Etäduunia ja fudista Barcelonassa

Share |

Perjantai 21.8.2015 klo 22:41 - Mikko


IMG_25892.JPGOlin alkuvuodesta etätöissä Malagassa ja kokemukset olivat todella hyvät. Tuolloin reissu lämpimään tammikuun pakkasista ja pimeydestä teki todella terää. Nyt kesä tuli Suomeenkin, mutta ajattelin piipahtaa tässä hienossa kaupungissa kun se niin hyvin duunikalenteriinkin sopi. Läppäri siis mukaan ja duuneja tekemään pois kotiympyröistä.

Lensin Barcelonaan maanantai-iltana espanjalaisella halpalentoyhtiöllä Vuelingilla, josta en ollut aikaisemmin mitään kuullutkaan. Lento oli n. 45 minuuttia myöhässä, joka oli huono homma, koska olin varannut liput illaksi Supercupin finaaliin, jossa Barcelona pelasi Athletico Bilbaota vastaan. Ottelu alkoi iltakymmeneltä, eli vain tunti aikataulunmukaisen saapumisen jälkeen. Kone laskeutui puolituntia myöhässä kello 21:30 ja hyppäsin kolmen tapaamani oululaisen jantterin kanssa taksiin ja pyrhälsimme vauhdilla stadionille. Ottelusta oli onneksi ehditty pelaamaan vasta vajaat 15 minuuttia kun pääsin istumaan paikalleni.

Avainsanat: reissut, barcelona


Kommentit

24.8.2015 9:51  Ansku BCN

Vieläkö Barcelonassa?
Minulla on tapana ottaa läppäri mukaan johonkin kahvilaan, jossa on wifi, ja tehdä hommia siellä. Täällä kotona on koko ajan tunne, että pitäisi siivota tai käydä jääkaapilla, ja olenkin paljon tehokkaampi, kun olen rauhallisessa kahvilassa kahvikuppini kanssa :)

24.8.2015 9:59  Henna /suurin onni

Hauska idea tuo etätyöreissu! Parhaimmillaan juurikin varmaan paikassa, jonka jo tuntee suht hyvin, ettei ole paineita juosta nähtävyydeltä toiselle, vaan voi nauttia tunnelmasta ja oikeastikin tehdä niitä töitä. Valitettavasti oma työni ei etäreissuihin taivu, pitäisi ehkä startata uusi ura... :D

24.8.2015 10:11  Kohteena maailma / Rami

No ei vartti vielä jalkapallopelistä mitään ole, niin kuin totesit "vasta" ;-) Tosin monta kertaa täytyy sanoa, että itse tapahtumasta suuri osa tapahtuu jo ennen peliä eli siksi pyrin ulkomailla olemaan parikin tuntia ennen peliä stadionin läheisyydessä tai stadionilla. Myöhästyin muuten aikoinaan Lillehammerin olympialaisten joukkuemäestä 5/8 hyppykierrosta, kun miesten viestistä kesti sen verran taivaltaa väen paljoudessa mäkimonttuun :-D

24.8.2015 18:04  Annika | Travelloverblogi

Teen vastaavia muutaman päivän etätyöreissuja nykyään 2-3 kertaa vuodessa, oikeastaan aina, kun vain on mahdollista. Ne ovat ihan mielettömiä irtiottoja, mutta myönnän, että välillä oma työntekoni on ollut liian vähäistä ja kotona on ollutkin aika paljon kiinni otettavaa - mutta reissusta saadulla energialla se on ollut mahdollista.

24.8.2015 18:09  Jenna

Ei hassumpi etätyökohde. Kahvilassa saa yleensä kivasti aikaa, kun ympärillä on koko ajan sellainen myönteinen hyörinä. Barcelona on myös säiden puolesta kiva kohde :)

24.8.2015 22:45  Jenni / Globe Called Home

Mä olen kanssa huomannut tuon, että Euroopassa kahviloiden sähkö- ja nettitilanne on usein vähän niin ja näin. Kahviloihin tullaan juomaan kahvia ja rupattelemaan, ei netsittämään. Ihan eri tilanne täällä Jenkeissä, jossa melkeinpä ahdistaa mennä kahvilaan pelkästään kahville kaverin kanssa, kun EI NIIN TEE KUKAAN! Sen sijaan monena päivänä olen itse lähtenyt kahvilaan etätöihin.

25.8.2015 0:09  Terhi / Muru Mou

Olen samaa mieltä Anskun kanssa, että kahvilassa töitä tulee tehtyä paremmin kuin kotona, jossa on aina jotain muuta mitä pitäisi hoitaa siinä sivussa.
Voi noita oululaisia poikia, mut olisi varmastikin paniikki lamauttanut niin, että en olisi osannut ajatellakaan meneväni autolla Helsinkiin. Onneksi ehtivät lennolle! :)

25.8.2015 11:40  Mia / Elämää ja Matkoja

Jalkapallomatsi eteläisessä Euroopassa on tosiaan elämys itsessään, vaikkei muutoin erityisesti fudista fanittaisikaan. Suosittelen ilman muuta menemään matsiin myös Italian matkallasi, jos vain sopiva sellainen reissun ajankohtaan löytyy. Parhaimmillaan voitetun matsin jälkeen koko kaupunki tuntuu olevan silkkaa karnevaalia!
Oli muuten varmaan hieman jännät tunnelmat majapaikan rappukäytävässä, ei näyttänyt kovin lupaavalta? :) Onneksi huone/asunto oli sitten aivan toista luokkaa!

26.8.2015 11:53  Arna / Cocoa etsimässä

Hei toihan oliskin hyvä idea, lähteä muutamaksi päiväksi (tai vaikka vähän pidemmäksikin pätkäksi) tekemään töitä ulkomaille. Mullakin meinaa kotona työskennellä aina välillä keskittyminen herpaantua muihin asioihin... Me ollaan muuten käyty pariinkin otteeseen kattomassa jalkapalloa Barcelonassa, blogista löytyy jutut kummastakin pelistä jos jotakuta kiinnostele.

27.8.2015 8:04  Virpi/Täynnä tie on tarinoita

Todella mukava työympäristö sulla! :) Ja eipä olisi uskonut tuon rappukäytävän perusteella miten viihtyisän näköiseen asuntoon saavut.
Oli todella mukava lukea ja katsella kuvia Barcelonasta, sinne nimittäin lähden syyskuun puolivälin paikkeilla.

27.8.2015 9:50  Pirkko / Meriharakka

Muuten kiva juttu, paitsi eihän matkajuttua saa aloittaa lentokoneesta kertomalla :-)
Ja urheilutilaisuudet eivät kyllä ole suosikkiaiheeni, ei juttuina eikä itse tapahtumina :-) Joskus Lontoossa mies ja mukana ollut siskonpoika halusivat jalkapallo-otteluun, mutta totesin, että minä voin shoppailla melko kalliin lipun hinnan edestä sillä aikaa.

27.8.2015 10:31  Jenna / Journey Diary -matkablogi

Olisipa itselläkin tulevaisuudessa työ, jota voisi tehdä etänä mistä vain! Harmi vaan, että luokanopettajat harvemmin työskentelevät etänä :D Onneksi on sentään pitkät lomat :)

27.8.2015 20:02  Lotta Watia | Unagidon

Jalkapalloa en ole tainnut koskaan käydä katsomassa. Joskus nuorempana katsottiin sitä telkkarista, mutta eipä ole viime vuosina tullut sieltäkään seurattua. Mut melkoista on kyllä tuo fanittaminen!

Olipa positiivinen yllätys tuo sun AirBnB-kämppä/huone verrattuna tuohon portaikkoon. :-)

28.8.2015 10:54  Heidi

Juu, tekisin itekin etätöitä Espanjasta, jos voisin! Mutta malttaisinkohan ainakaan ihanassa uudessa kaupungissa keskittyä sittenkään työn tekoon. Lokakuussa onneksi pääsen minäkin Espanjaan, en tekemään etätöitä vaan ihan lähitöitä, ja mieheni on jo katsellut, mitä Real Madridin pelejä silloin on, joten varmaan itsekin joudun (!) lähtemään jalkapalloa katsomaan, vaikka ei se minun suosikkipuuhaa olekaan, mutta varmasti elmyksenä kokemisen avoinen juttu.

28.8.2015 20:20  sarrrri

Mä en jotenkin vähän yllättäen koskaan ole tuntenut mitään erityistä tunteen paloa Barcelonaa kohtaan, joskin uskon että saattaisin hurahtaa siihen jos vain antaisin sille mahdollisuuden. Jalkapalloa menisin minäkin varmasti katsomaan, koska se on yksi harvoista urheilulajeista joita jaksaa katsoa olematta itse jotenkin pelissä mukana. :)

28.8.2015 20:45  lena / london and beyond

No huhhuh, oululaisilla kavereille oli aikamoista äksöniä ennen Barcelonaan pääsemistään. Onneksi vain 15 minuuttia missasit ottelusta! Iso peukku sinulle Mikko tästä etätyön tekemisestä Espanjassa, diginomadius noin osa-aikaisestikin on ihan mainio juttu. :) PS. Itse mietin vloggaamisen aloittamista myös, saa nähdä. Mulla on jo Vlogiassa tili ja pari videota, katsotaan mihin tästä joudutaan.

29.8.2015 20:58  Reetta / Matkasto

En olisi uskaltanut tuollaiseen kellonaikaan käyskennellä Barcelonan kaduilla etsimässä kotimajoitusta... :D No, ehkä miehillä ei ole ihan yhtä turvaton olo suurkaupungissa kuin blondi-naisella. ;) Hyvä, että paikka kuitenkin löytyi ja sait yösijan!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini