Maailman onnellisin kansa?

Share |

Keskiviikko 17.6.2015 klo 7.40 - Mikko


Yksi maailman mystisimmistä maista lienee Intian ja Kiinan rajalla sijaitseva vuoristoinen Bhutan. Maa on ollut pitkään eristäytynyt ja esimerkiksi televisiolähetykset sallittiin maassa vasta vuonna 1998. Hallitus säätelee ulkomaisia vaikutteita ja matkailua säilyttääkseen maan buddhalaisuuteen perustuvan kulttuurin. Myös länsimedioissa on kirjoitettu paljon Bhutanin onnellisuusindeksistä. Valtion virallinen politiikka tähtää ”bruttokansanonnellisuuden” (GNH) kasvuun siinä missä muut maat tavoittelevat bruttokansantuotteen (BKT) kasvua.

student_monks.jpg

Maailma muuttuu kovaa vauhtia. Bhutanin, Kuuban ja Pohjois-Korean kaltaiset maatkin länsimaalaistuvat ja oma kulttuuri korvautuu Mc Donaldseilla ja muulla länsimaisella hapatuksella. Siksi olenkin pyrkinyt tutustumaan näihin maihin, jotka vielä elävät pitkälti vanhojen perinteiden mukaan - niin kauan kuin se vielä on mahdollista.

Varasin Finnairin suoran lennon Delhiin heinäkuun alkuun. Hinta oli varsin kohdillaan ja päivämäärät sattuivat sopimaan erinomaisesti omiin suunnitelmiin. Delhi on kärsinyt hurjista helteistä ja toista tuhatta ihmistä on kuollut asfaltinkin sulaessa jalkojen alta. Menomatkalla en kuitenkaan jää Delhiin ihmettelemään vaan jatkan saman tien Royal Bhutan Airlinesin (Drukair) lennolla Paroon, jossa liityn pieneen kansainväliseen ryhmään. Bhutanissa ei voi matkustaa ilman paikallista operaattoria ja näin reissustakin saa varmasti hyvin kaikki irti.

Hämmennyin kun sain viime viikolla sähköpostia Drukailta hieman muuttuneista lentoajoista. Tai itse asiassa sähköposti tuli kinden222@gmail.com osoitteesta ja sai minut heti miettimään huijauksen mahdollisuutta. Vastaanottajana oli myös ilmeisesti toinen (huom, siis vain toinen ;) lennolle tuleva seikkailija. Hetkeä myöhemmin sain kuitenkin vielä virallisen uuden lentolipun meiliini, joten ilmeisesti kyse ei ollut huijauksesta – vain hauskasta yksityiskohdasta jota tuskin Finnairilla lentäessä törmäisi.

jakardzong.jpg

Kierrän Bhutanissa viisi päivää, jonka aikana näen kattavasti Bhutanin pääkaupunkia ja vuoristoisia pikkukyliä.

Palatessani ehdin piipahtamaan Delhin lähellä sijaitsevassa Agrassa, jossa näen viime Intian reissulla missaamani Taj Mahalin. Delhissä majoitun kahteen eri Airbnb:n kautta varaamaani kämppään.

Raporttia Bhutanista, Delhistä ja Taj Mahalista heinäkuussa!

Kuvat Bhutanin Wikipedia-sivulta.

Avainsanat: reissut, bhutan, intia


Kommentit

18.6.2015 13.47  Topias

Sulla kyllä huikeita reissuja riittää! Ja hyvä niin :)

18.6.2015 14.09  Mikko

Jep! :-)

Bhutan on kyllä todella mielenkiintoinen ja eksoottinen. Mutta monta muutakin reissua jo mielessä :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini