Kaunis Sevilla jätti viileäksi ja Malagan fudismatsissa

Share |

Tiistai 6.1.2015 - Mikko


Heräsin tavanomaista aikaisemmin, jo kuuden jälkeen. Oli loppiaisaamu ja Malagassa sijaitseva co-working toimistoni oli kiinni. Lähdin seitsemän maissa ajamaan edellisenä iltana vuokraamallani Fiatilla parin sadan kilometrin päässä sijaitsevaan Sevillan kaupunkiin. Sevilla on eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus ja sillä on värikäs historia. Kaupunki on yksi Espanjan suurimpia 700 000 asukkaallaan ja metropolialue mukaan laskettuna 1,4 miljoonalla asukkaallaan.

img_0796.jpg
Sevillassa oli paljon ravintoloita, mutta valtaosa oli loppiaisen vuoksi ainakin päivällä suljettu.

Aamu oli kylmä. Säätietojen perusteella tämä tiistai oli viikon viilein ja pilvisin päivä. Asteita oli vain 6 kun kävelin parin sadan metrin matkan autolleni. Oli vielä pimeää ja moottoritielle päästyäni näkyvyys oli ajoittain vain kymmenisen metriä sankan sumun vuoksi. Ihmisiä ei loppiaispäivän aamuna näkynyt juuri lainkaan Malagan kaduilla ja koko matkan Sevillaankin liikenne oli todella vähäistä.

20150105_220425.jpgMeikäläisen vuokra-auto.

20150106_094832.jpg
Aamiainen saavuttuani Sevillaan. Hinta 3€

Saavuin perille puolikymmeneltä ja laitoin auton parkkiin. Lähdin kävelemään pitkin Sevillan katuja, mutta aamun kylmyys teki kaupunkiin tutustumisesta hieman hätäistä. Lopulta päädyin istahtamaan pieneen kahvilaan odottelemaan kaupungin heräämistä ja toivottavasti myös lämpötilan nousua.

img_0799.jpg

img_0818.jpg

img_0762.jpg

Päivällä kaupunki alkoi pikkuhiljaa vilkastumaan ja lämpötilakin alkoi nousta. Silti valtaosa kaupoista oli kiinni. Tavallaan oli harmittavaa, että upea kaupunki näytti tällä tavalla vähän huonomman puolensa. Tuntui välillä jopa vähän siltä, että ei haluaisi tutustua kaupunkiin enempää, sillä näin kaupungissa valtavasti potentiaalia, joka ei nyt oikein toteutunut. Aurinkoisella ilmalla kun kadut, ravintolat ja pikkuliikkeet ovat täynnä ihmisiä, kaupunki on varmasti todella upea! Toisaalta jos haluaa ajatella positiivisesti, niin ehkä Sevillaa näkee harvoin näin hiljaisena ja rauhallisena :)

img_0822.jpg
Sevillan Katedraali

img_08052.jpg

Yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Sevillan Katedraali, joka on todella valtava. Se on itse asiassa maailman suurin katolinen katedraali. Vain Pietarinkirkko on suurempi, mutta se ei ole katedraali. Katedraali on rakennettu 1400-luvulla ja sen koko on 76 x 115 metriä ja keskiholvin korkeus 42 metriä. Katedraali on UNESCOn maailmanperintökohde ja sinen on myös sijoitettu Kristoffer Kolumbuksen jäännökset. Harmittavasti katedraali oli tänään kiinni, joten siihen tutustuminen jää sitten seuraavaan kertaan.

20150106_143804.jpg
Plaza de Espana

20150106_144054.jpg

Iltapäivällä kävelin vielä Plaza de Espanjalle, joka on rakennettu 1928. Luulin aluksi paikan olevan vain jokin puistossa oleva aukio, mutta mahtipontinen ja upea rakennus löi ällikällä! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka!

Vaikka aurinko alkoi iltapäivällä jo lämmittämään mukavasti ja ihmisiä alkoi näkymään kadulla hieman enemmän, päätin lähteä ajelemaan takaisin Malagaan. Illalla oli tarjolla Espanjan Cupin ottelu Malagan ja Levanten välillä. Tarkoitus oli ajaa auto kotiin parkkiin ja ottaa bussi stadionille. Aikaa bussireitin selvittämiseen ja paikalle löytämiseen olisi noin tunnin verran. Ajelin mukavassa auringonpaisteessa ja saavuttuani Malagaan huomasin että ”perhana, tuossahan tuo stadion seisoo”, laitoin vilkun päälle ja kurvasin stadionin edessä olleelle parkkipaikalle. Vitosen parkkimaksulla sain auton aivan stadikan viereen! Kävelin lippuluukulle ja ostin lipun 15 euron hinnalla ja Malagan fanikaulaliinan 10 eurolla. Tämähän meni aivan putkeen!

20150106_181256.jpg
Malagan fanikamaa. Ostin kaulaliinan kympillä.

20150106_182012.jpg
Puolituntia ennen matsin alkua. 

aviary_1420566999189.jpg

img_0846.jpg

img_0850.jpg

img_0851.jpg
Suomen lippu vai sinivalkoisen Malagan fanilippu?

Stadion ei ollut cup –matsissa aivan täysi, mutta tunnelmaa riitti silti. Molemmissa päissä stadionia oli fanijoukot, jotka pitivät meteliä. Muu yleisö oli kyllä hieman suomalaiseen tapaan varsin hiljaa pääosan ottelusta. Malaga voitti 2-0 ja lauantaina minulla on lippu vielä La Liga –otteluun Villarealia vastaan.

Olipas hieno päivä!

Avainsanat: malaga, sevilla, reissut, espanja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini