittelin edellisessä blogipostauksessani Tubeconista ja vloggaamisesta (videobloggaus), joka on tällä hetkellä todella kuuma ja nouseva trendi. Olen täällä yrittänyt hieman harjoitella ja ”makustella” vloggaamista. Voisiko minusta tulla myös vloggaaja? En ole koskaan viihtynyt erityisen hyvin kameran edessä, mutta katsotaan nyt miten homma etenee. Sittenhän sitä voisikin olla joka toisen viikon aina reissussa uusia vlogijaksoja kuvaamassa ja editoimassa! (Lisäys näin kotona videopätkiä katseltuani - ei minusta taida vlogaajaksi olla :)

Lähde mukaan - mä kuvaan ja sä oot tuleva vloggaajatähti?

Avainsanat: reissut, barcelona


Kommentit

24.8.2015 9.51  Ansku BCN

Vieläkö Barcelonassa?
Minulla on tapana ottaa läppäri mukaan johonkin kahvilaan, jossa on wifi, ja tehdä hommia siellä. Täällä kotona on koko ajan tunne, että pitäisi siivota tai käydä jääkaapilla, ja olenkin paljon tehokkaampi, kun olen rauhallisessa kahvilassa kahvikuppini kanssa :)

24.8.2015 9.59  Henna /suurin onni

Hauska idea tuo etätyöreissu! Parhaimmillaan juurikin varmaan paikassa, jonka jo tuntee suht hyvin, ettei ole paineita juosta nähtävyydeltä toiselle, vaan voi nauttia tunnelmasta ja oikeastikin tehdä niitä töitä. Valitettavasti oma työni ei etäreissuihin taivu, pitäisi ehkä startata uusi ura... :D

24.8.2015 10.11  Kohteena maailma / Rami

No ei vartti vielä jalkapallopelistä mitään ole, niin kuin totesit "vasta" ;-) Tosin monta kertaa täytyy sanoa, että itse tapahtumasta suuri osa tapahtuu jo ennen peliä eli siksi pyrin ulkomailla olemaan parikin tuntia ennen peliä stadionin läheisyydessä tai stadionilla. Myöhästyin muuten aikoinaan Lillehammerin olympialaisten joukkuemäestä 5/8 hyppykierrosta, kun miesten viestistä kesti sen verran taivaltaa väen paljoudessa mäkimonttuun :-D

24.8.2015 18.04  Annika | Travelloverblogi

Teen vastaavia muutaman päivän etätyöreissuja nykyään 2-3 kertaa vuodessa, oikeastaan aina, kun vain on mahdollista. Ne ovat ihan mielettömiä irtiottoja, mutta myönnän, että välillä oma työntekoni on ollut liian vähäistä ja kotona on ollutkin aika paljon kiinni otettavaa - mutta reissusta saadulla energialla se on ollut mahdollista.

24.8.2015 18.09  Jenna

Ei hassumpi etätyökohde. Kahvilassa saa yleensä kivasti aikaa, kun ympärillä on koko ajan sellainen myönteinen hyörinä. Barcelona on myös säiden puolesta kiva kohde :)

24.8.2015 22.45  Jenni / Globe Called Home

Mä olen kanssa huomannut tuon, että Euroopassa kahviloiden sähkö- ja nettitilanne on usein vähän niin ja näin. Kahviloihin tullaan juomaan kahvia ja rupattelemaan, ei netsittämään. Ihan eri tilanne täällä Jenkeissä, jossa melkeinpä ahdistaa mennä kahvilaan pelkästään kahville kaverin kanssa, kun EI NIIN TEE KUKAAN! Sen sijaan monena päivänä olen itse lähtenyt kahvilaan etätöihin.

25.8.2015 0.09  Terhi / Muru Mou

Olen samaa mieltä Anskun kanssa, että kahvilassa töitä tulee tehtyä paremmin kuin kotona, jossa on aina jotain muuta mitä pitäisi hoitaa siinä sivussa.
Voi noita oululaisia poikia, mut olisi varmastikin paniikki lamauttanut niin, että en olisi osannut ajatellakaan meneväni autolla Helsinkiin. Onneksi ehtivät lennolle! :)

25.8.2015 11.40  Mia / Elämää ja Matkoja

Jalkapallomatsi eteläisessä Euroopassa on tosiaan elämys itsessään, vaikkei muutoin erityisesti fudista fanittaisikaan. Suosittelen ilman muuta menemään matsiin myös Italian matkallasi, jos vain sopiva sellainen reissun ajankohtaan löytyy. Parhaimmillaan voitetun matsin jälkeen koko kaupunki tuntuu olevan silkkaa karnevaalia!
Oli muuten varmaan hieman jännät tunnelmat majapaikan rappukäytävässä, ei näyttänyt kovin lupaavalta? :) Onneksi huone/asunto oli sitten aivan toista luokkaa!

26.8.2015 11.53  Arna / Cocoa etsimässä

Hei toihan oliskin hyvä idea, lähteä muutamaksi päiväksi (tai vaikka vähän pidemmäksikin pätkäksi) tekemään töitä ulkomaille. Mullakin meinaa kotona työskennellä aina välillä keskittyminen herpaantua muihin asioihin... Me ollaan muuten käyty pariinkin otteeseen kattomassa jalkapalloa Barcelonassa, blogista löytyy jutut kummastakin pelistä jos jotakuta kiinnostele.

27.8.2015 8.04  Virpi/Täynnä tie on tarinoita

Todella mukava työympäristö sulla! :) Ja eipä olisi uskonut tuon rappukäytävän perusteella miten viihtyisän näköiseen asuntoon saavut.
Oli todella mukava lukea ja katsella kuvia Barcelonasta, sinne nimittäin lähden syyskuun puolivälin paikkeilla.

27.8.2015 9.50  Pirkko / Meriharakka

Muuten kiva juttu, paitsi eihän matkajuttua saa aloittaa lentokoneesta kertomalla :-)
Ja urheilutilaisuudet eivät kyllä ole suosikkiaiheeni, ei juttuina eikä itse tapahtumina :-) Joskus Lontoossa mies ja mukana ollut siskonpoika halusivat jalkapallo-otteluun, mutta totesin, että minä voin shoppailla melko kalliin lipun hinnan edestä sillä aikaa.

27.8.2015 10.31  Jenna / Journey Diary -matkablogi

Olisipa itselläkin tulevaisuudessa työ, jota voisi tehdä etänä mistä vain! Harmi vaan, että luokanopettajat harvemmin työskentelevät etänä :D Onneksi on sentään pitkät lomat :)

27.8.2015 20.02  Lotta Watia | Unagidon

Jalkapalloa en ole tainnut koskaan käydä katsomassa. Joskus nuorempana katsottiin sitä telkkarista, mutta eipä ole viime vuosina tullut sieltäkään seurattua. Mut melkoista on kyllä tuo fanittaminen!

Olipa positiivinen yllätys tuo sun AirBnB-kämppä/huone verrattuna tuohon portaikkoon. :-)

28.8.2015 10.54  Heidi

Juu, tekisin itekin etätöitä Espanjasta, jos voisin! Mutta malttaisinkohan ainakaan ihanassa uudessa kaupungissa keskittyä sittenkään työn tekoon. Lokakuussa onneksi pääsen minäkin Espanjaan, en tekemään etätöitä vaan ihan lähitöitä, ja mieheni on jo katsellut, mitä Real Madridin pelejä silloin on, joten varmaan itsekin joudun (!) lähtemään jalkapalloa katsomaan, vaikka ei se minun suosikkipuuhaa olekaan, mutta varmasti elmyksenä kokemisen avoinen juttu.

28.8.2015 20.20  sarrrri

Mä en jotenkin vähän yllättäen koskaan ole tuntenut mitään erityistä tunteen paloa Barcelonaa kohtaan, joskin uskon että saattaisin hurahtaa siihen jos vain antaisin sille mahdollisuuden. Jalkapalloa menisin minäkin varmasti katsomaan, koska se on yksi harvoista urheilulajeista joita jaksaa katsoa olematta itse jotenkin pelissä mukana. :)

28.8.2015 20.45  lena / london and beyond

No huhhuh, oululaisilla kavereille oli aikamoista äksöniä ennen Barcelonaan pääsemistään. Onneksi vain 15 minuuttia missasit ottelusta! Iso peukku sinulle Mikko tästä etätyön tekemisestä Espanjassa, diginomadius noin osa-aikaisestikin on ihan mainio juttu. :) PS. Itse mietin vloggaamisen aloittamista myös, saa nähdä. Mulla on jo Vlogiassa tili ja pari videota, katsotaan mihin tästä joudutaan.

29.8.2015 20.58  Reetta / Matkasto

En olisi uskaltanut tuollaiseen kellonaikaan käyskennellä Barcelonan kaduilla etsimässä kotimajoitusta... :D No, ehkä miehillä ei ole ihan yhtä turvaton olo suurkaupungissa kuin blondi-naisella. ;) Hyvä, että paikka kuitenkin löytyi ja sait yösijan!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini