Takaisin Sofiaan ja yhteenvetoa Balkanin reissusta

Sunnuntai 20.8.2017 - Mikko

Lauantaiaamuna lähdimme tutustumaan Ohridin pikkukaupunkiin. Keskusta oli edellisiltana aivan täynnä ihmisiä ja meteli jatkui pitkälle yöhön. Hostellimme ikkuna avautui suoraan keskusaukiolle ja sijainti ei olisi voinut juuri parempi olla. Kävimme juomassa aamukahvit ja kävelimme rantabulevardin päähän asti. Ihmisiä oli jo melko paljon liikkeellä, vaikka kello oli vasta kahdeksan. Venetaksit odottivat asiakkaita ja vanhat ukot istuivat ongella.

Luovutimme huoneen ja lähdimme nousemaan autolla ylös kukkulalle pitkin kapeita kujia. Kukkulalla sijaitsi isohko linnoitus, jonne kävelimme loppumatkan jyrkkää katua. Vaikka Jannen peruskunto onkin varmasti huippuluokkaa, oli se päässyt viime vuosina pahasti rapistumaan. Aurinko paistoi kuumasti ja Jannella oli kova työ nousta ylös linnoitukselle. Ehdotin, että ennen seuraavaa reissua laitettaisiin Janne huippukuntoon: -20 kiloa ja annos jätemäen portaita. Katotaan kuinka käy (epäilen).

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, balkan, makedonia, albania, bulgaria, turkki

Värikäs ja mielenkiintoinen Turkki - lasten kanssa Alanyassa

Perjantai 1.8.2014 klo 12:08 - Mikko

cimg33672.jpgTurkki on mielenkiintoinen ja värikäs maa. Instanbulissa vain kapea Bosporinsalmi erottaa euroopanpuoleisen Turkin aasianpuoleisesta mantereesta. Turkin maaperällä on ollut vuosituhansien aikana useita merkittäviä sivilisaatioita kuten Bysantti ja Osmanien valtakunta. Nämä ovat jättäneet nyky-Turkkiin vaikutteita, jotka tekevät maasta todella kiehtovan.

Lähdin kesäloman päätteeksi tutustumaan tähän maahan lasteni ja siskon perheen kanssa ja suuntasimme nokkamme kohti Alanyaa. Vaikka Suomessakin helteet pistivät samaan aikaan parastaan, oli reissu todella unohtumaton ja lämpöä ja kivaa tekemistä riitti. Tällä kertaa reissu tehtiin kuitenkin lasten ehdoilla ja tutustuminen Turkin kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin jäi hieman ohueksi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, turkki