Miten menee Fidel Castro? Kuuba kutsuu!

Share |

Perjantai 23.1.2015 - Mikko


fidel2.jpgKuuballa on mielenkiintoinen historia. Se on ollut pitkään piikki Yhdysvaltojen lihassa ja ollut myös osa kylmän sodan kireintä kriisiä. Maa on kuitenkin murroksessa, sillä ikääntyvien Fidel Castron ja hänen veljensä, maan nykyisen johtajan Raul Castron ote maasta on väkisinkin löystymässä. Yhdysvallat ja Kuuba käyvätkin parhaillaan neuvotteluita maan kauppasaarron purkamiseksi ja suhteiden normalisoimiseksi. Prosessi lienee pitkä, mutta muutos voi silti olla nopea. Turistivirtojen kasvaessa maa tarvitsee nopeasti uusia hotelleja, teitä ja muuta infrastruktuuria, jota varmasti monet yhdysvaltalaiset yritykset hamuilevat itselleen. Monikansalliset yritykset odottavat varmasti pääsyä myös Kuuban markkinoille. Siksi nyt on viimeisiä hetkiä käydä tutustumassa tähän erikoiseen maahan sellaisena kuin se on viimeiset vuosikymmenet ollut!

kuuba1.jpg
Koko Kuuba on yksi iso vanhojen autojen museo! Kuuba on siis aikamatka menneisyyteen, mutta löytyy maasta myös upeita hiekkarantojakin.

Yritin saada matkaan mukaan uuden matkakaverini Jannen, mutta valitettavasti tämä ei onnistunut vielä tälle reissulle. Janne on kuitenkin mukana parilla seuraavalla reissulla, jotka ovat vielä suunnittelupöydällä, mutta varsin pitkällä!

Niinpä lähden reissuun jälleen yksin. Lento Havannaan kulkee Pariisin kautta. Tulen viettämään yöni paikallisissa kotimajoituksissa, nk. casoissa. Koska internet-yhteydet ovat maassa harvinaisia, ei näitä juurikaan voi etukäteen varata. Luettuani Kuuba –aiheisia blogeja ja otettuani yhteyttä erääseen bloggaajaan, sain kuitenkin hyvän vinkin mielenkiintoisesta casasta, jonka pyörittäjästä on myös suurta apua kaupunkiin ja koko maahan tutustuessani. Majoittuminen on neljän hengen huoneessa ja hintaa yölle tulee n. 8,5 euroa. Taidan varata tämän paikan kahdeksi ensimmäiseksi yöksi, niin on helpompi tulla aivan uuteen paikkaan ja kulttuuriin.

kuuba2.jpg

Alustava reittisuunnitelmani on mennä Havannasta Santa Claraan ja sieltä Trinidadiin. Paluu Havannaan Sikojen lahden kautta. Näissä kohteissa majoitukset löytyvät vasta paikan päältä. Edullisen majoituksen löytäminen ei pitäisi olla suuri haaste, sillä casojen pyörittäminen on yksi ainoita sallittuja liiketoimia, joita yksityishenkilöt saavat tehdä ja esimerkiksi bussiasemilla majapaikan tarjoajia pitäisi riittää. Välimatkat Kuubassa tulen tekemään joko bussilla tai taksilla.

Tarinaa Kuuban matkalta löytyy siis maaliskuun alkupuolella!

Kuvat sxc.hu

Avainsanat: reissut, kuuba


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini