Tiukka drinkkikisa päättyi Jarin voittoon

Share |

Lauantai 24.1.2015 klo 22.19 - Mikko


Kutsuin meille jälleen vanhan hyvän kaveriporukan viettämään perjantai-iltaa ja saunomaan. Meillä on ollut tapana tehdä tällaisia illanviettoja muutamia kertoja vuodessa ja niihin on pyritty keksimään myös aina joku hauska teema. Aikaisemmin ollaan mm. tehty ja maisteltu kahveja tai katsottu lätkän MM-kisoja takapihan poreammeessa. Tällä kertaa keksimme ohjelmanumeroksi drinkkikisan, jossa jokaisen tulisi keksiä tai valita kaksi drinkkiä ja toteuttaa ne. Kaikki drinkit arvioitaisiin sitten maun, ulkonäön ja vaikeus/yritys/kekseliäisyys mittareiden perusteella.

2015-01-23_18.03.38.jpg

Poikien illoissa olemme myös aina suunnitelleet seuraavaa perinteistä loppukesälle sijoittuvaa ulkomaanreissua, joita on aikaisemmin olleet F1 –kilpailu Hockenhaimissa, Ferrareiden ja Lamborghienien ajoa Tsekeissä ja viime vuonna tienaamista Las Vegasin casinoilla. Vaihtoehtoja oli nytkin paljon, mutta yksi tuntui kuitenkin olevan ylitse muiden: Tsernobyl Ukrainassa. Esittelin matkasuunnitelmasta laatimaani PowerPoint –esitystä ja tiivistin reissun kaikki hyvät puolet ja lobbasin voimakkaasti matkan puolesta. Vakuutteluita ei tosin juurikaan tarvittu, vaan kaikki olivat tämän mielenkiintoisen kohteen kannalla. Muita kohteita tulevaisuutta varten on mm. Auswitchin keskitysleiri, Kotkan pesä, Skotlannin linnakierros ja muutama muukin.

Mutta takaisin drinkkikisaan. Homma lähti liikkeelle drinkinvalmistusjärjestyksen arvonnalla. Järjestykseksi muodostui Antti, Mikko, Tero ja Jari.

Alla kuvia kustakin drinkistä ja valmistuksesta.

img_1293.jpg

img_1304.jpg
Tässä valmistuu Antin ensimmäinen drinkki Sea Breeze, jossa oli vodkaa, karpalomehua ja greippimehua.

img_1309.jpg
Hieno ulkoasu, raikas maku.

2015-01-23_19.52.23.jpg
Pisteet kirjoitettiin seinälle, joka on maalattu liitutaulumaalilla.

img_1371.jpgJarin ensimmäinen drinkki sisälsi mm. Russiania ja oli erittäin raikas.

Mun ensimmäinen drinkki oli jo legendaariseksi muodostunut Mansikkamargariitta. Homma onnistui muuten ihan hyvin, mutta mansikat olisivat voineet olla hieman sulaneempia, sillä koostumuksesta tuli varsin paksua. Itse asiassa hieman paksumpi koostumus toimi erittäin kivasti. Pieni huolimattomuus annoksen laittamisesta laseihin toi myös pientä miinusta.

img_1311.jpg

img_1313.jpg
Mansikkamargariitat

Toinen drinkkini oli itse asiassa shotti: B52 johon tulee kahvi- ja kermalikööriä ja Triple Sec appelsiinilikööriä. Tein tätä ensimmäistä kertaa ja yhtä lukuun ottamatta juomat kerroksittuivat melko nätisti. Pinnalla ollut likööri sytytettiin palamaan, joka osoittautuikin hieman haastavaksi eikä toiveideni mukaista ”valtavaa liekkiä” näkynyt. Shotti juotiin pillillä liekin läpi.

img_1397.jpg

img_1399.jpg
B52 shotissa kahvi- ja kermaliköörit Triple Sec asetettiin kerroksittain. Ylin kerros sytytettiin palamaan.

2015-01-23_21.21.34.jpg

Illan yllätyksellisin juoma oli ehkä Terolla. Laitan vielä tarkemmat speksit juomasta myöhemmin, mutta Guinness -olutta ja lasiin tiputettiin shottilasi juuri ennen juomista. Ulkonäkö ei ehkä hivellyt silmiä, mutta maku oli yllättävän hyvä!

img_1343.jpg

img_1348.jpg

Jos Teron ensimmäinen drinkki ei hyvästä ja yllätyksellisestä maustaan huolimatta ollut erityisen kaunis, niin sitä se totisesti oli toisen drinkin kohdalla. Kermavaahdolla ja kaakaolla kuorrutettu juoma oli kaunis kuin mikä, MUTTA. Juoma oli hiukan liian tiukka ja ehkä tässä vaiheessa iltaa myös turhan täyteläinen, joten upean ulkokuoren alle kätkeytyi lievä pettymys – vaikkei yhtään illan aikana tehdyistä drinkeistä voi toki moittia oikeasti lainkaan!

img_1410.jpg

img_1418.jpg

Antin toinen juoma Cucumber Sour vaati myös täydellistä omistautumista ja valmistelua. Pohjalle murskattiin kurkkua. Lisäksi juomaan tuli giniä ja sitruunamehua ja Antin jo aikaisemmin valmistamaa sokerilientä. Eksoottisena raaka-aineena oli myös kananmunan valkuainen.. Lopuksi juoman päälle aseteltiin vielä kurkun kuori, joka teki drinkistä todella aistikkaan.

img_1389.jpg

Jarin viimeinen juoma ratkaisi lopulta kisan. Jari oli tuonut huomaamattomasti neljä ontoksi kaiverrettua ananasta mukanaan ja ainakin rommia ja kookosta sisältänyt juoma juotiin eksoottisesti ananaksen sisältä. Ei epäilystäkään mitä Jarin perheessä on tällä viikolla syöty ahkerasti.

img_1426.jpg

img_1434.jpg

Lopulta pistetilanne oli selvä. Antti ja Jari taistelivat tiukasti voitosta, mutta Jari oli kolmen pisteen verran etevämpi. Jari olikin tosin ennakkosuosikki, sillä hän on toiminut aikaisemmin myös baarimikkona, josta olisi hyvin voitu rokottaa vaikkapa 10 pistettä ;-)

Jumbosija puolestaan napsahti minulle, vaikka ero Teroon ei ollutkaan valtava. Ratkaisevaksi tekijäksi näin jälkeenpäin on helppo nähdä mm. mansikkamargariitan paksu koostumus, hieman huolimaton asettelu, yhden B52 shotin ainesosien lievä sekoittuminen ja shotin määrä suhteessa lasin kokoon. Toki viimeisestä voidaan myös syyttää liian suuria shottilaseja.

2015-01-23_22.55.24.jpg

Yhtäkaikki, drinkkikisa oli mahtava kokemus ja hauskaa oli. Kaikki olivat panostaneet omiin drinkkeihinsä ja ne olivat sopivan erilaisia. Välillä ehdittiin saunaankin ja jäipä seuraavalle päivälle myös elokuulle ajoittuvan Tsernobylin reissun lentojen varaamisetkin.

img_1438.jpg
Lopuksi pojat jäivät vielä siivoamaan jättämänsä sotkun (not).

Avainsanat: kaverit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini