Thimphu - mystisen Bhutanin pääkaupunki

Share |

Keskiviikko 8.7.2015 klo 18.32 - Mikko


IMG_95542.JPGSeikkailu kohti mystistä ja sulkeutunutta Bhutania alkoi mukavalla yllätyksellä. Noustessani Finnairin koneeseen, minulle lykättiin kouraan uusi lentolippu, joka oikeutti pääsyyn bisnesluokkaan. Leveää penkkiä pystyi säätämään vaakatasoon, joten sain nukuttua erinomaisesti lähes koko lennon ajan. Myös tarjoilut olivat economy-luokkaa paremmat. Tähänhän voisi vaikka tottua! :-)

Saavuin Delhiin aamuviideltä, eli keskellä yötä Suomen aikaa. Netti toimi huonosti ja odottelua oli peräti kuutisen tuntia, sillä lento Bhutanin Paroon lähtisi vasta lähempänä puolta päivää. Odotin mielenkiinnolla lentoa Royal Bhutan Airlinesin koneella Paroon, sillä ennakkotietojen mukaan lentokenttä sijaitsee laaksossa, jonne laskeutuminen onnistuu vain hyvissä sääoloissa ja kuuleman mukaan vain kourallisella lentäjiä on lupa laskeutua tänne yhteen maailman vaarallisimmista kiitoteistä.

Avainsanat: reissut, bhutan


Kommentit

15.8.2016 0.52  Matkaaja

Mahtavaa lukea näin hyvää ja tuoretta kertomusta Bhutanin reissusta. Kiitos!
Bhutan kiinnostaisi matkakohteena, joten minulla olisi muutama kysymys. Kuinka Bhutanin matka käytännössä järjestyy; kuinka matkatoimisto kannattaa valita, miten reissu suunnitella ja kuinka lennot varata? Miten siis valitsit matkatoimiston/operaattorin ja suunniteltiinko reitti etukäteen? Pitääkö Bhutaniin suuntautuvat lennot varata erikseen näiden kahden lentoyhtiön sivuilta ja Suomesta esim. Intiaan suuntautuvat lennot erikseen normaalien hakukoneiden kautta?

15.8.2016 8.30  Mikko

Moi,
kiva että löysit blogini ja että Bhutan kiinnostaa!

- googlettelin noita matkatoimistoja ja mielestäni valtaosa tarjosi aika samaa settiä. Olisiko peräti ollut niin, että kaikki matkatoimistot myyvät pohjimmiltaan samaa "valtion määrittelemää" ohjelmaa, joten sisällön osalta erot lienevät pieniä. Minulla taisi olla kriteerinä lähinnä se että sivusto näytti "uskottavalta", hinnatkin taisivat olla about sama. Minulla kävi niin, että olin ryhmän ainoa jäsen joka oli tavallaan kiva, toisaalta seurakin olisi voinut olla ihan jees :)

- varasin erikseen HKI-Delhi-Hki ja Delhistä sitten erikseen Bhutanin lentoyhtiön lennot Thimphuun. Lennot sai varattua täältä https://www.drukair.com.bt/ ja eivät ihan ilmaiset kyllä muistaakseni olleet. Lentoja voi tehdä myös mm. Nepalista, Bangkokista ja Singaporesta. Kantsii ehkä tsekata pääseekö HKI helposti Nepaliin sillä sieltä lento ehkä edullisin Thimphuun. Mutta tosiaan erikseen varasin nämä lennot ja jätin sitten Delhiin tarkoituksella pari päivää niin piipahdin mm. Taj Mahalissa.

Jos tulee muita kysymyksiä mieleen niin vastailen mielelläni!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini